Nyt fra Lejre i politiets døgnrapport

Profilbillede

Lejre er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Moselund, Kaldred, Eskebjerg

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Skovkildevej, Vråby, Hårlev
Benadotteparken, Himmelev, Roskilde
Langager, Gevninge, Roskilde
Røglestien, tune
Tølløsevej, Tølløse

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Billesborgvej, Herfølge

 

Tyveri fra køretøjer:

Egebjergvej, Nykøbing Sj.
Mølleskrænten, Borup


Flere butikstyverier – Stationscentret, Roskilde

Hele tre gange måtte politiet i løbet af torsdagen rykke ud til supermarkedet Føtex på grund af anmeldelser om butikstyverier.

Kl. 08.25 havde en 17-årig ung mand fra Roskilde været inde i supermarkedet, hvor han havde taget en energidrik, som han placerede i baglommen, da han forlod supermarkedet gennem scan selv-kassen uden at betale. Personalet havde tidligere set den unge mand udvise mistænkelig adfærd i butikken, hvorfor han blev standset ved udgangen. Det viste sigte, at han tillige havde stjålet to andre energidrikke, så politiet sigtede ham for butikstyveri til en samlet værdi af 51 kr.

Under politiets sagsbehandling af den første butikstyv anmeldte personalet, at endnu en person var tilbageholdt som mistænkt for at have stjålet varer i supermarkedet. Der var tale om en 47-årig mand fra Sverige, som havde gemt et par sko, et bælte, strømper, chips, slik og to dåser energidrik i både en medbragt pose og en taske. Han forlod supermarkedet uden at betale, men blev standset ved udgangen uden at kunne forevise en bon for de varer, han var i besiddelse af. Politiet sigtede derfor den svenske mand for butikstyveri af varerne til en samlet værdi af 526 kr.

Sidst på eftermiddagen måtte politiet for tredje gang til supermarkedet, idet en 20-årig kvinde fra Valby var blevet tilbageholdt. Hun havde været inde i supermarkedet, hvor hun havde taget en oksefilet, en entrecote og to stykker laks. Da hun var på vej ud af supermarkedet uden at have betalt for varerne, blev en varealarm aktiveret, hvorefter hun blev tilbageholdt. Politiet sigtede på den baggrund kvinden for tyveri af varerne, der havde en værdi på 579 kr.

Alle tre sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når deres egne sager skal afgøres.

 

Narkokørsel uden førerret – bil beslaglagt – Vordingborgvej, Køge

Kl. 11.00 standsede politiet en personbil, som en 30-årig mand fra Herfølge var fører af ad Vordingborgvej i Køge. Føreren, som patruljen genkendte fra en tilsvarende sag to dage tidligere, havde stadig ikke noget kørekort, idet politiet tidligere havde inddraget førerretten i forbindelse med andre overtrædelser af færdselsloven.

Han kunne endvidere mistænkes for at være påvirket af narkotika under kørslen, så han fik i forbindelse med en sigtelse herfor og en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer (mistanke om cannabis).

Bilen, som den 30-årige var fører af, var ejet af en anden mand, som åbenbart flere gange havde lånt bilen ud til den 30-årige. Føreren var i hvert fald mindst tre gange inden for de seneste fire måneder sigtet for at køre i bilen uden at have førerret og også i nogle tilfælde i narkotikapåvirket tilstand, så politiet anså betingelserne for beslaglæggelse af bilen for at være opfyldt på grund af de gentagne kørsler.

Bilejeren modsatte sig ikke beslaglæggelsen af personbilen, og den 30-årige fører kan nu afvente analyseresultatet af den udtagne blodprøve, før han hører nærmere fra politiet.

 

Indbrud i øjeblikket i rækkehus – Bernadotteparken, Himmelev, Roskilde

Kl. 12.25 slog den mandlige beboer i et rækkehus alarm til politiet, da hans tyverialarm med videoovervågning var blevet aktiveret. Han var ikke hjemme, men kunne tilgå overvågningen se, at en fremmed mand befandt sig i hans bopæl.

Politiet kørte med flere patruljer, herunder en hundepatrulje, hurtigt til området for at lede efter indbrudstyven. Han var dog flygtet fra anmelderens bolig, hvis havedør var blevet opbrudt for at skaffe adgang til boligen. Tyven havde foretaget gennemrodning af skabe og skuffer, men havde formentlig kun stjålet tre træ-dyrefigurer.

Boligen blev undersøgt for eventuelle tekniske spor efter indbrudstyven, der ud fra videoovervågningen kunne beskrives som: mand, 30-40 år, lys i huden, kort fuldskæg, iført hat, mørk frakke med sort trøje indenunder og lyseblå jeans. Den mistænkte blev ikke fundet ved politiets eftersøgning i området, så politiet afventer nu resultatet af de tekniske undersøgelser.

Politiet vil også gerne i kontakt med personer, der måtte have set den mistænkte i området både før og efter anmeldelsen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

 

Vold mod medarbejder i borgerservice – Vesterbro Torv, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 12.57 anmeldte personalet i borgerservice, at en 42-årig mand fra Nykøbing Sj. netop havde slået en 38-årig mandlig medarbejder i maven og derefter var forsvundet fra stedet.
Politiet fik klarlagt, at den 42-årige havde henvendt sig uden at bestille tid for at få hjælp til MitID. Da den 42-årige blev vejledt om, at en sådan hjælp krævende en tidsbestilling, hvilket borgerservicepersonalet også gav ham, hidsede han sig op og slog den 38-årige medarbejder hårdt i maven.

Identiteten på den mistænkte var fastlagt, så en patrulje fra lokalstationen i Nykøbing Sj. begyndte straks at lede efter den 42-årige. Kl. 14.10 blev han anholdt og efterfølgende sigtet for vold mod nogen i offentlig tjeneste. Den 42-årige blev løsladt efter afhøring til sagen, som han dog vil høre nærmere til, når han bliver indkaldt til et retsmøde for at få en strafferetlig afgørelse på sagen.

 

Bedrageri begået af falsk bank-/politipersonale – Kalundborg

Kl. 13.20 henvendte en 61-årig kvinde fra den centrale del af Kalundborg kommune sig til det rigtige politi, efter at hun var blevet klar over, at både en falsk bankmedarbejder og en falsk politimand havde fået hende overtalt til at overføre et sekscifret beløb til nogle anviste bankkonti.

Den 61-årige var onsdag aften kl. ca. 19.00 pludselig blevet ringet op af en kvinde, der præsenterede sig som en bankmedarbejder. Årsagen til den akutte henvendelse var, at nogen var ved at oprette et strakslån i den 61-åriges navn. Det kunne den 61-årige ikke forstå, hvorfor bankmedarbejderen straks stillede samtalen videre til politiet.
Hun fik nu kontakt til en mand, der præsenterede sig som en IT-kriminalbetjent og oplyste et fiktivt politiidentifikationsnummer.

Under samtalen fik den falske politimand overtalt den 61-årige til flere gange at overføre beløb til nogle anviste konti, således at et sekscifret beløb i alt var blevet flyttet fra hendes bankkonti.

Den 61-årige havde onsdag aften ført en ca. fire timer lang telefonsamtale, der blev afsluttet med en oplysning fra svindlerne om, at hun torsdag ville blive ringet op af politiet. Da det ikke skete, begyndte hun at undre sig og fandt ud af, at hun var blevet fuppet af de to personer i telefonsamtalen.

Politiet har nu oprettet en anmeldelse om bedrageri over for den 61-årige i lighed med mange andre tilsvarende sager, hvor især ældre borgere er blevet fuppet og derved har mistet penge. Giv aldrig personlige oplysninger, herunder adgangskoder og kontonumre til personer, der uvarslet ringer i ærinder, som man ikke er bekendt med. Spørg efter navn mv. og ring retur via hovedtelefonnummeret til pågældendes arbejdsplads, således at svindelnumre på den måde kan blive afdækket.

 

Brandundersøgelse – Dyrehavevej, Borup – Køge

Kl. 13.38 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en villa med stråtag, hvor der havde været håndværkere i gang.
Brandvæsnet begyndte slukningsarbejdet, men ilden havde så godt fat i bygningen, at huset nedbrændte.
Ingen kom til skade ved branden, som politiet nu skal undersøge nærmere i et forsøg på at fastslå den konkrete brandårsag.

 

Flere narkokørsler – Holbæk

Tre bilister blev i løbet af torsdag eftermiddag og aften sigtet for at have overtrådt færdselslovens bestemmelser om narkokørsel. De sigtede bilister fordelte sig således:
Kl. 14.13 – 29-årig mand fra Holbæk blev mistænkt for at være påvirket af hash under kørsel i en personbil ad Valdemar Sejrsvej.
Kl. 00.01 - 24-årig mand fra Holbæk blev mistænkt for at være påvirket af cannabis, amfetamin og kokain under kørsel i en personbil.
Kl. 00.55 – 29-årig mand fra Holbæk blev mistænkt for at være påvirket af narkotika, men kunne ikke gennemføre en narkometertest.
Alle tre bilister blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende, så de vil senere høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

 

Færdselsuheld – Landevejen / Aastrupvej, Ordrup, Kirke-Såby – Lejre

Kl. 14.44 var en 19-årig mand fra Grevinge som fører af en personbil stødt sammen med en anden personbil ført af en 40-årig mand fra Roskilde. Ingen af dem var kommet til skade ved sammenstødet.

Politiet fik klarlagt, at den 19-årige var kørt ad Aastrupvej mod nord frem til vigelinjen i krydset ved Landevejen. Han fortsatte ud på Landevejen i forbindelse med et venstresving, hvorunder han blev påkørt af den 40-årige, der kørte i østlig retning ad Landevejen.
Der skete skade på bilerne, og politiet optog en rapport om sammenstødet ud fra en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsbestemmelser kan være blevet overtrådt.

 

Færdselskontrol – Roskilde

Færdselspolitiet var torsdag i tidsrummet kl. ca. 16.00 – 20.30 på færdselskontrol i Roskilde i området omkring havnen, men også på de tilstødende veje.
I alt 11 personer blev sigtet for i alt 12 forseelser, som fordelte sig inden for følgende overtrædelser af færdselsloven:
5 sager om unødig brug af fjernlys/overhalingslys for at advare om politikontrol
1 sag om manglende brug af sikkerhedsselen
2 sager om overtrædelse af hastighedsbestemmelser på landevej (heraf 1 klip-sag)
1 sag om overtrædelse af hastighedsbestemmelserne i byzonen (klip-sag)
1 bilist sigtet for manglende kørekortkategori til vogntoget (manglede B/E-kørekort)
1 sigtet for fejl og mangler på køretøjet
1 sigtet for at tale i håndholdt mobiltelefon under kørslen

 

Formålet med færdselskontrollen var at gøre trafikken mere sikker for alle trafikanter, og de sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet.

 

Narkokørsel – Skovvejen, Mørkøv – Kalundborg

Kl. 16.25 anholdt og sigtede politiet en 51-årig mand uden fast bopæl for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Skovvejen. Narkometertesten indikerede, at den 51-årige var påvirket af amfetamin, hvorfor han fik udtaget en blodprøve inden sin løsladelse.

 

Brandundersøgelse – Ejbyvej, Ejby, Lille-Skensved – Køge

Kl. 16.47 slog en 33-årig mandlig automekaniker alarm til brandvæsnet, idet der var udbrudt brand i en bil inde i et værksted. Ved siden af værkstedsbygningen lå en tankstation.

Brandvæsnet og politiet kørte til stedet, hvor værkstedsbygningen var overtændt som følge af branden. Der var umiddelbart ikke risiko for, at branden ville brede sig til tankstationsanlægget, men branden udviklede en del røg. Politiet bad derfor beboere i nordlig retning om at forblive indendørs, og Movia omlagde en busrute i området under brandslukningsarbejdet.
Kl. ca. 18.40 var røgudviklingen aftaget så meget, at beboere i området igen kunne færdes udendørs, og kl. ca. 20.00 blev brandvæsnets efterslukningsarbejde påbegyndt.

Den 33-årige automekaniker blev bragt til skadestuen for behandlinger af diverse brandsår, som han havde pådraget sig i forbindelse med et forsøg på at slukke branden inden brandvæsnets ankomst. Også personalet fra en politipatrulje måtte tilses på skadestuen for mulig røgforgiftning, men patruljen blev hurtigt udskrevet og kunne fortsætte sit arbejde.

Branden forvoldte omfattende skader på værkstedet, et kontor og et udstillingslokale, men der skete ikke umiddelbart nogen skade på tankstationsanlægget.
Politiet fik klarlagt, at branden var opstået i forbindelse med svejsearbejde på en bil på en lift i værkstedet. Omstændigheder herved skal nu klarlægges nærmere for at få afklaret, om nogen kan drages til ansvar for brandens opståen.

 

Brandlovgivningen – Skolegade, Kr. Helsinge, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 17.34 rykkede brandvæsnet ud til ildebrand i et skur på en privat adresse, hvor skuret stod i det ene hjørne af grunden.

Brandvæsnet foretog slukning af branden, men kunne ikke forhindre skuret i at udbrænde. Der skete kun materiel skade som følge af branden, der ifølge politiets undersøgelse formentlig kunne skyldes uforsigtig med et cigaretskod. Politiet sigtede en 51-årig mand fra Gørlev for denne uforsigtighed, så han kan nu forvente at modtage en bøde som afgørelse på sagen.

 

Færdselsuheld / narkokørsel – Køgevej, Roskilde

Kl. 23.07 fik politiet via alarm 112 melding om, at en bil var forulykket og havde påkørt et træ på et grønt område på hjørnet af Køgevej og Østervang i Roskilde.
En 18-årig mand fra Roskilde blev reddet ud af den forulykkede personbil og bragt til skadestuen i Køge til nærmere undersøgelse for eventuelle skader. Han var sluppet uden behandlingskrævende skader, men fik dog under opholdet på skadestuen udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, fordi politiet mistænkte ham for måske at være påvirket af kokain under kørslen.

Den 18-årige var inden uheldet kørt i en personbil ad Køgevej mod nord. Under kørslen havde han af ukendte årsager mistet kontrollen over bilen, så han var kørt ud i det grønne område og standset som følge af påkørslen af et træ.
Der var ingen øvrige trafikanter involveret i ulykken, og politiet afventer nu analyseresultatet fra den udtagne blodprøve, inden sagen kan afsluttes.

 

Trusler på livet – Hersegade, Roskilde

Kl. 01.41 anmeldte en 19-årig mand fra København, at han var blevet truet på livet af to andre på et diskotek.

Politiet fik kontakt til den 19-årige, der var uskadt, men som havde været i diskussion med to andre mænd. De havde truet den 19-årige verbalt, fordi de ikke syntes om, at den 19-årige skulle danse med en bestemt kvinde. Alvoren i truslerne blev understreget ved, at den ene af de to truende havde fremtaget en hobbykniv og klikket bladet ud.

Efterforfølgende foretog politiet anholdelse af en 22-årig mand fra Albertslund og en 28-årig mand fra Jyllinge, som begge blev sigtet for trusler. Den 28-årige blev tillige sigtet for overtrædelse af knivloven, idet han var i besiddelse af den hobbykniv, som han truende havde vist frem over for den 19-årige.

Begge mænd blev løsladt efter afhøring til sagerne, men de kan begge forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

 

Indbrud i flere skure – Blegdammen, Roskilde

Kl. 03.07 havde en opmærksom, 69-årig kvinde fra Roskilde både hørt mistænkelige lyde fra og efterfølgende set en fremmed mand ved nogle skure ved den ejendom, hvor hun boede.

Politiet kørte hurtigt til stedet, og en hundepatrulje kunne kort efter med hjælp fra en politihund snuse sig frem til en 44-årig mand fra Roskilde, der gemte sig i et opbrudt skur.
Han blev anholdt som mistænkt for at have brudt i alt otte skure op på stedet, og i et grønt området ikke langt derfra fandt politiet tyvekoster i form af en hækklipper, kontrollere til en spillekonsol, et par støvler, knivsæt, en hårtrimmer, solbriller og en damecykel. Disse effekter formodes at være blevet fjernet fra de opbrudte skure.

Den 44-årige blev sigtet for indbrud i skurene tilhørende beboere på Blegdammen og løsladt senere på formiddagen, da grundlaget for fremstilling i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling ikke var til stede. Han vil dog senere blive stillet til strafferetlig regnskab for indbruddene.

 

Slagsmål foran værtshus – Hestetorvet, Roskilde

Kl. 03.53 fik politiet anmeldelse om, at flere mænd var i slagsmål på Hestetorvet ude foran et værtshus. Rigtigheden af anmeldelsen kunne politiet straks på bekræftet ved at kigge på de ophængte tryghedskameraer i området.

På stedet var slagsmålet stort set ophørt ved politiets ankomst, men politiet fik identificeret de mest aktive, således at i alt tre mænd blev anholdt for at få skabt ro i området.

De anholdte var en 21-årig mand fra København og to 22-årige mænd fra hhv. Glumsø og Herlufmagle. Sidstnævnte fandt politiet ved visitationen af ham i besiddelse af både knap fem gram hash og to bushammere, så han blev sigtet for overtrædelse af både lov om euforiserende stoffer og våbenlovgivningen.

Alle tre blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, og den 22-årige fra Herlufmagle kan allerede nu se frem til et forbud de næste to år mod at være gæst på det værtshus, hvor han havde været gæst inden slagsmålet udenfor. Politiet vil også kigge nærmere herpå, om der måtte være grundlag for samme sanktion over for de to øvrige.
Alle tre mænd blev i løbet af formiddagen løsladt og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelserne.
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi