Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Lejre - tirsdag den 5. januar

Profilbillede
Ninna Jalog

Lejre er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Fregatvej, Havnebyen, Sjællands Odde

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Covid-19 tilsyn på Midt- og Vestsjælland

Midt- og Vestsjællands Politi har foretaget 97 tilsyn i relation til Covid-19 restriktionerne det seneste døgn. Patruljerne havde især fokus på, at butikker og centre holdt lukket, men også at restauranter og spisesteder kun serverer take-away. I Kalundborg og Ringsted blev lavet hver 30 tilsyn. I Køge 21 tilsyn, i Roskilde 12 tilsyn og i Lejre fire tilsyn. Ingen af stederne havde politiet grund til at skride ind eller sigte nogen. Det generelle billede er, at borgere og erhvervsdrivende har godt styr på reglerne, og at politiets primære opgave er dialog og vejledning.

Politiet har fået flere anmeldelser fra borgere, som har bemærket at der er en gruppe personer, som dyrker sport ved Idrættens Hus på Kildegården i Roskilde. Politiet har i den forbindelse foretaget flere tilsyn og være i dialog med Idrættens Hus, og har hver gang fået klarlagt, at der er tale om elitesportsudøvere, som har tilladelse fra DGI – Danske Gymnastik- & Idrætsforeninger - til at træne på stedet og dermed undtaget fra restriktionerne i forbindelse med lukning af idrætsfaciliteter

Mand anholdt for hærværk og uorden – Hovedgaden, Borup – Køge

Kl. 11.05 fik politiet en anmeldelse om, at en mand havde sparket til en rude til børnetøjsbutikken, Borups Børn, så ruden blev knust. Manden forlod efterfølgende stedet, men politiet fik en god beskrivelse af den mistænkte. Kort tid efter fik politiet en anmeldelse fra supermarkedet Netto, der ligger længere nede ad Hovedgaden, om at en mand generede kunderne på parkeringspladsen. Patruljen kørte til stedet, hvor de traf en 51-årig lokal mand, som i spirituspåvirket tilstand havde optrådt utryghedsskabende.

Den 51-årige kunne desuden mistænkes for at stå bag hærværket ved børnetøjsbutikken, så han blev sigtet for at have sparket ruden i stykker. Han blev anholdt og taget med til politistationen til afrusning i detentionen. Han blev afhørt til sagen, hvorefter han blev løsladt hen på aftenen. Den 51-årige kan forvente at høre mere i hærværkssagen, og vil senere blive præsenteret for et erstatningskrav for den ødelagte rude.

Hjemmelavet fyrværkeri hentet af EOD – Nordkrogvej, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 12.53 anmeldte en borger, at der lå en hjemmelavet fyrværkeri ”bombe” på vejen. Han skubbede fyrværkeriet ud i rabatten og kontaktede politiet, som fik tilsendt et foto af det hjemmelavede fyrværkeri. Politiet kontaktede EOD – forsvarets ammunitionsrydningseksperter, som kørte til Jerslev og afhentede fyrværkeriet. Fjernelsen af fyrværkeri ”bomben” foregik udramatisk og ingen person kom noget til.

Målrettet hastighedsindsats i uge 1 – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

I denne uge er der national hastighedsindsats, og derfor var blandt andet politikredsens videobil på gaden på udkig efter køretøjer, som kører for stærkt. Kl. 13.45 var patruljen på Køge Bugt Motorvejen mod nord i Solrød Strand, hvor en bilist blev fanget på video med al for høj fart. Politiet målte her en 42-årig mand fra København til at køre med en gennemsnitshastighed på 162 km/t, selvom man højst må køre 110 km/t på strækningen. Den 42-årige blev standset og sigtet, og kan nu forvente en bøde på 4500 kr., 500 kr. til Offerfonden og en påstand om en betinget frakendelse i sagen, hvilket betyder at han skal bestå en ny køreprøve for at beholde kørekortet.

Ud over den meget hurtige bilist blev yderligere syv bilister sigtet for at køre for hurtigt på Køge Bugt Motorvejen i Køge/Solrød/Greve området, hvor en bilist fik et klip og to blev sigtet for at benytte håndholdt mobiltelefon. Den nationale hastighedsindsats fortsætter ugen ud.

Færdselsuheld på motorvejen – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 18.23 skete et sammenstød på motorvejen i vestlig retning ved afkørsel 14, da en bilist overhalede en bil, der kørte i 1.vognbane med trailer koblet på. I forbindelse med overhalingen ramte bilisten, en 25-årig mand fra Jerslev Sj. traileren på den bil han passerede. Bilen med traileren blev ført af en 20-årig kvinde fra Holbæk. Ingen personer kom til skade ved sammenstødet, men traileren blev delt i to og endte med bunden op. Da politiet kom frem holdt bilerne i nødsporet, og både de og traileren blev hurtigt fjernet, så det skabte ikke større trafikale udfordringer på stedet. Politiet registrerede uheldet.

Brand i varebil – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 23.36 kom et alarmopkald om brand i en varebil, der holdt parkeret på Valdemar Sejrsvej ud for nr. 19, som er er en stikvej til den store Valdemar Sejrsvej. En beboer i ejendommen tæt ved så et kraftigt lys fra gaden, opdagede den brændende bil og ringede 112. Da politi og brandvæsen kom frem var der meter høje flammer fra bilen, som hurtigt blev slukket før den spredte sig til andet. Ingen personer kom til skade, men bilen stod ikke til at redde og udbrændte. Bilens ejer kom også til stedet, mens slukningsarbejdet stod på. Det var ikke muligt at fastslå årsagen til branden, som politiet nu undersøger nærmere for at afklare, om en elektronisk fejl kan have startet den eller om den kan være påsat.

Vidner så en mand løbe fra stedet kort efter bilen brændte. Han beskrives som:
Mand, dansk af udseende, ca. 25 år, ca. 170 cm høj, mørkt brunt/krøllet hår. Han var iført en dunjakke med refleks og sorte bukser med en hvid stribe langs siden på buksebenene.

Politiet vil meget gerne i kontakt med den beskrevne mand, for at afklare hvad hans ærinde på stedet var. Vidner som har set den beskrevne mand bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Kørte uden kørekort og fik taget bilen – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 00.45 standsede en patrulje en bil på Holbækmotorvejen i østlig retning lige før afkørsel 12. Føreren af bilen, en 28-årig mand fra Roskilde, havde generhvervet førerretten efter han tidligere fik en betinget frakendelse, så han blev sigtet for kørsel uden førerret. Han havde desuden kørt mere end tre gange uden førerret inden for tre år, hvilket gav politiet mulighed for at beslaglægge bilen med henblik på konfiskation. Alene i 2020 havde den 28-årige fem sigtelser for kørsel uden førerret, så politiet tog hans bil, hvilket han protesterede imod. Retten skal derfor nu tage stilling til, om beslaglæggelsen var retsmæssig. Ved et senere retsmøde, i forbindelse med afgørelsen af den 28-åriges mange sager om kørsel uden førerret, vil der blive taget stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres.

Brand i villa – Strandengen, Roskilde

Kl. 05.32 tidligt tirsdag morgen kom et alarmopkald om brand i en toplans villa i det centrale Roskilde. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor beboerne blev evakueret og slukningsarbejdet iværksat. Ilden havde kraftigt fat i huset og flammerne gik igennem taget. Brandvæsnet fik hurtigt kontrol over ilden, så den ikke spredte sig til nabohusene, men huset fik omfattende skader. Ingen personer kom til skade ved branden. Når slukningsarbejdet er helt afsluttet skal politiet undersøge brandstedet nærmere for at finde frem til brandårsagen.
Denne artikel er skrevet af Ninna Jalog og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Flere artikler