Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Lejre - tirsdag den 9. februar

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Lejre er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Stejlhøj, Kalundborg

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Jagtvej, Solrød Strand

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen


Forsøg på tricktyveri – Dyremosevej, Jyderup – Holbæk

Kl. 10.38 anmeldte en 81-årig kvinde fra Jyderup, at hun i går kl. ca. 18.30 havde fået uventet besøg af en fremmed, udenlandsk kvinde. Hun havde ringet på døren og nærmest mast sig ind med en forklaring om, at hun netop var flyttet til området og derfor ville komme med småkager og senere med andre kager. Den fremmede dame talte hele tiden med den 81-årige, som var alene hjemme. På et tidspunkt forlod den fremmede kvinde stedet, og den 81-årige kunne efterfølgende konstatere, at nogen andre end den fremmede kvinde havde rodet rundt i flere tasker, der stod i soveværelset. Desuden erindrede hun også at have hørt noget puslen, medens kvinden konstant talte til hende under besøget. Tilsyneladende fik den 81-årige ikke stjålet noget under det uventede besøg af den fremmede kvinde samt formentlig yderligere en person i ledtog med hende.Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket den fremmede, udenlandske kvinde i området søndag aften. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

 

Brand i køkken – Æblehaven, Vipperød – Holbæk

Kl. 10.52 måtte en 72-årig kvinde fra Vipperød tilkalde brandvæsnet, da der var udbrudt brand i hendes køkken. Politiet kørte også til stedet og kunne konstatere, at brandvæsnet havde fået slukket branden i køkkenet. Skaderne begrænsede sig til køkkenet og en emhætte samt muligvis et loftsrum, men den 72-årige kvinde var selv sluppet uskadt fra branden. Årsagen skal formentlig findes i en overophedet frituregryde, hvilket politiet skal have undersøgt nærmere for at få afklaret, om politiet har grundlag for at udstede en bøde for uforsigtighed ved brug af frituregryden.

 

Færdselsuheld – Gørlev Landevej, Høng - Kalundborg

Kl. 14.30 rykkede redningspersonale, lægehelikopteren og politiet ud til et færdselsuheld, hvor to biler nærmest var stødt frontalt sammen og røget i grøften efterfølgende. På uheldsstedet traf politiet en tilskadekommen, 55-årig kvinde fra Gørlev Sj., der som passager i som sammen med de to tre andre personer blev bragt til skadestuerne i hhv. Slagelse og Holbæk. Vejen var blevet spærret i begge retninger, så lægehelikopteren kunne lande på stedet. Politiet fik klarlagt, at en 33-årig kvinde fra Herlev kørte i en personbil mod syd og med den 55-årige som passager. Under kørslen kørte hun gennem noget fygesne, hvorved hun mistede kontrollen over bilen, som derved kom over i den modsatte kørebanehalvdel. Her stødte hun sammen med en modkørende varebil ført af en 44-årig mand fra Nyborg, så begge køretøjer røg i grøften efterfølgende. De to førere og endnu en passager – en 53-årig kvinde fra Høng – i den 33-åriges bil slap fra uheldet med diverse knubs. Den 55-årige passager fik konstateret brud på benene efter uheldet, som politiet optog rapport om.

 

Personer på isen – flere steder i politikredsen

I løbet af eftermiddagen fik politiet flere henvendelser om især børn og unge, der færdes på isen på enten fjorde eller mindre søer og vandhuller. Anmelderne henvendte sig til politiet ud fra en bekymring om, at der måske kunne ske en ulykke, fordi isen ikke måtte være tilstrækkelig sikker. Henvendelserne omhandlede færdsel på isen følgende steder:

Roskilde fjord, Frederiksborgvej, 4000 Roskilde
Højby sø, Søparken, 4573 Højby Sj.
Gadekær, Lundevej, 4400 Kalundborg
Himmelev mose, 4000 Roskilde
Sø i skov, Herregårdsvej, 4000 Roskilde
Kattinge Vig og Ringøen, Roskilde fjord, 4000 Roskilde
Kimmerslev sø, Kimmerslevvej, 4140 Borup

 

Langt de fleste steder var personerne forsvundet fra området, så der var ikke grundlag for at foretage yderligere fra politiets side. Færdsel på isen er ikke tilladt, medmindre der er skiltet om, at færdsel på isen kan tillades. Søg eventuelt information på din kommunes hjemmeside om steder, der måtte være frigivet til færdsel på isen.

 

Tre færdselsuheld på glat vej i Ringsted

Vestmotorvejen
Kl. 17.28 rykkede politiet ud til en personbil, der var forulykket i det vestgående spor på Vestmotorvejen ved Ringsted. Der var tale om en 20-årig kvinde fra Brøndby Strand, der under kørslen havde mistet kontrollen over bilen i det glatte føre på motorvejen. Hun havde derfor påkørt autoværnet og efterfølgende standset i nødsporet. Ingen øvrige trafikanter blev involveret i ulykken, som den 20-årige slap uskadt fra. Hendes bil var fjernet fra motorvejen kl. ca. 18.00, så trafikken igen uhindret kunne passere uheldsstedet.

Kl. 20.05 skete et solouheld på Vestmotorvejen ved Ringsted, da en 54-årig mand fra Herning kørte galt på grund af spejlglat vej. Bilen mistede vejgrebet og kurede ind i autoværnet, hvorefter bilen skred over og ramte autoværnet i den anden side af vejen. Den 54-årige slap fra uheldet med forskrækkelsen og en skadet bil. Autoværnet fik skader på en strækning på ca. 30 meter i højre side og ca. 4 meter i venstre side. Vejdirektoratet blev orienteret om skaderne og sendte en saltvogn til stedet.

Ringstedvej/Vestre Ringvej, Ringsted
Kl. 21.38 stødte to biler sammen i et T-kryds på rute150 – Ringstedvej/Vestre Ringvej i Ringsted. En 46-årig kvinde fra Vordingborg kørte ad Vestre Ringvej mod syd, hvor hun skulle svinge til venstre ad Ringstedvej. Der var glat i krydset, så den 46-åriges bil mistede kortvarigt vejgrebet og skred let ud i forbindelse med svinget. Netop som hun havde fået rettet bilen op, blev den 46-årige påkørt bagfra af en anden bilist, en 24-årig mand fra Ringsted. Den 24-årige havde set, at bilen foran ham skred ud og forsøgte at bremse for den 46-årige. Men på grund af det glatte føre kunne han ikke nå at standse, så de to biler stødte sammen. Det resulterede i, at den 46-åriges bil blev skubbet ned i grøften.

Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den 46-årige og hendes 12-årige søn blev tilset i ambulance. De blev begge taget med til sygehuset til kontrol, men ingen af dem var kommet noget til ved uheldet og kunne senere taget hjem. Politiet optog rapport om uheldet, for at belyse omstændighederne ved sammenstødet.

Handlekraftig borger forhindrede spirituskørsel – Bygaden, Kirke-Hyllinge- Lejre

Kl. 19.00 anmeldte en borger, at han havde tilbageholdt en kraftigt spirituspåvirket mand, som var ved at køre fra parkeringspladsen foran Meny supermarkedet i Kirke-Hyllinge. Borgeren holdt øje med manden og sørgede for, at han ikke kunne køre fra stedet, indtil politiet kom frem. Den berusede mand havde inden da været inde i supermarkedet, hvor han havde optrådt truende og ubehagelig.

Patruljen kom frem til supermarkedet, hvor de traf en 57-årig lokal mand, som blev anholdt og taget med i detentionen til afrusning. Politiet fandt ikke grundlag for at sigte ham for noget i den forbindelse, men vil gerne benytte lejligheden til at rose den handlekraftige borger for at skride ind og forhindrede spirituskørslen.

Solouheld – Rødhøj, Asnæs – Odsherred

Kl. 21.52 skete et solouheld ved en rundkørsel på Rødhøjvej/Strandvangsvej i Asnæs, da en 22-årig mand fra Svinninge skred og ramte autoværnet. Den 22-årige kom kørende i vestlig retning, da bilen formentlig mistede vejgrebet i det glatte føre og påkørte autoværnet i den sydlige side af kørebanen. Der skete ingen personskade ved uheldet, men bilen og autoværnet fik skader. Politiet registrerede uheldet og informerede kommunen om skaderne op autoværnet.

 

Skorstensbrand – Landevejen, Svinninge – Holbæk

Kl. 23.55 kørte politi og brandvæsen til et alarmopkald om en brand i en mindre landejendom i Svinninge. Anmeldelsen løs på ild i loftet, men at alle personer var kommet ud af bygningen. Brandvæsnet var hurtigt fremme og kunne melde, at der ikke var risiko for, at branden skulle sprede sig. Brandårsagen blev hurtigt afklaret til at være en skorstensbrand, og at der var opstået kraftig strålevarme, som havde varmet loftpladerne op. Dette havde medført røgudvikling og sodskade, men der var ikke yderligere opgave for politiet på stedet. Ingen personer kom noget til ved branden.

Bilist påvirket af alkohol, hash og kokain – Holbækmotorvejen, Kirke-Såby – Lejre

Kl. 01.45 standsede en patrulje en bil på Holbækmotorvejen i østgående retning ved Kirke-Såby i Lejre. Føreren af bilen, en 29-årig mand fra Holbæk, blev skønnet påvirket, og en test af ham viste, at han var påvirket af både alkohol, hash og kokain. Den 29-årige blev sigtet for narko- og spirituskørsel, anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøveanalyserne kommer, vil den 29-årige høre mere fra politiet i sagen.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Flere artikler