Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Lejre - tirsdag den 6. april

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Lejre er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Påskedagenes anmeldelser vedrørende:

               

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Bragesvej, Ringsted

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Pansvej, Solrød Strand
Klitvej, Solrød Strand (2 steder)
Kjærsvej, Greve
Østre Grænsevej, Solrød Strand
Mosede Engvej, Greve
Sygehusvej, Nykøbing Sj.
Strandlyst Alle, Greve
Falkevej, Greve
Randtofte Søvej, Greve
Læhegnet, Jyllinge
Carl E Lentz Vej, Greve
Grønningen, Jyllinge
Solrød Strandvej, Solrød Strand

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen


Påskelørdag – søndag (påskedag):


Brand på stjålet trailer – Broengen, Jyllinge – Roskilde

Kl. 06.23 lørdag morgen anmeldte en lokal borger, at der på en grusvej bag genbrugspladsen stod en trailer med affald, og at der var en mindre brand i affaldet på traileren. Både brandvæsnet og politiet kørte til stedet, hvor brandvæsnet hurtigt fik slukket den mindre brand i affaldet. Heri fandt politiet efterfølgende en nummerplade, som var meldt stjålet hos Københavns Vestegns Politi i december 2020, og selve traileren viste sig at være meldt stjålet hos Nordsjællands Politi. Hvem der har hensat den stjålne trailer på stedet, er endnu uklart, men disse omstændigheder undersøges nu nærmere af politiet, der også forsøger at finde årsagen til branden i affaldet på traileren.

Politiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket usædvanlig aktivitet i området bag genbrugspladsen om at kontakte politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Brand i lejlighed – Boholtevej, Køge

Kl. 15.02 fik politiet via alarmcentralen oplysninger om ildebrand i en lejlighed i en beboelsesejendom. Ved politiets ankomst til stedet sås tydelige flammer ud ad et vindue, så ca. 20 beboere fra to opgange blev af sikkerhedsmæssige årsager evakueret fra ejendommen. En 38-årige kvinde og hendes to børn på 10 og 12 år var også ude af lejligheden og dermed i sikkerhed, da branden opstod. Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, der havde forrettet de største skader i stuen, men dog også sodsværtning i lejlighedens øvrige rum. Lejligheden kunne ikke beboes efter branden, hvis årsag politiet nu skal undersøge nærmere. De evakuerede kunne senere på eftermiddagen komme retur til deres egne lejligheder, men den brandlidte familie måtte finde andet opholdssted indtil videre. Ingen kom til skade ved branden, så der blev ikke brug for den tilkaldte ambulance på stand by.

Narkobilist med hash på sig – Lerchenfeldvej, Kalundborg

Kl. 19.28 anholdt og sigtede politiet en 27-årig mand fra Kalundborg for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. I forbindelse med visitationen efter anholdelsen fandt politiet den 27-årige i besiddelse af ca. tre gram hash, som politiet også mistænkte ham for at være påvirket af efter udslag på narkometeret. Den 27-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel uden førerret – Landevejen, Gislinge – Holbæk

Kl. 20.51 anholdt og sigtede politiet en 54-årig mand fra Nærum for både kørsel i narkotikapåvirket tilstand og for kørsel i en personbil uden førerret. Politiet havde nemlig i foråret 2020 inddraget førerretten i forbindelse med en anden sag om kørsel i narkotikapåvirket tilstand. Den 54-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret. Bilens ejer kan også forvente at høre nærmere fra politiet i forbindelse med overladelse af personbilen til en person, der ikke lovligt kunne være fører af køretøjet.

Mange biler forsamlet – Benløse, Ringsted

Kl. 23.11 og derefter fik politiet flere henvendelser om, at en del køretøjer var forsamlet i industrikvarteret. Anmelderne frygtede, at det kunne være optakten til gaderæs i området. Politiet kørte straks til området og kunne kort efter konstatere, at mange køretøjer, der havde været forsamlet i området, straks kørte i alle retninger væk fra industrikvarteret. Ingen blev sigtet for at have foretaget sig noget ulovligt i området.

Narkokørsel – Bjælkerupvej, Klippinge – Stevns

Kl. 00.42 anholdt og sigtede politiet en 23-årig mand fra Karise for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. En narkometertest indikerede, at den 23-årige var påvirket af kokain under kørslen, så han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer inden løsladelsen.

Falsk anmeldelse om knivstikkeri – Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 01.09 fik politiet fra alarmcentralen en melding om, at der skulle være sket et knivstikkeri på en bestemt vej i Kirke-Hyllinge. Anmelderen havde herefter afbrudt forbindelsen, så yderligere oplysninger om knivstikkeri kunne ikke fås. Da hverken politiet eller redningspersonale kunne undlade at reagere på en sådan anmeldelse, rykkede politiet med adskillige patruljer, ambulancepersonale og en nødbehandler ud til det oplyste gerningssted så hurtigt som muligt, herunder ved anvendelse af udrykningssignaler. Myndighederne kunne hverken finde tilskadekomne, anmelderen eller vidner på det oplyste gerningssted, hvorefter politiet begyndte at efterforske i sagen for at finde ud, hvorfra anmeldelsen kom. Det lykkedes i den forbindelse at finde frem til en ungdomsfest i Kirke-Hyllinge-området, hvor politiet fandt frem til ejeren af den telefon, hvorfra anmeldelsen om knivstikkeriet var indgivet. Ejeren af mobiltelefonen – en 17-årig ung mand – kendte ikke noget til opkaldet, idet han under festen havde lagt telefonen fra sig. Politiet fandt efterfølgende frem til 16-årig ung mand fra Kalundborg, som erkendte at have misbrugt den 17-åriges telefon til det, som han opfattede som ”telefonfis”. Politiet havde sammen med de øvrige myndigheder en anden opfattelse af opkaldet til alarmcentralen, så den 16-årige blev sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om ugrundet påkaldelse af hjælp og derved forårsaget udrykning af bl.a. politi- og ambulancepersonale. Den 16-årige sigtede og hans værger kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sagen, som også de sociale myndigheder vil blive underrettet om.


Søndag (påskedag) – mandag (2. påskedag):


Narkobilist kørte galt – Gørlev Landevej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 06.04 mandag morgen kørte en 23-årig mand fra Kalundborg på Gørlev Landevej mod nordvest, hvor han foretog en overhaling af en forankørende bilist. Under overhalingen ramte den 23-åriges bil hjørnet på den forankørende bil, som blev ført af en 34-årig mand fra Slagelse. Den 23-årige fortsatte efter påkørslen videre frem og kørte herefter ind i en have, hvor bilen ramte en hæk og pløjede græsplænen op. Den 34-årige kørte ikke galt efter den lette påkørsel, men fortsatte frem til det sted, hvor den 23-årige var forulykket. Ingen personer var kommet noget til ved uheldet, men politiet blev tilkaldt til uheldet. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf den 23-årige som var påvirket af hash. Han blev derfor sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret og anholdt for at få udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Politiet optog rapport i sagen og orienterede ejeren af den ødelagte have om uheldet. Den 23-årige kan forvente at høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

Båd stjålet fra opmagasineringplads - Møllehaven, Jyllinge

Søndag formiddag anmeldte en bådejer, at hans motorbåd på ca. 25 fod af mærket Monterey 254 Sakura var blevet stjålet fra en opbevaringsplads på Møllehaven i Jyllinge lørdag aften kl. 22.15. På overvågningen kunne ses tre mørkklædte personer, som kørte væk med båden i en større firhjulstrækker på stjålne nummerplader. Båden var ved at blive gjort klar til at skulle i vandet, så den stod på en uindregistreret trailer i opbevaringshallen. 

Båden beskrives som: 
Monterey 254 FSC Sakura, årg. 2009, Hvid/beigegrå motorbåd, 8,23 meter lang og 2,45 m bred, Volvo Penta motor, hvide læder sæder. Navn påskrevet bag på med sort: Sakura København.

Vidner som har bemærket personer omkring opmagasineringshallen på Møllehaven 21H i Jyllinge lørdag aften omkring kl. 22.00-22.15 eller som har set båden blive transporteret bedes kontakte politiet med oplysninger i sagen. Ring til politiet på tlf. 114.


Mandag (2.påskedag) – tirsdag


Blæsevejr årsag til uheld – Jyderupvej, Vig – Odsherred

Kl. 10.30 skete et uheld på Jyderupvej lige syd for Svend Thistedsvej i Vig, da en 66-årig mand fra Vanløse, som trak sin cykel i højre side af vejen blev ramt af en bil, som kom kørende i samme retning mod sydvest. Den 66-årige havde opgivet at cykle i blæsevejret og trak nu sin cykel langs vejen, da et vindstød tog fat i ham, så han trådte ud på kørebanen foran en bilist, en 55-årig mand fra Asnæs, som passerede i det samme. Den 66-åriges ben blev ramt af bilen. Politi og ambulance kørte til stede, hvor den 66-årige blev kørt til hospitalet til behandling for brud på benet og mulige skader på en arm. Bilisten blev rutinemæssigt testet for, om han var påvirket under kørslen med negativt resultatet. Politiet optog rapport i sagen for at belyse omstændighederne omkring uheldet.

Uheld i det glatte føre – Køge Bugt Motorvejen, Greve og Køge

Kl. 14.01 skete et glatføreuheld på Køge Bugt Motorvejen mod nord, da en 40-årig kvinde fra Hvidovre kørte op bag i en forankørende bilist. Uheldet skete, fordi en bilist længere fremme kortvarigt mistede herredømmet over bilen, så en bagvedkørende bilist, en 26-årig mand fra Brønshøj foretog en kraftig opbremsning. Den 40-årige, som kørte bagerst i rækken nåede ikke at bremse, men påkørte den 26-åriges bil. Ingen personer kom noget til ved uheldet, men de to biler fik skader og måtte transporteres væk. 

Motorvejen var kortvarigt spærret som følge af uheldet, og det skabte opbremsninger længere syd af motorvejen. To biler kørte kl. 14.20 sammen på Køge Bugt Motorvejen ved Køge i den forbindelse, da en 73-årig mand fra Ringsted kørte op bag i en 45-årig kvinde fra København. Heller ingen personer kom noget til ved det uheld, og motorvejen kunne åbnes igen efter omkring en halv time, da alle bilerne var fjernet. Politiet registrerede uheldene. 

Narkobilist foran testcenter – Gasværksvej, Holbæk

Kl. 17.43 kørte en patrulje forbi et covid-19 testcenter på Gasværksvej i Holbæk, hvor de bemærkede en personbil, der holdt på asfaltområdet foran testcentret. Betjentene tog kontakt til føreren for at lave et rutinetjek, og det viste sig at den 39-årig mand fra Roskilde, som sad bag rattet var påvirket af euforiserende stoffer. Han blev derfor anholdt, sigtet for narkokørsel og taget med til en blodprøveudtagelse. Den 39-årige blev skønnet påvirket i en grad, så han ikke kunne tage vare på sig selv, så han blev sat i detentionen til afrusning efter blodprøveudtagelsen. Han blev løsladt senere på aftenen, og vil senere høre mere fra politiet når resultatet af blodprøven kommer. 

Grundlovsforhør i sag om vold i nære relationer – Kirke-Hyllinge – Lejre

En 57-årig mand fra Kirke-Hyllinge fremstilles tirsdag formiddag i grundlovsforhør ved Retten i Rokilde i en sag om vold og trusler begået mod en 50-årig kvinde, som den sigtede er i nær relation til. Sigtelsen mod den 57-årige lyder på to tilfælde af vold og trusler mod kvinden. Den 57-årige blev anholdt mandag formiddag, hvor kvinden anmeldte at have været udsat for halsgreb af manden. Den 57-årige var i forvejen sigtet for vold mod kvinden efter en episode d. 8. februar, hvor kvinden blev slået i ansigtet og presset med et knæ på halsen. Anklagemyndigheden vurderede sagen og fandt grundlag for at fremstille den 57-årige i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling for de to voldssager. Anklageren vil begære dørlukning ved retsmødet, hvorfor politiet ikke kan oplyse yderligere på nuværende tidspunkt.
 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Flere artikler