Nyt fra Lejre i politiets døgnrapport

Profilbillede

Lejre er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Eriksmindevej, Greve

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Rønne Alle, Roskilde
Moseengen, Havnebyen, Sjællands Odde
Asgårdsvej, Benløse, Ringsted
Dybvadvej, Køge
Tysingevej, Kirke-Eskilstrup

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Rådhusbuen, Roskilde

Tyveri fra køretøjer:

Dronning Sofies Vej, Roskilde
Fasanvej, Køge
Snerlevangen, Solrød Strand
Felten, Ringsted


Computer stjålet ved indbrud på rådhuset – Rådhusbuen, Roskilde

Kl. 09.06 anmeldte en rådhusbetjent et indbrud, der var sket formentlig søndag d. 16. januar 2022 om eftermiddagen. Flere computere var blevet stjålet ved indbruddet, der ifølge politiets undersøgelser var sket ved opbrydning af en dør ind til jobcentret. Efterfølgende var der blevet stjålet i alt 12 bærbare computere af mrk. Lenovo fra kommunens lokaliteter.
Ud fra overvågningsmateriale kan to mænd mistænktes for indbruddet, og de to mistænkte beskrives som: A: Mand, 175-185 cm høj, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Iført: Sort hue, sort halsedisse, sort jakke, sorte handsker, sorte træningsbukser og sorte sko, Medbragte: koben, og B: Mand, 175-185 cm høj, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Iført: Sort hue, sort halsedisse, sort jakke, sorte handsker, grå joggingbukser, grå sko med hvid sål, Medbragte: sort sportstaske.
Politiet afventer nu et eventuel resultat af de tekniske undersøgelser på gerningsstedet og opfordrer i mellemtiden personer, der har bemærket de to mistænkte i området ved rådhuset søndag eftermiddag, kontakte politiet på tlf. 114 med oplysninger om dem.

Brand i elskab – Hovvejen, Asnæs – Odsherred

Kl. 10.32 rykkede brandvæsnet og politiet i anledning af melding om ildebrand i elektriske installationer. Det viste sig at være røgudvikling fra et fritstående elskab, så politiet fandt ikke grundlag for at foretage sig yderligere, da en elektriker var blevet tilkaldt til at kigge nærmere på elskabet.

Mand søgte asyl efter ulovligt ophold i Danmark – Holbæk

Udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi gennemførte onsdag formiddag i Holbæk by en kontrol af udenlandsk arbejdskraft på en arbejdsplads inden for autobranchen.
Politiet traf en udenlandsk mand, der umiddelbart ikke kunne fremvise hverken opholds- eller arbejdstilladelse i Danmark eller identitetspapirer i øvrigt, hvorfor manden blev anholdt som mistænkt for overtrædelse af udlændingeloven og med henblik på konstatering af hans identitet.
Manden blev efterfølgende identificeret som en 38-årig mand fra Jordan, som blev sigtet for overtrædelse af udlændingeloven på grund af ulovligt ophold i Danmark. Sagen blev straks afgjort, hvorefter den 38-årige fremsatte et ønske om asylsagsbehandling i Danmark, da politiet forelagde sagen for Udlændingestyrelsen med hensyn til en eventuel udvisning af Danmark. Den 38-årige jordaner blev efterfølgende overgivet til asylsagsbehandlingen hos udlændingemyndighederne.

Narkokørsel – Hovedvejen, Osted, LejreLejre

Kl. 11.15 anholdt og sigtede politiet en 21-årig mand fra Roskilde for kørsel i en personbil i narkotikapåvirket tilstand, efter at han i en narkometertestet var testet positiv for påvirkning af kokain under kørslen.
Den 21-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Bilist lavede burnout og hjulspin – Søndre Ringvej, Roskilde

Kl. 11.55 patruljerede færdselspolitiet med en civil patruljebil med videoudstyr ad Søndre Ringvej ved krydset ved Maglegårdsvej. En bilist foretog fra Søndre Ringvej svingning ad Maglegårdsvej mod syd og lavede herunder hjulspin og burnout over en strækning på ca. 50 meter. Bilistens bil mistede herved vejgrebet og blev ustabilt, så der kunne være fare og ulempe for andre trafikanter på stedet, hvilket alt sammen blev optaget på video i patruljebilen.

Politiet standsede den omhandlede personbil, hvis fører var en 19-årig mand fra Greve. Han blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven og blev gjort bekendt med, at forseelsen ville medføre et klip i hans kørekort. Der var således tale om andet klip i den 19-åriges kørekort, så han kan ud over en bøde også forvente et kørselsforbud ved afgørelse af sagen, idet førstegangserhververe af et kørekort kun skal have to klip inden for de første tre år efter erhvervelsen, før de mister førerretten.

Færdselsuheld – Østre Ringvej / Haslevvej / Bragesvej, Ringsted

Kl. 12.26 var det sket et færdselsuheld i rundkørsel ved Østre Ringvej-Haslevvej-Bragesvej, idet en cyklist var blevet påkørt af en bilist.Det viste sig, at en 72-årig mand fra Borup i en personbil var i en personbil ad Østre Ringvej mod sydvest og videre frem over vigelinjen på vej ind i rundkørslen. Herunder blev en 23-årig kvinde fra Ringsted, der befandt sig i rundkørslen som cyklist, ramt af bilisten, så hun væltede og kurede nogle meter hen ad kørebanen. Hun blev efterfølgende i den tilkaldte ambulance bragt til skadestuen, hvor hun blev indlagt til behandling for en alvorlig tilskadekomst som følge af ulykken.Politiet har optaget rapport om færdselsuheldet på grund af personskaden og en mistanke om, at vigepligtsbestemmelserne i færdselsloven kan være overtrådt.

 

Flere opkald fra falsk politimand – Nykøbing Sj./Holbæk/Jyllinge

Midt- og Vestsjællands Politi har i løbet af eftermiddagen og aftenen registreret i alt tre henvendelser fra borgere, der havde oplevet at modtage et uventet opkald fra en mand, der havde udgivet sig for at være fra politiet.

 

Kl. 14.30 anmeldte en 86-årig mand fra Nykøbing Sj., at han kl. ca. 13.30 var blevet ringet op af en mand, der oplyste at være politimand hos Københavns Vestegns Politi. Manden havde ringet fra et mobilnummer og bedt om personlige oplysning af den 86-årige, der benægtede at være blevet hacket. Manden havde endvidere spurgt om, hvornår en patrulje kunne komme til hans bopæl for at lave en yderligere afhøring af ham. Den 86-årige havde efter opkaldet anet uråd og havde forhørt sig hos Københavns Vestegns Politi, som ikke kendte noget til det telefonnummer, manden havde ringet fra.

 

Kl. 15.56 anmeldte en 90-årig mand fra Holbæk, at han kl. ca. 14.00 var blevet kontaktet af en mand, der havde ringet fra et telefonnummer, hvis fire sidste cifre var de velkendte 1448. Manden havde oplyst et navn som medarbejder hos Roskilde Politi. Den fremmede mand havde oplyst, at der uberettiget var overført nogle fra den 90-åriges bankkonto, så han nu skulle overføre nogle penge til en anden konto.
Den 90-årige fattede mistanke om, at noget var galt, og afbrød derfor samtalen, hvorefter han lidt senere underrettede politiet om telefonopkaldet fra den falske politimand.

 

Kl. 21.02 kontaktede en 74-årig kvinde fra Jyllinge politiet, fordi hun få minutter tidligere havde fået et uventet opkald fra et telefonnummer, hvis fire sidste cifre var 1448. En fremmed mand havde udgivet sig for at være fra Rigspolitiet og havde forklaret, at der var blevet optaget et forbrugslån i den 74-åriges navn. Derfor skulle den fremmede mand bruge personlige oplysninger om hende, men den 74-årige anede uråd og afbrød samtalen, hvorefter det rigtige politi blev underrettet om opkaldet.

 

Politiet har noteret sig disse henvendelser, hvor nogen udgiver sig for at være fra politiet. De tre borgere skal roses for at have udvist en naturlig skepsis i forbindelse med omstændighederne ved telefonopkaldene, som er forsøgt camoufleret som værende opkald fra politiets telefonnumre.

 

Hvorvidt der er tale om den samme mand, har politiet ingen konkrete oplysninger om på nuværende tidspunkt. Politiet vil dog fortsat opfordre borgerne til at være skeptiske, når nogen uventet henvender sig og udgiver sig for at være fra f.eks. politiet, banken eller andre myndigheder i et forsøg på at lokke personlige oplysninger ud af borgerne.

Brandundersøgelse – Elledevej, Kalundborg

Kl. 16.29 rykkede brandvæsnet og politiet ud i anledning af en anmeldelse om brand, idet en beboer i ejendommen havde opdaget røgudvikling. Brandvæsnet og politiet kunne på stedet ikke umiddelbart se egentlig ildløs, men fik lokaliseret røgudviklingen til en lejlighed, hvor en 44-årig mand boede. Han blev evakueret fra sin lejlighed og tilset af personale fra den tilkaldte ambulance. I hans lejlighed var der kun brandskader i noget tøj ved en seng, så politiet skal have undersøgt, om den 44-årige, der er ryger, under ophold i sin seng kan have tabt noget brændbart ned i tøjet. Politiet vil også vurdere, hvorvidt der kan være grundlag for at sigte den 44-årige for overtrædelse af beredskabslovgivningen ud fra omstændighederne ved brandens opståen. Den 44-årige var sluppet uden behandlingskrævende skader som følge af den mindre brand i tøjet.

Narkokørsel – Landevejen, Gislinge – Holbæk

Kl. 16.48 blev en 26-årig mand fra Falster sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Landevejen. Han havde forinden deltaget i en narkometertest, der gav udslag for påvirkning af cannabis, så den 26-årige fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel i bil med stjålne nummerplader – Faxevej, Hårlev – Stevns

Kl. 21.06 kontrollerede politiet en bilist, der kørte rundt på en parkeringsplads ved en tankstation. Bilen var forsynet med nummerplader, der var meldt stjålet fra Rødvig Stevns dagen før. I bilen befandt sig en 26-årig mand uden fast bopæl som fører, der blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden, idet han i forvejen var frakendt kørekortet.
Den 26-årige deltog i en narkometertest, der gav udslag for påvirkning af både kokain, amfetamin og cannabis under kørslen, så politiet sigtede ham tillige for narkokørsel. I forbindelse med en kortvarig anholdelse fik han udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, inden politiet løslod den 26-årige efter afhøring til de mange overtrædelser af lovgivningen.

Spiritus-/narkokørsel – Søndre Ringvej, Roskilde

Kl. 23.20 anholdt og sigtede politiet en 33-årig mand fra Kgs. Lyngby for både spiritus- og narkokørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi