Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Lejre - torsdag den 15. april

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Lejre er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Dunhammervej, Roskilde

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Udlænding med ulovligt ophold taget i færdselskontrol – Møllehusvej/Holbækvej, Roskilde

Onsdag formiddag var flere betjente i krydset ved Møllehusvej/Holbækvej for at lave en færdselskontrol. I forbindelse med, at der er lavet forbud mod venstresving i krydset mod Holbækvej, har politiet haft fokus på T-krydset, hvor flere bilister trodser skiltningen.

Den første bil som blev vinket ind, havde ikke svinget til venstre i krydset, men blev standset rutinemæssigt. Bag rattet sad en udenlandsk mand i en dansk håndværkerbil, som fremviste et italiensk kørekort, som viste sig at være falsk. Politiet anholdt derfor føreren, for at få fastlagt hans identitet. Han blev taget med til politistationen, hvor det blev klarlagt, at der var tale om en 30-årig mand fra Afghanistan, som ikke lovligt kunne opholde sig i Danmark. Han blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med begæring om varetægtsfængsling som sigtet for ulovligt ophold og arbejde i Danmark, da han er mistænkt for at have udført arbejde for et dansk håndværkerfirma. Han blev desuden sigtet for dokumentfalsk ved at bruge det falske kørekort som legitimation og for kørsel uden førerret. Den 30-årig blev fængslet til den 6. maj 2021. Når straffesagen er afgjort vil sagen blive forelagt Udlændingestyrelsen, som tage stilling til om den 30-årige kan udvises af Danmark med et indrejseforbud. Politiet undersøger nu, om der er grundlag for at sigte den danske virksomhed i forbindelse med ansættelsen af den udenlandske mand.

Kontrollen i krydset foregik fra ca. kl. 09.00-10.30 og der blev i alt sigtet 9 bilister, som svingede til venstre trods forbuddet. Fire bilister brugte ikke sele og to anvendte i mobiltelefon under kørslen.

Den øgede trafik i krydset, som følge af test og vaccinationscentret ved Roskilde Hallen på Møllehusvej, giver anledning til trafikale udfordringer i krydset, når bilisterne ikke overholder venstresvingsforbuddet. Politiet vil derfor fortsat have fokus på krydset, og det er dyrt at overtræde reglerne. De bilister som ved kontrollen blev sigtet for at svinge til venstre vil i dag have en bøde på 1500 kr. i deres E-boks.


Tip førte narkohund på sporet af skunklaboratorium – Roskilde - Lejre

Onsdag omkring kl. 10.25 kørte en patrulje med en narkohund forbi en adresse i en mindre by sydøst for Roskilde i Lejre kommune, da politiet havde fået et tip om et muligt skunklaboratorium på stedet. Politiet traf ingen personer ved huset, men narkohunden fik hurtigt fært af narkotika via en udluftningskanal, så patruljen besluttede at undersøge stedet nærmere. Ejeren af ejendommen blev kontaktet og kom til stedet, og det viste sig at hundens næse havde haft ret. I huset var et skunklaboratorium med 76 skunkplanter og 500 gram færdigt produceret skunk. Politiet anholdt og sigtede stedets ejer, en 43-årig mand fra Roskilde, for narkobesiddelse med henblik på videresalg. Han blev taget med til politistationen til afhøring og sagsbehandling.

Hashplanter og skunk blev beslaglagt med henblik på nærmere undersøgelse og senere konfiskation Planterne blev vejet og omregnet til at udgøre 2166 gram færdigt skunk produkt. Politiet beslaglagde desuden skunklaboratoriet i form af vækstlamper, ventilation, vandingssystem og gødning, som vil blive destrueret, når sagen er afgjort. Den 43-årige accepterede beslaglæggelserne.

Der var ikke grundlag for at fremstille den 43-årige i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling, så han blev løsladt senere på dagen. Han kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Kørte trods kørselsforbud – Nordre Ringvej/Klosterparks Allé, Ringsted

Kl. 19.30 blev en 20-årig ny bilist fra Ringsted standset i en personbil, der kørte ad Nordre Ringvej i Ringsted ved Klosterparks Allé. Han burde dog ikke befinde sig bag rattet, da han sidste år havde fået et kørselsforbud og herefter ikke havde været oppe til en kontrollerende køreprøve, som kunne give ham kørekortet tilbage. Den 20-årige havde fået kørselsforbuddet efter at have fået to klip. Det første klip fik han, da han blev blitzet i en automatisk trafikkontrol og klippet som udløste kørselsforbuddet var for at anvende håndholdt mobiltelefon under kørslen.

Den 20-årige blev ved dagens kontrol sigtet for kørsel uden førerret for anden gang i år og kan nu forvente en klækkelig bøde for at køre uden kørekort i gentagelsestilfælde.

Et kørselsforbud gives til nye bilister, som inden for de første tre år de har kørekort får to klip eller begår en færdselslovsovertrædelse, som udløser et betinget frakendelse af førerretten. Et kørselsforbud betyder at førerretten inddrages indtil en ny teori- og køreprøve er bestået.

Brand på Lindegården – Boserupvej, Roskilde

Kl. 01.44 kørte politi og brandvæsen til brand på et værelse på bostedet Lindegården på Boserupvej i Roskilde. Personalet fik hurtigt evakueret alle beboerne i det hus, hvor branden var opstået. Der var røgudvikling på stedet og der blev sendt ambulancer frem, da der var behov for at nogle beboere og personale blev tilset for røgforgiftning. Fem blev kørt til undersøgelse på sygehuset, men der var ingen melding om alvorligt tilskadekomst.

Brandvæsnet fik slukket ilden, som var begrænset til et enkelt værelse, hvor sengen udbrændte. Beboeren på værelset havde selv opdaget branden og forsøgt at slukke den med et tæppe, men da det ikke lykkedes, blev der slået alarm.

Politiet undersøgte brandstedet, hvor det tydede på at ilden kunne være opstået omkring et stearinlys, men dette skal undersøges nærmere for at fastslå brandårsagen. Da branden var slukket og stedet luftet ud kunne størstedelen af beboerne vende tilbage til deres værelser.


Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Flere artikler