Nyt fra Lejre i politiets døgnrapport

Profilbillede

Lejre er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Dyssegårdsvej, Balstrup, Ringsted

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Præstevænget, Herfølge
Gåsebjerg, Jerslev Sj. (2 anmeldelser)
Kikhøjparken, Holbæk

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Odinsvej, Høng

Tyveri fra køretøjer:

Ledreborg Alle, Lejre
Lidemarksvej, Bjæverskov
Schmeltz Plads, RoskildeEndnu en politiøvelse i Strøby Ladeplads-området - Stevns

Igen i dag tirsdag fra kl. ca. 17.00 og nogle timer frem vil politiet være til stede i Strøby Ladeplads-området i forbindelse med en politiøvelse. Under øvelsen vil borgere i området måske kunne se og høre kortvarig udrykningskørsel samt skudafgivelser med løs ammunition. Øvelsen forventes afsluttet omkring kl. ca. 22.00, så borgernes nattesøvn skulle ikke blive forstyrret på grund af øvelsesaktiviteterne.
Politiet afviklede også en øvelse i samme område sidste tirsdag aften. Også næste tirsdag vil der i samme tidsrum være øvelsesaktivitet i samme område i Strøby Ladeplads, hvilket er sidste planlagte øvelse i området.


Færdselsuheld – Niels Juels Alle, Solrød Strand

Kl. 07.46 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, idet en bilist og en cyklist var stødt sammen på Niels Juels Alle.
Det viste sig, at en 56-årig kvinde fra Allerød var kørt i en personbil ad Niels Juels Alle mod syd, hvorefter hun ville svinge til højre ind på parkeringspladsen ved et plejecenter. Under svingningen stødte hun sammen med en cyklist, som var en 42-årig kvinde fra Solrød Strand. Hun kørte på den vestlige side af Niels Juels Alle og i nordlig retning, da hun stødte sammen med bilisten. Cyklisten slap fra uheldet uden behandlingskrævende skader, og politiet har optaget rapport om uheldet for at få klarlagt de nærmere omstændigheder.

Glatføreuheld – Bispegårdsvej, Allerslev, LejreLejre

Kl. 08.04 havde en 61-årig mand fra Lejre mistet kontrollen over sin varebil, da han kørte gennem en kurve på Bispegårdsvej. På grund af nyligt snefald var vejen glat, så han fortsatte ligeud i kurven, så han påkørte og ødelagde et hegn ind til en hestefold. Han slap uskadt fra uheldet, som politiet blot registrerede omstændighederne ved, idet ingen øvrige trafikanter blev involveret.

Færdselsuheld – Hovedvejen, Osted, LejreLejre

Kl. 08.58 var en personbil og en lastbil med tilkoblet påhængsvogn blevet impliceret i et sammenstød, efter at personbilen havde påkørt to vejskilte i midterrabatten.
En 34-årig mand fra Slagelse var i en personbil kørt ad Hovedvejen mod nord og havde af ukendte årsager påkørte de to vejskilte i midterrabatten. I forbindelse hermed bremsede den 34-årige op og undveg til siden, så han stødte sammen med en 23-årig mand fra Middelfart, der i en lastbil med tilkoblet påhængsvogn kørte lige bag ham. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, som politiet blot registrerede omstændighederne ved.

Skorsten var måske farlig – Ejboparken, Roskilde

Kl. 11.31 fik politiet en oplysning om, at en skorsten måske kunne styrte sammen, så beboere i området kunne være i fare. En vicevært for området var gået i gang med at evakuere beboere, hvilket redningsberedskabet og politiet assisterede med.
Redningsberedskabet tog skorstenen i nærmere øjesyn og vurderede, at der ikke umiddelbart var den fare, som viceværten og boligselskabet formodede. Evakueringen af beboerne blev derfor indstillet, så politiet forlod området kl. ca. 12.25.

Narkokørsel og knivloven – Slagelsevej, Jyderup – Holbæk

Kl. 15.09 anholdt og sigtede politiet en 33-årig mand fra Slagelse for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Ved visitationen af den 33-årige fandt politiet ham i besiddelse af en kniv i en jakkelomme, så han også blev sigtet for overtrædelse af knivloven. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer løslod politiet den 33-årige, der kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseresultatet af blodprøven foreligger.

Ting kastes ud ad vindue – Holmebækhuse, Herfølge - Køge

Kl. 16.32 kontaktede en yngre, lokal kvinde politiet, fordi hun var meget utryg ved en anden mands adfærd. Han havde smidt mange af sine ting ud ad vinduet, ligesom han gik rundt og råbte eder.
Politiet kørte til stedet og fik kontakt til en 32-årig mand fra Herfølge, som nu var begyndt at rydde op efter sig selv på gaden. Trods denne gode handling vurderede politiet dog, at han fortsat befandt sig i en tilstand, hvor det ikke kunne udelukkes, at han fortsat kunne skabe utryghed. Derfor blev han frihedsberøvet og bragt til politistationen i Roskilde, hvor han efter et lægetilsyn og en lægelig vurdering af hans sindstilstand blev anbragt i politiets varetægt, indtil han var faldet til ro. Det blev til godt fire timers ophold hos politiet, inden han blev løsladt og kunne tage hjem.

Utryghedsskabende henvendelse til barn – Tune – Greve

Kl. 16.45 anmeldte faderen til en 10-årig pige fra Tune, at datteren på vej hjem fra skole på et ukendt tidspunkt i tidsrummet kl. 12.45-13.15 var blevet kontaktet af en mand, der kørte i en sort bil, der blev beskrevet som en ”kassebil”. Den fremmede mand havde spurgt pigen, om hun ville med ham hjem for at se nogle hundehvalpe. Pigen afslog dog og kørte hjem uden at være blevet fysisk forulempet på nogen som helst måde. Pigen beskrev den fremmede mand som lys i huden og med overskæg, ligesom manden talte dansk.
Den forebyggende afdeling på politistationen i Køge kigger nu nærmere på henvendelsen i et forsøg på at få identificeret manden, så formålet med hans henvendelse til pigen kan blive afklaret. Denne indsats skal ses i lyset af, at en anden pige i november 2021 også var blevet kontaktet af en fremmed mand kørende i en sort stationcar-lignende bil. Farven på den fremmede mands køretøj er den samme i de to henvendelser om den utryghedsskabende adfærd, men beskrivelsen af køretøjstypen er dog ikke mere forskellig end, at politiet nu vil undersøge, om der kan være en sammenhæng mellem de to henvendelser til politiet. Oplysninger i sagerne gives til den forebyggende afdeling på politistationen i Køge via telefon 114.

Færdselsuheld – Fælledvej, Roskilde

Kl. 17.35 kontaktede en 55-årig mand fra Roskilde politiet, idet han i sin personbil var kørt galt på Fælledvej. Af ukendte årsager havde han overset et helleanlæg på midten af vejen, så han ikke kunne undgå at påkøre anlægget. Hans bil fik nogle skader, så han måtte hælde grus på vejen for at samle udstrømmende væsker op, ligesom han ville fjerne diverse plastdele fra sin bil. Politiet registrerede blot uheldet og omstændighederne, da ingen øvrige trafikanter var involveret.

Lov om euforiserende stoffer – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 19.15 kørte en patrulje forbi området ved Holbæk station for at kontrollere, om nogen skabte utryghed i området. På perronen traf politiet en 15-årig ung mand fra Holbæk, som blev kontrolleret og fundet i besiddelse af et gram hash. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og fik hashen beslaglagt som bevis i sagen. Den 15-årige og hans værger kan nu forvente en henvendelse fra politiet, når sagen skal afgøres.

Personer flygtede fra bil – Nylandsvej, Køge

Kl. 22.30 bemærkede en patrulje fra den forebyggende afdeling, at to mænd pludselig løb væk fra en personbil, da de to mænd opdagede, at politiet var i nærheden.
Politiet kunne konstatere, at bilen var efterladt med nøglerne i tændingen, og at bilen ikke var meldt stjålet. Under politiets nærmere undersøgelser af bilen kom flere unge mænd til stede og afslørede et vist kendskab til bilen, men uden at ville erkende at have været i bilen kort forinden.
Da politiet ikke kunne få klarlagt, hvem de to undløbne personer var, inddrog politiet bilnøglerne og underrettede bilejeren – en 19-årig mand fra Ringsted – om, at bilnøglerne kunne afhentes på Køge politistation. Det gjorde bilejeren lidt senere på aftenen og kunne samtidig oplyse, at han havde lånt sin bil ud til en kammerat, der så igen havde lånt bilen videre til en tredje person.
Politiet havde en længere, forebyggende samtale med bilejeren om det hensigtsmæssige i denne adfærd, når han ikke havde helt kontrol over, hvem de reelle brugere af hans bil kunne være. Bilejeren fik dog ingen sigtelse for noget og forlod politistationen efter modtagelse af bilnøglerne.

Narkokørsel – Holbækvej, Roskilde

Kl. 22.50 sigtede politiet en 26-årig mand fra Roskilde for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Falsk bankmand på spil – Jyllinge – Roskilde

Kl. 23.38 henvendte en 74-årig kvinde fra Jyllinge sig til politiet, fordi hun omkring kl. ca. 15.00 havde fået et telefonopkald fra en fremmed mand. Han havde præsenteret sig med et navn og som værende fra bankernes sikkerhedsafdeling.
Manden ville gerne hjælpe den 74-årige med at sikre sin formue, hvorfor hun skulle overføre penge til nogle konti, som manden anviste. Det skete ad flere omgange i løbet af de næste seks timer, så den 74-årige samlet set havde overført et sekscifret beløb til forskellige konti som anmodet af den fremmede mand.
Den 74-årige var sidst på aftenen kommet i tvivl om ægtheden af mandens henvendelser, så hun havde kontaktet sin bank, der kunne bekræfte, at flere overførsler var i gang.
Politiet tog straks kontakt til den 74-åriges bank, som ville gøre alt for at stoppe de igangværende overførsler i et forsøg på at undgå, at den 74-årige ville lide et økonomisk tab som følge af den fremmede mands anmodninger.
Politiet vil nu optage rapport om sagen i lighed med andre sager, hvor personer, der udgiver sig for at ringe fra et pengeinstitut, formår nogen til at overføre penge til fremmede bankkonti.
Opfordringen fra politiet er at kontrollere ægtheden af en uventet telefonopkald af tilsvarende karakter ved at ringe til pengeinstituttets hovedtelefonnummer og spørge efter den pågældende medarbejder. Herved vil fupopkaldet blive afsløret, så et økonomisk tab undgås.

Narkokørsel uden førerret mv. – Urhøjvej, Bjerge, Store-Fuglede – Kalundborg

Kl. 01.05 sigtede politiet indledningsvist en 35-årig mand fra Kalundborg for kørsel uden førerret i den personbil, som han førte ad Urhøjvej. Efterfølgende mistænkte politiet ham for at være påvirket af narkotika under kørslen, så han blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.
Ved visitationen fandt politiet ham i besiddelse af 0,3 gram hash, så sigtelserne mod ham kom også til at omfatte overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Spiritus-/narkokørsel – Frederiksborgvej, Jyllinge – Roskilde

Kl. 01.52 anholdt og sigtede politiet en 43-årig mand fra Jyllinge for både spiritus- og narkokørsel i en personbil, som han havde ført ad Frederiksborgvej ved Møllevej. Efter udtagelse af blodprøve til undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer løslod politiet den 43-årige, der dog kan forvente at høre nærmere, når analyseerklæringerne foreligger.

Efterlyst mand truffet – Klosterlunden, Kalundborg

Kl. 02.16 fik politiet rutinemæssigt kontakt til en 26-årig mand fra Hillerød på Klosterlunden i Kalundborg. Ved en nærmere kontrol af ham viste det sig, at den 26-årige faktisk var efterlyst af Nordsjællands Politi, idet han var udeblevet fra et retsmøde i fogedretten. Den 26-årige blev derfor frihedsberøvet og i løbet af natten transporteret til Nordsjællands Politi, som i løbet af tirsdagen vil sørge for fremstilling af ham i fogedretten.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 02.48 rykkede politiet ud til en bilist, der var forulykket på motorvejen i det vestgående spor. Det viste sig at være en 31-årig mand fra Kolding, der under kørslen ville undvige et dyr på motorvejen. Herved mistede han kontrollen over sin personbil, som først kurede langs midterautoværnet, inden han fik rettet op og kunne køre over i nødsporet. Han var sluppet uskadt fra uheldet, og bilen havde ikke fået flere og større skader end, at han selv kunne køre videre fra uheldsstedet. Ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet, som politiet blot registrerede omstændighederne ved.


OPFØLGNING:

 

En 18-årig mand fra Roskilde, der den 10. januar var involveret i dels en sag om slagsmål i Retten i Roskilde og dels en sag om trusler i Rønnebærparken, Roskilde, blev i går idømt psykiatrisk behandling i et andet sagskompleks.

 

Den unge mand blev af Retten i Roskilde fundet skyldig i trusler mod en fodboldtræner i Vipperød i oktober 2020, hvor han mødte op til træning medbringende en softgun-pistol i anledning af, at han var blevet sat af det lokale fodboldhold. Desuden blev han dømt for i november samme år at have tildelt en elev på et tiendeklassescenter i Roskilde et slag i hovedet med enten et bat eller et bordben samt et røveri i et regionaltog mellem København og Høje Taastrup, hvor en anden ung mand med kniv blev truet til at aflevere en Louis Vuitton-taske og en mobiltelefon. Den 18-årige blev dømt til behandling på psykiatrisk afdeling og får samtidigt en advarsel om udvisning.

Den 18-årige er i øjeblikket frihedsberøvet, idet han i forbindelse med trusselssagen fra Rønnebærparken, Roskilde, blev fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 3. februar 2022.


Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Mød redaktionen
Profilbillede
Mattias Sundroos ms@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Martin Johannes Madsen mjm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emilie Bjergegaard eb@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Schrøder Rasmussen ssr@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emil Vincent Jensen evj@vores-mediehus.dk