Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Lejre - torsdag den 14. januar

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Lejre er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ørnekildevej, Ørslevvester, Fjenneslev
Kildebrogårdsvej, Havdrup
Ahlgade, Holbæk

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Baggesensvej, Køge
Engparken, Asnæs
Tranekær, Gislinge

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

 

Uorden ved retsmøde – Retten i Roskilde

Onsdag begyndte en retssag ved Retten i Roskilde, hvor en 22-årige mand fra Køge er tiltalt, for i april 2020, at have dræbt en 31-årig mand med knivstik på Parkvej i Køge.

Mange tilhørere var mødt op ved Retten onsdag formiddag, hvilket skabte uro ved retten. Der var pårørende til både den dræbte og den tiltalte, som alle var meget berørte, hvilket bragte følelserne i kog. Politiet var til stede ved retten for at sikre, at retsmødet kunne gennemføres i god ro og orden.

Der opstod tumult i forhallen til retslokalet kort før retsmødet skulle gå i gang kl. 09.30. To mænd indlod sig i slagsmål, der dog hurtigt blev standset af politiet. Politiet sigtede de to, en 54-årig mand fra Køge og en 32-årig mand fra Frederiksberg, for at overtræde ordensbekendtgørelsen ved at indlede sig i slagsmål. Den 54-årige blev anholdt kl. 09.20 for at skabe ro i retsbygningen. Han blev taget med til stationen til afhøring og blev løsladt ved middagstid. De to sigtede kan begge forvente en bøde i sagen. Retsmødet forløb efter planen og uden yderligere behov for indgriben fra politiet.

Efter frokost var kommet flere tilhørere, så politiet indførte visitation af tilhørerne ved retsmødet, for at sikre den generelle gode orden i retsbygningen. Ingen personer blev fundet i besiddelse af noget ulovligt. Politiet blev på stedet indtil retsmødet var afsluttet hen på eftermiddagen.

Væltede træer og hegn i blæsevejret – Holbæk, Kalundborg, Odsherred, Lejre

Onsdag eftermiddag var der flere træer og et enkelt hegn som væltede i blæsevejret. Hårdest ramt var den nordvestlige del af kredsen. I et tilfælde var en bilist så uheldig at blive ramt af et træ, som væltede i Svebølle. I Kalundborg lidt senere kørte en bilist ind i et væltet træ. Ingen personer meldes at være kommet til skade i den forbindelse.

Kl. 16.05 Kattegatsvej/Holbæk Have, Holbæk. Ti meter langt metalhegn omkring en byggeplads væltet ud på kørebanen. Handlekraftige borgere havde rejst hegnet før politiets ankomst.

Kl. 16.10 Frederiksberg/Øresøvej, Svebølle - Holbæk. En 25-årig mand fra Svebølle kørte i bil ad Frederiksberg mod nord, da et træ, på grund af blæsten, i det samme væltede hen over kørebanen og ramte bilen. Føreren slap uskadt fra uheldet, men politi og brandvæsen kørte til stedet. Brandvæsnet sørgede for at vejen blev ryddet op og politiet registrerede uheldet.

Kl. 16.46 Kattekærstrædet, Orø –Holbæk. Et stort træ var væltet ind over kørebanen og spærrede hele vejen. Politiet kontaktede Falck, der sørgede for at fjerne træet.

Kl. 16.56 Eskebjergvej, Kalundborg. En 51-årig mand fra Asnæs kontaktede politiet, idet han netop i bil havde påkørt et mindre træ, som lå hen over Eskebjergvej. Træet var på omkring 10-12 cm i diameter, men så tungt at det ikke kunne flyttes ved håndkraft. Den 51-årige var uskadt, men træet spærrede hele vejen. Brandvæsnet lagde vejen forbi og fik flyttet træet.

kl.18.27 Egebjergvej, Nykøbing Sj. – Odsherred. Brandvæsnet fjernede et stort træ, der lå på vejen og blokerede for trafikken.

Kl. 18.58 Bøgebjergvej, Vig – Odsherred. Træ væltet over vejbanen, så trafikken på stedet var standset. Brandvæsnet kørte frem og fjernede træet, så færdslen igen kunne passere.

Kl. 19.37 Østre Skovvej/Ravnsbjergvej, Vig – Odsherred. Et træ på ca. 50 cm i diameter var væltet hen over vejen og spærrede for trafikken i begge retninger indtil det blev fjernet.

Kl. 19.44 Syvendeskovvej, Tølløse – Holbæk. Et træ lå væltet over vejen, så det ikke var muligt at passere. Politiet kontaktede Falck, der sendte personale ud at fjerne træet.

Kl. 20.35 Bispegårdsvej, Lejre. Et træ lå væltet midt på kørebanen. Falck underrettet og ville fjerne træet.

Kl. 22.25 Aggersvoldvej, Ud for Aggersvold Gods, Jyderup – Holbæk. Et stort træ lå væltet på kørebanen. Falck blev orienteret og kørte til stedet, hvor træet blev fjernet.

Kl. 22.40 Skovvejen, Jyderup – Holbæk. En patrulje kom kørende på Skovvejen ved Jyderup, hvor vejen pludselig var spærret på grund af et væltet træ. Politiet blev på stedet indtil træet var blevet fjernet efter ca. en time.

Kl. 06.20 torsdag morgen. Rørvig Kirkevej, Rørvig – Odsherred. Ved kirken var væltet to træer, hvoraf det ene spærrede hele den mindre befærdede vej. Kommunen og brandvæsnet orienteret og ville sørge for at fjerne træet.


Tre glatføreuheld på Holbækmotorvejen – Holbæk, Lejre og Roskilde


Holbæk
Kl. 17.20 skete et solouheld med en varebil på Holbækmotorvejen i østlig retning ved Holbæk, da en 29-årig mand fra Roskilde pludselig mistede herredømmet over bilen på grund af glat føre. Varebilen påkørte autoværnet flere gange, så der skete skader på bil og autoværn. Autoværnet blev bøjet flere steder på en strækning på 20 meter. Varebilen kunne ikke køre videre fra stedet, men blev fjernet af vejhjælp.

Lejre
Kl. 21.01 mistede føreren en lastbil herredømmet over køretøjet på Holbækmotorvejen ved Roskilde-Lejre i vestgående retning. Lastbilen skred ud, så førerhuset ramte hængeren, og den kunne ikke køre fra stedet ved egen hjælp. Der skete en mindre skade på autoværnet. Chaufføren, en 51-årig mand fra København, slap uskadt fra uheldet. En tavlevogn kørte til stedet, for at lede trafikken uden om den havarerede lastbil. En sværtransport hentede lastbilen fra uheldsstedet.

Roskilde
Kl. 22.37 kørte en 21-årig kvinde fra København i grøften på Holbækmotorvejen ved Roskilde mod vest ved tilkørsel 14. Selvom bilisten havde tilpasset hastigheden efter vejret, kunne bilen pludselig ikke stå fast og gled lige så stille af vejen og endte i grøften. Den 21-årige slap uskadt fra uheldet, men bilen fik mindre skader. Politiet registrerede uheldet.

Indbrudstyve overrasket – Baggesensvej, Køge

Kl. 22.10 anmeldte beboerne i en villa på Baggesensvej, at konen var kommet hjem og havde set tegn på, at der var nogen i hjemmet og turde ikke gå ind. Hun kontaktede sin mand, som skyndte sig hjem. Da han ankom stak to personer af fra stedet. De beskrives som:

A: Mand, Iført: Beige dunjakke, mørke bukser og en sort kasket.
B: Mand, Iført: mørk jakke og sorte Adidas bukser.

Manden løb efter indbrudstyvene, men fik ikke fat i dem. Den ene tyv bar på en taske på vej væk fra stedet. Han smed tasken fra sig, da manden i huset var i hælene på dem. Tasken var en sportstaske, som var stjålet fra huset. Den indeholdt tyvekoster i form af en computer, en ipad og nogle parfumer, der blev var blevet stjålet fra adressen. Mændene løb fra stedet i sydlig retning, men manden mistede dem af syne for enden af Moltkesvej. Politiet blev tilkald og kørte til stedet, men fandt ikke frem til de flygtende mænd.

Indbrudstyvene var kommet ind i huset ved at knuse en rude på et stuevindue. De havde været i alle rum og gennemrodet skabe og skuffer. Der blev ud over de ting, som blev fundet i sportstasken, stjålet smykker og kontanter fra huset.

Vidner som har bemærket de to beskrevne mænd, som løb fra Baggesensvej i retning mod Moltkesvej og videre i sydlig retning mod Hastrupparken omkring kl. 22.10 onsdag aften bedes kontakte politiet på tlf. 114.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Mød redaktionen
Profilbillede
Rebecca Sejer Werge redaktion@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Martin Mørch smm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Linea Topp Jakobsen lj@heymate.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Julie Lundblad jl@vores-mediehus.dk
Flere artikler