Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Lejre - torsdag den 7. januar

Profilbillede
Ninna Jalog

Lejre er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Dalvangen, Viby Sj.

Heden, Hårlev - Tricktyveri

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

 Englerupvej, Kr. Sonnerup, Kirke-Såby (Kirke)


Covid-19 tilsyn hele kredsen

Midt- og Vestsjællands Politi har det forløbne døgn lavet 42 tilsyn – heraf 23 i Odsherred, 15 i Ringsted og enkelte tilsyn i Roskilde, Greve og Køge. Fokus i døgnet var på, at alle overholdt forsamlingsforbuddet på 5 personer, og at supermarkeder og øvrige butikker, som må holde åben, er opmærksomme på de skærpede krav til afstand. Kravet til afstand er gået fra 1 meter til 2 meter, hvilket betyder at forretningsdrivende må lukke færre kunder ind. Forretninger og restauranter, der holder åbent for take-away, skal skilte synligt med, hvor mange kunder der højst må være på stedet.

Politiet kørte kl. 17.40 til en kiosk i Ølbycenter i Køge efter en anmeldelse om, at der blandt en gruppe unge var flere, som ikke anvendte mundbind, selvom butikken havde skiltet med det og personalet havde bedt dem iføre sig mundbind. Politiet traf en 21-årig mand fra Køge, som ikke anvendte mundbind i kiosken. Han blev sigtet for at overtræde Covid-19 reglerne, da han ikke havde grunde til at undlade at anvende mundbind. Han kan forvente en bøde i sagen.

Det generelle billede var dog, at alle havde opdateret sig på de nye skærpede regler. Dejligt at borgerne og de forretningsdrivende er så gode til at overholde restriktionerne, så vi alle sammen kan være med til at nedbringe Coronasmitten i Danmark. Læs mere på coronasmitte.dk.


Flere glatføreuheld i hele Kredsen.

Kl. 09.00 kørte en 39-årig kvinde fra Snertinge galt i et solouheld på Holbækmotorvejen mod øst ved Gevninge, Roskilde – Lejre. I forbindelse med vognbaneskift mistede hun herredømmet over bilen, på grund af sne på kørebanen. Hun ramte en kantpæl og standsede i 2.vognbane, som derfor var spærret. Ingen personer kom til skade og der skete kun mindre materiel skade. Motorvejen var helt åben igen kl. 09.40. Politiet registrerede uheldet.

Kl. 09.08 mistede en 60-årig mand herredømmet på sin bil på grund af glat føre på Køge Bugt Motorvejen i nordlig retning ved Køge. Den 60-årige stødte ind i et andet køretøj, som havde en trailer bagpå, hvorpå der stod en havetraktor. Den 60-åriges bil ramte traileren, så den bil der trak traileren blev skubbet ind i autoværnet og traileren røg af. Føreren af bilen med traileren var en 40-årig mand fra Ringsted. En ambulance kørte til stedet, hvor bilisterne blev tilset. Alle slap fra uheldet uden personskade, men der skete materielle skader og køretøjerne spærrede hele motorvejen, og havde tabt kølervæske og olie på vejen. Omkring kl. 10.11 kunne to vognbaner åbnes, og en halv time senere var hele motorvejen ryddet og kunne genåbnes i fuldt omfang. Politiet registrerede uheldet.

Kl. 09.16 skete et glatføreuheld på Tykmosevej i Havdrup – Solrød, da 36-årig lokal kvinde kørte frem for sin ubetingede vigepligt i krydset ved Nylukkevej/Tykmosevej, idet hun ikke kunne bremse på grund af sne på kørebanen. Ad Tykmosevej kørte en 43-årige mand fra Viby Sj. som kolliderede med den 36-årige i krydset. Begge bilister blev kørt i ambulance til sygehuset til tjek, men ingen af dem var kommet alvorligt til skade. Politiet optog rapport om uheldet for at belyse omstændighederne.

Kl. 09.20 skete endnu et vigepligtsuheld, denne gang i krydset ved Kattegatsvej/Bispehøjen, da en 48-årig kvinde fra Nykøbing Sj.som kørte ad Bispehøjen ikke kunne bremse i krydset ved Kattegatsvej på grund af det glatte føre. Hun kørte derfor frem for ubetinget vigepligt med lav hastighed og ud foran en 26-årig kvinde fra København K, som forsøgte at undvige. De to biler stødte dog sammen i krydset, men ingen personer kom noget til. Politiet optog rapport.

Kl. 09.55 kørte en 42-årig mand fra Rødovre galt på Holbækmotorvejen mod vest ved Kirke-Såby i Lejre, da han mistede herredømmet over sin bil på grund af sne og slud og påkørte autoværnet. Bilisten kom ikke til skade, men der skete skade på bil og autoværn. En skiltevogn blev sendt til stedet for at lede trafikken uden om uheldet. Kl. 10.18 var autohjælp fremme og fik fjernet bilen, så motorvejen blev helt åben igen. Politiet registrerede uheldet.

Kl. 10.57 skete et solo glatføreuheld på Skippingevej i Særslev, Snertinge – Kalundborg. En 32-årig mand fra Køge gled i sin bil ud til venstre for kørebanen, hvor han påkørte et træ. En ambulance blev sendt til stedet, men den 32-årige var ikke kommet alvorligt til skade. Der skete skade på hans bil og træet fik en skramme. Politiet registrerede uheldet.

Kl.11.15 skete et uheld på afkørselsrampen ved afkørsel 2 på Kalundborgmotorvejen i Holbæk. Grundet glat føre mistede bilisten, en 35-årig mand fra Mørkøv, herredømmet over bilen og påkørte autoværnet i venstre side af vejen. Bilen standsede, da den ramte et vigepligtsskilt, som stod ca. 10 meter før Ringstedvej. Den 35-årige slap uskadt fra uheldet, men der skete mindre materiel skade. Politiet registrerede uheldet.

Kørte alt for stærkt med trailer – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 14.49 var politiets videobil på patrulje på Køge Bugt Motorvejen ved Greve, hvor færdselsbetjenten filmede en bilist, som kørte med en trailer bagpå, der kørte alt for stærkt. En måling viste, at bilen kørte med en gennemsnitshastighed på 115 km/t, selvom den højst tilladte hastighed på motorvej med trailer tilkoblet er 80 km/t. Føreren undlod desuden at holde til højre, men kørte i skiftevis imellem 3. og 4. vognbane uden at give tegn med blinklyset ved vognbaneskift. Patruljen standsede bilisten, som viste sig at være en 39-årig mand fra Vojens. Han havde ikke trailerkørekort, selvom han kørte med en trailer, hvortil der kræves BE-kørekort. Den 39-årige blev derfor sigtet for kørsel uden førerret, hastighed og for de øvrige færdselslovsforseelser. Den 39-årige fik ikke lov at køre fra stedet med traileren, men måtte finde en med gyldigt BE-kørekort til at afhente hans køretøj. Han vil senere høre mere fra politiet i sagen.

Tricktyv udgav sig for at være fra hjemmeplejen – Heden, Hårlev – Stevns

Kl. 14.59 anmeldte datteren til en 92-årig kvinde, at moderen tidligere på dagen havde været udsat for tricktyveri i sit hjem. Mellem kl. 10.00-12.00 samme formiddag henvendte en kvinde sig til moderen og udgav sig for, at komme fra hjemmeplejen. Kvinden blev lukket ind i den ældre kvindes hjem, hvor hun fik adgang til alle rum. En patrulje blev sendt til den 92-årige hjem, hvor hun blev afhørt til sagen. Den 92-årige havde først ikke fattet mistanke til den falske hjemmeplejer, men da den rigtige hjemmeplejer kom senere på dagen, gik det op for hende, at hun var blevet snydt. Hun gennemgik sit hjem, hvor hun opdagede, at hende kreditkort manglede fra hendes pung, som lå i en taske. Der manglede desuden 2000 kr. fra pungen. Den 92-årige fik spærret sit kort, og der var på anmeldelsestidpunktet ikke trukket nogen penge fra hendes konto.

Forurettede beskrev kvinden som:
A: Kvinde, Dansk af udseende, 50-55 år, 150-155 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Grå, Hårlængde: mellemlangt, Yderligere kendetegn: Tjavset hår, Talte: Dansk, Iført: Sort hat med kant, grå mellemlang frakke med bælte og knapper på midten, sorte sko.

Politiet efterforsker nu sagen om tricktyveri. Vidner som har bemærket den beskrevne kvinde omkring Heden i Hårlev onsdag formiddag, og som kan komme med oplysninger i sagen, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Handlekraftig borger forhindrede brand i skur – Kildebanken, Herfølge - Køge

Kl. 16.42 anmeldte en mandlig beboer i Kildebanken, at han netop havde slukket en mistænkelig brand i et skur, som står på fællesarealet på stedet og tilhører grundejerforeningen. Beboeren havde kort forinden været i gang med at ryddet sne, da han så flammer ved skuret. Han skyndte sig derhen og så her to drenge/unge mænd i mørkt tøj, som løb fra stedet. Ved skuret stod en brændende flaske med en klud stukket ned i halsen og væske i bunden. Beboeren fik slukket ilden, inden den fik rigtig fat i skuret. Han anmeldte sagen til politiet, som sendte en patrulje til Kildebanken for at undersøge sagen. Grundejerforeningen havde intet erstatningskrav, da branden aldrig fik skadet skuret takket være beboerens handlekraft.

Politiet efterforsker nu sagen om den mistænkelige brand. Vidner som har bemærket de to mørkklædte unge mænd, som løb fra stedet, eller som i øvrigt har oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Tyveri af paller og udlændingeloven – Ladegårdsparken, Holbæk

Kl. 21.57 fik politiet anmeldelse om, at en udlejnings kassebil var blevet set i forbindelse med et tyveri fra en varegård ved Daglig Brugsen i Ladegårdsparken i Holbæk. En patrulje blev sendt hurtigt til stedet, hvor de undervej til stedet mødte den beskrevne kassebil. Bilen blev standset ved Roskildevej lige efter rundkørslen ved Skagerakvej. I bilen sad tre mænd, en 29-årig mand fra København, en 33-årig mand fra Gentofte og en 29-årig mand fra Spanien. I kassebilen varerum lå 77 plasticpaller, som netop var blevet stjålet fra Brugsen i Ladegårdsparken.

De tre mænd blev anholdt, sigtet for tyveriet og taget med til stationen til afhøring. Ved nærmere undersøgelse af den 29-åriges identitet, viste det sig, at den 29-årige udenlandske mand havde opholdstilladelse i Spanien. Hans anholdelse blev derfor opretholdt i 3 x 24 timer i medfør af udlændingeloven. De to andre blev løsladt efter endt afhøring og sagsbehandling, og kan begge forvente at høre mere fra politiet i sagen. Den 29-årig mand fra Spaniens sag behandles nu af udlændingeafdelingen, hvorefter der vil blive taget stilling til, om den 29-årige administrativt kan udvises af Danmark. Pallerne fik butikken tilbage, så de havde intet krav i sagen.

Narkokørsel og narko i bilen – Landevejen, Gislinge – Holbæk

Kl. 01.12 standsede en politipatrulje en bil på Landevejen i Gislinge ud for Tuse, for at lave en rutinekontrol. Føreren, en 28-årig kvinde fra Slagelse var påvirket af narko, så hun blev testet med narkometer, der viste at hun var positiv for hash, amfetamin og metamfetamin. Hun blev derfor sigtet og anholdt, for at få udtaget en blodprøve. Betjentene visiterede føreren og passageren, en 28-årig mand fra Holbæk, som ingen narko havde på sig. Ved ransagning af bilen fandt patruljen en pose med hvidt pulver, som de mistænkte var narko. En senere kontrolvejning og test af pulveret viste, at der var tale om 39,5 gram amfetamin. Ingen af de to mente at kende noget til stoffet, så de blev begge sigtet for lov om euforiserende stoffer – og på grund af den betydelige mængde lød sigtelsen på besiddelse med henblik på videresalg. Amfetaminen blev beslaglagt med henblik på destruktion. Den 28-årige kvinde fik udtaget en blodprøve, hvorefter hun blev løsladt. De to sigtede vil senere høre mere fra politiet i sagerne.

Ung mand med bushammer sigtet for våbenloven – Søndre Ringvej, Roskilde

Kl. 01.40 traf en patrulje to unge mænd på Søndre Ringvej i krydset ved Rabalderstræde i Roskilde. Betjentene synes de unge mænd lugtede af hash og besluttede at visitere dem. Ingen af dem havde narko på sig, men den ene, en 18-årig mand fra Roskilde var i besiddelse af en bushammer. Da han ikke havde et anerkendelsesværdigt formål til at besidde bushammer, blev hans sigtet for at overtræde våbenloven, og hammeren blev beslaglagt. De to unge fik herefter lov til at gå, men den 18-årige Roskildenser kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Denne artikel er skrevet af Ninna Jalog og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Flere artikler