Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Lejre - tirsdag den 29. december

Profilbillede
Ninna Jalog

Lejre er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Allehelgensgade, Roskilde
Nørregade, Ringsted
Bag Haverne, Køge
Tølløsevej, Tølløse
Venusvej, Nykøbing Sj.
Spånnebæk, Holbæk

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Krogager, Greve
Tølløsevej, Tølløse

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen


Mand bortvist – Vænget, Kalundborg

Kl. 08.22 anmeldte personalet i et pengeinstitut, at en fremmed mand lå og sov på en madras i det lokale, hvor en pengeautomat var opsat. En patrulje kørte til stedet og fik vækket en 43-årig mand uden fast bopæl fra Glostrup, som blev bortvist og opfordret til at finde et andet sted at sove, således at han ikke skabte utryghed for kunder til banken. Den 43-årige blev ikke sigtet for noget i anledning af det uberettigede ophold i bankens hævelokale.

Narkobilist talte i håndholdt mobiltelefon mv. – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 10.21 bemærkede en færdselspatrulje, at en mandlig bilist, der kørte i sydlig retning ad Sydmotorvejen ved Køge, talte i håndholdt mobiltelefon under kørslen. Da bilisten var blev standset, kunne den 25-årige mandlige fører af personbilen ikke fremvise et kørekort, idet han ikke havde medbragt det under kørslen. Færdselspolitiet fik endvidere mistanke om, at den 25-årige kunne være påvirket af narkotika under kørslen, idet en narkometertest indikerede, at han var påvirket af cannabis. Den 25-årige blev derfor sigtet for narkokørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Han vil derfor høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 12.28 anholdt og sigtede politiet en 20-årig mand fra Kalundborg for både kørsel i narkotikapåvirket tilstand og kørsel i frakendelsestiden i en personbil, som han førte ad Smedelundsgade. En narkometertest indikerede nemlig, at den 20-årige var påvirket af cannabis under kørslen, så han fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Han vil således høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Mand bortvist fra kirke – Kirkestræde, Køge

Kl. 14.43 måtte personalet i Køge kirke tilkalde politiet, fordi en mand optrådte udadreagerende og dermed skabte utryghed. Politiet kørte til kirken, hvorfra en 42-årig mand fra Køge blev bortvist. Han var dog faldet lidt til ro og havde ikke forulempet nogen, så politiet fandt ikke grundlag for at sigte ham for noget i forbindelse med bortvisningen.

Knallertkørsel til ulempe – Langetoften, Osted, LejreLejre

Kl. 15.46 anmeldte en lokal borger, at to motocrossere kørte rundt på Langetoften til ulempe for beboerne i området. De to fører havde i forbindelse med anmeldelsen parkeret deres køretøjer ved skolen, hvor de nu skulle fyre fyrværkeri af. Et par færdselspatruljer kørte kort efter anmeldelsen til området, men fandt trods eftersøgning i området hverken de to motocrossere eller nogen, der kunne mistænkes for at have kørt på dem.

Narkokørsel – Assendsløsevejen, Viby Sj. – Roskilde

Kl. 16.40 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 24-årig mand fra Solrød Strand for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Kørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Motelvej, Karlslunde – Solrød

Kl. 17.15 sigtede politiet en 22-årig mand fra Glostrup for kørsel i en frakendelsestiden i en personbil, som han førte ved en fastfoodrestaurant, da politiet rutinemæssigt kontrollerede ham og bilen. Den 22-årige havde ikke noget kørekort, idet han i forvejen var frakendt førerretten og dermed ikke måtte være fører af en personbil. Han blev sigtet for den overtrædelse af færdselsloven, og politiet kunne efterfølgende konstatere, at det nu var fjerde gang inden for det seneste halve år, at han blev sigtet for den overtrædelse af færdselsloven. Den 22-årige, der også i 2019 var blevet sigtet for flere tilfælde af kørsel uden førerret, blev nu gjort bekendt med, at politiet beslaglagde hans personbil med henblik på senere konfiskation på grund af de gentagne kørsler i bl.a. frakendelsestiden. Han vil derfor senere blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne mod ham og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

Brand i bil – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 17.35 måtte en 44-årig kvinde fra Tølløse tilkalde brandvæsnet, da der pludselig gik ild i den personbil, som hun kørte i sammen med to børn på motorvejen i det vestgående spor. Bilen blev standset i nødsporet, og alle tre kom ud af bilen uden at komme til skade. Brandstedet og en vognbane blev afspærret med en skiltevogn, medens brandvæsnet hurtigt fik slukket branden i bilen efter ca. 10 minutter. Politiet fandt ikke grundlag for at foretage yderligere efterforskning af årsagen til brandens opståen.

Brand i ild undersøges nærmere – Sæbyvej, Ruds-Vedby – Kalundborg

Kl. 19.35 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en brændende personbil, hvor der ifølge anmeldelsen var brand i kabinen. Bilen holdt på en rasteplads i et skovområde. Da bilbranden var blevet slukket, kunne politiet konstatere, at der var tale om en stjålet personbil, som formentlig var sat i brand. Bilen var meldt stjålet fra Slagelse mandag eftermiddag. Bilejeren blev underrettet om fundet af bilen og dens nuværende tilstand med besked om at få bilen fjernet snarest. Politiet undersøger nu brandårsagen nærmere og afventer resultatet af eventuelle tekniske spor.

Politiet i Kalundborg hører gerne fra personer, der har bemærket noget mistænkeligt i området forud for anmeldelsen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Brand i affaldsbur mv. – Æblehaven, Roskilde

Kl. 20.15 slog lokale beboere alarm til brandvæsnet og politiet, idet var opstået ildebrand i et affaldsbur og en nedsænket affaldsbeholder. I samme forbindelse var flere unge i 14-15 års alderen set løbe væk fra området, inden brandvæsnet og politiet nåede frem. Kl. ca. 20.40 havde brandvæsnet fået slukket branden, der forrettede mindre skader. Politiet undersøger nu, om f.eks. fyrværkeri kan være årsag til brandens opståen. Under ophold i området traf politiet umiddelbart ingen, der kunne mistænkes for at have en rolle i årsagen til brandens opståen i affaldscontainerne.

Narkokørsel uden førerret – Industrivej, Jyderup – Holbæk

Kl. 20.45 anholdt og sigtede politiet en 23-årig mand fra Jyderup for både kørsel uden førerret og for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Uro og uorden – Scheelsvej, Herfølge – Køge

Kl. 00.03 fik politiet den første af flere anmeldelse om en forsamling af unge mennesker, der både skød fyrværkeri af til ulempe for de omkringboende, og som kørte i biler til gene for beboere på vejene i området. Et par patruljer kørte til området, men traf dog kun nogle få, der ikke kunne mistænkes for hverken ulovlig fyrværkeriafbrænding eller uhensigtsmæssigt kørsel i køretøjer i området. Politiet fandt således ikke grundlag for at sigte nogen for noget ulovligt, men politiet forblev dog præventivt i området i omtrent en times tid.

Indbrudstyve overrasket – Tølløsevej, Tølløse – Holbæk

Kl. 02.27 fik politiet en anmeldelse fra en 42-årige mand fra Tølløse, som netop havde overrasket to mænd, der var i færd med at bryde et vindue op i hans hus. Da de to mænd følte sig opdaget, tog de flugten i en sølvgrå personbil og kørte væk i østlig retning. Mændene nåede således ikke at stjæle noget og blev af anmelderen beskrevet som mørkklædte. En haspe i vinduet, som tyvene forsøgte at bryde op, var blevet ødelagt som følge af indbrudsforsøget. Politiet fandt hverken den sølvfarvede bil eller de to mænd i området og afventer nu resultatet af eventuelle tekniske spor i sagen.

Anholdelse – Tyveri af fyrværkeri – Spånnebæk, Holbæk

Kl. 02.58 modtog politiet en anmeldelse fra en byggemarked, hvor en container tidligere på natten var blevet opbrudt og efterfølgende tømt for indholdet af fyrværkeri. Ved anmeldelsen fik politiet oplyst, at en sporingsenhed gemt i fyrværkeri indikerede, at det stjålne fyrværkeri befandt sig på en adresse i Gislinge-området. Flere patruljer kørte til den omhandlede adresse, hvor politiet fik kontakt til en 23-årig mand fra Gislinge. Ved den efterfølgende ransagning af ejendommen i landlige omgivelser fandt politiet det stjålne fyrværkeri gemt i en bygning. Den 23-årige blev anholdt som mistænkt for tyveriet af fyrværkeriet fra containeren og transport af det til findestedet. Personale fra byggemarkedet blev underrettet om fundet, så genudlevering til rette ejer kunne finde stede snarest. Den 23-årige blev transporteret til politistationen i Roskilde til afhøring i sagen, men forventes efter de uopsættelige efterforskningsskridt og afhøring til sagen at blive løsladt uden fremstilling i grundlovsforhør. Den 23-årige kan således forvente at høre fra politiet på et senere tidspunkt, når straffesagen skal afgøres.

Brand i elskab – Krydservej, Jyllinge – Roskilde

Kl. 04.57 rykkede brandvæsnet og politiet ud i anledning af melding om ildebrand i en villa. Det viste sig dog at være mindre dramatisk, idet der kun var røgudvikling på stedet. Røgdykkere fra brandvæsnet gennemsøgte huset, men ingen personer var til stede og i fare. Røgen viste sig at komme fra et elskab, som var lettere skadet som følge af varmepåvirkningen. Politiet skal nu undersøge brandstedet nærmere i et forsøg på at klarlægge årsagen til brandens opståen.


OPFØLGNING


Varetægtsfængsling – Vold og vidnetrusler – Roskilde

En 47-årig mand fra Roskilde blev mandag i et grundlovsforhør i Retten i Roskilde varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 21. januar 2021. Ved retsmødet blev han sigtet for vold og trusler mod en 56-årig kvinde, der blev overfaldet ved et supermarked, Holbækvej, Roskilde, d. 27/12-2020, fordi hun tidligere havde vidnet imod ham i en tidligere retssag. Endvidere blev den 47-årige sigtet for vold mod en mand, som i slutningen af oktober måned blev overfaldet på grund af sin etniske oprindelse.

Varetægtsfængsling – Grov vold – Gørlev – Kalundborg

To mænd på 31 og 32 år fra Gørlev blev begge mandag i et grundlovsforhør i Retten i Holbæk varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 12. januar 2021 som sigtede for grov vold mod en 35-årig mandlig bekendt, der blev overfaldet i sit hjem i Gørlev d. 26. og 27. december. Retsmødet blev afholdt for lukkede døre, hvorfor politiet ikke kan oplyse yderligere om sagen af hensyn til den fortsatte efterforskning.
Denne artikel er skrevet af Ninna Jalog og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Flere artikler