Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Lejre - torsdag den 15. juli

Profilbillede

Lejre er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Strandgårdsvej, Karlslunde
Rørholm, Himmelev, Roskilde
Lersøparken, Vipperød

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Lindelunden, Greve


Kvinde dræbt i sammenstød med lastbil – Hovedvejen/Tolstrupvej, Osted – Lejre

Kl. 07.19 onsdag morgen skete et alvorligt sammenstød på rute 14 syd for Osted i retning mod Ringsted, da en bilist kørte ud fra en sidevej hvor hun blev ramt af en lastbil. Lastbilen kørte i sydlig retning, med en 55-årig mand fra Allerød bag rattet. Bilisten, en 34-årige kvinde fra Store-Merløse, kørte ad Tolstrupvej frem i krydset, hvor hun blev ramt i venstre side af lastbilen. Chaufføren forsøgte at bremse, men kunne ikke standse det tunge køretøj, som påkørte den 34-åriges bil.

Politi og redning kørte til uheldsstedet, hvor rute 14 blev afspærret i begge retninger og busser omlagt. Den 34-årige kvinde var alvorligt kvæstet, og der blev ydet førstehjælp til hende på stedet. Hendes liv stod ikke til at redde, og hun blev erklæret død af en læge kort efter. Lastbilchaufføren var ikke kommet noget fysisk til, men var meget chokeret efter ulykken, men blev afhørt til sagen.

Bilinspektøren undersøgte uheldsstedet for at belyse omstændighederne. Vejen blev åbnet igen omkring kl. 09.08. Der blev rutinemæssigt udtaget blodprøver af parterne i sagen, som er praksis ved alvorlige uheld, for at afklare om nogen var påvirkede under kørslen. Politiet optog rapport om uheldet og underrettede de pårørende til den 34-årige.

Målrettet hastighedskontrol – Åsevangsvej, Asnæs – Odsherred

Politiet var i en times tid fra kl. 15.30 på målrettet hastighedskontrol i Asnæs, efter borgere havde anmeldt hurtig kørsel i området. Politiets lokalbetjente, som er på sommerassistance i Odsherred, havde taget lasermåleren med for at undersøge, om bilisterne kørte for hurtigt på stedet. Efter en times tid med lasermåling på over 50 biler, kørte betjentene dog videre til andre opgaver, idet ingen biler havde kørt for hurtigt. Der vil igen en anden dag på andre tidspunkter være hastighedsmåling i Asnæs, så politiet kan undersøge, om bilisterne har en lidt for tung højre fod på speederen i byen.

Ønsker du en hastighedskontrol, til dér hvor du bor, kan du bestille en på: www.politi.dk/bestil-en-betjent

Færdselsuheld – Sorøvej, Ringsted

Kl. 17.58 fik politiet en anmeldelse om færdselsuheld på Sorøvej. Politi, ambulancer og brandvæsen kørte til stedet for at hjælpe en 54-årig kvinde, der var kommet til skade ved uheldet. Vejen blev afspærret i begge retninger, mens myndighederne arbejdede på stedet, og politiet tilkaldte også en bilinspektør, som skulle klarlægge omstændighederne omkring uheldet. En helikopter kom for at hente den tilskadekomne og flyve hende til Rigshospitalet. Meldingen fra det lægefaglige personale på stedet var, at kvinden var tilskadekommen, men at hendes skader ikke var kritiske. Hun fik rutinemæssigt udtaget en blodprøve for at se, om hun var påvirket under kørslen. Sagen afsluttes, når bilinspektørens undersøgelser er færdige, og når blodprøven er analyseret.

Musik til ulempe og parkering til ulempe – Højby Sjælland og Rørvig Sjælland, Odsherred

Kl. 19.34 kørte politiet til en anmeldelse om musik til ulempe på Gudmindrup Strandvej, Højby Sj. En borger havde været på stranden for at bede de ansvarlige for musikanlægget om at skrue ned for musikken, men dette havde ikke givet pote. Politiet kørte derfor til stranden for at finde ejeren af musikanlægget, men ved ankomst til stedet var musikken ophørt, og de ansvarlige kunne ikke findes.

Patruljen vendte derfor snuden endnu længere nordpå kl. 20.19, idet sommerhusgæster havde anmeldt, at der var parkering til væsentlig ulempe i Rørvig. På Rørvigvej ved Rørvig Streetmarket havde sommerhusgæster i området oplevet parkering til ulempe, således at gående og cyklister ikke kunne færdes sikkert forbi stedet. Desuden oplyste borgerne, at der kunne være væsentlig begrænset udsyn ved udkørsel fra de mindre veje grundet bilernes parkering. Patruljen fandt dog ikke noget af politimæssig interesse på stedet, og ingen parkerede biler fik en afgift på stedet.

Grenkast fra bro - To unge mænd anholdt – Østre Ringvej, Ringsted

Kl. 01.42 fik politiet anmeldelse fra en lastbilchauffør om, at han netop havde undveget en stor gren, som blev kastet fra en gangbro, der løb hen over vejen. Gangbroen løber ad Kærehavestien hen over Østre Ringvej i Ringsted.

Chaufføren var netop kørt af motorvejen og fortsatte af Østre Ringvej mod syd, da han mellem to rundkørsler så to skikkelser på gangbroen. Da lastbilen var tæt på gangbroen blev der kastet en tyk gren på omkring 8 cm i diameter og 50-100 cm lang ned foran det store køretøj. Lastbilchaufføren måtte undvige ved at køre over i den modsatte vejbane, hvor der heldigvis ikke kom modkørende trafikanter. Lastbilen blev derfor ikke ramt, og kørte videre til næste rundkørsel, hvor han kontaktede politiet og tjekkede at køretøjet ikke havde fået skader.

Takket være den handlekraftige lastbilchauffør, som hurtigt anmeldte sagen, var politiet hurtigt fremme på stedet. En hundepatrulje kom først frem, og traf to unge mænd, som gik langs Østre Ringvej. De unge mænd, på 16 og 20 år fra Ringsted erkendte, at de havde kastet grenen. De blev anholdt, sigtet og taget med til stationen til afhøring. Den 16-åriges værge og de sociale myndigheder blev orienteret om sagen.

Politiet efterforsker sagen, som er en overtrædelse af straffelovens regler om at forvolde fare. Det er en meget alvorlig sag, som kunne have medført at personer kom til skade. Sagen blev vurderet juridisk, men der blev ikke fundet grundlag for at fremstille de to unge i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling i sagen. De blev derfor løsladt torsdag formiddag, men er fortsat sigtede i sagen.

Efterforskningen af episoden giver politiet grund til at tro, at der kan været kastet grene eller andre ting fra broen tidligere. Det kan både være inden for de seneste dage, men det kan også være sket tidligere på måneden. Der kan også være tale om genstande, som er blevet placeret på vejen omkring det samme sted på Østre Ringvej. Politiet vil meget gerne i kontakt med borgere, som har set noget i den forbindelse, er blevet ramt eller som har måtte undvige genstande på vejen. Kontakt politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi