Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Lejre - tirsdag den 22. december

Profilbillede
Ninna Jalog

Lejre er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Godthaabsvej, Holbæk

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen


COVID-19-tilsyn i hele politikredsen

Patruljer fra Midt- og Vestsjællands Politi havde ved mandagens tilsyn fokus på de allernyeste og seneste restriktioner for at begrænse coronasmitten. Fra i går mandag kom restriktionerne også til at omfatte f.eks. frisører, massører og tatovører mv., som ikke måtte holde åbent for kunder.
Ud af dagens i alt 68 tilsyn var alene de 40 tilsyn hos de virksomheder, der var blevet omfattet af de nyeste restriktioner. De resterende tilsyn omfattede storcentre og butikker, fitnesscentre, restauranter, cafeer og en tankstation.
Hovedvægten af tilsyn foregik i Holbæk (25 tilsyn) og Greve (22 tilsyn), men også i Solrød (9 tilsyn), Odsherred (7 tilsyn), Køge (4 tilsyn) og Kalundborg (1 tilsyn) fik forskellige brancher og butikker besøg af politiet. Ingen af stederne fandt politiet anledning til at tage bødeblokken frem.

Færdselsuheld – Hovedvejen / Assendløsevej, Osted, LejreLejre

Kl. 08.21 fik politiet en anmeldelse om et færdselsuheld, idet en bilist havde påkørt en lyssignalstander i krydset Hovedvejen – Assendløsevej. På uheldsstedet kunne politiet konstatere, at den forulykkede personbil lå på taget, men føreren – en 20-årig mand fra Brenderup Fyn – var sluppet med nogle mindre rifter på hænderne. Dem kiggede ambulancepersonalet nærmere på og vurderede, at rifterne ikke var yderligere behandlingskrævende. Den 20-årige var inden uheldet kørt ad Hovedvejen mod nord og havde formentlig på grund af uopmærksomhed påkørt en lyssignalstander i lyskrydset, så alle lyssignaler gik ud. En tekniker blev tilkaldt til at foretage den nødvendige reparation, ligesom et bugseringskøretøj sørgede for fjernelse af den 20-åriges bil. Ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet, som politiet blot registrerede omstændighederne ved.

Færdselsuheld – Skovvejen, Knabstrup, Regstrup – Holbæk

Kl. 10.58 havde en 36-årig mand fra Holbæk mistede kontrollen over sin personbil, da han kørte i vestlig retning ad Skovvejen ved Knabstrup. Ved Knabstrup Møllebakke påkørte han derfor en lygtepæl, som kom til at hælde ind over en mark. Den 36-årige slap uskadt fra uheldet, og ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet, så politiet registrerede blot omstændighederne ved uheldet.

Hurtige bilister – Køge Bugt Motorvejen, Køge / Solrød

Kl. 10.58 målte en videopatrulje fra færdselspolitiet en personbil til at køre med mindst 172 km/t i nordlig retning på Køge Bugt Motorvejen ved Køge, selv om skiltningen på strækningen tilkendegav, at højst tilladte hastighed er 110 km/t. En 39-årig mand fra Korsør blev som fører af personbilen sigtet for overtrædelse af færdselslovens hastighedsbestemmelser og kan nu ud over en bøde forvente en påstand om betinget frakendelse af kørekortet. Det vil i givet fald medføre krav om aflæggelse af både en teori- og praktisk prøve for at beholde førerretten i prøvetiden på 3 år, der også følger med efter en betinget frakendelse af kørekortet.
Kl. 12.16 målte samme færdselspatrulje en 19-årig mand fra Frederiksværk til også at overtrædelse hastighedsbestemmelserne på motorvejen mellem Køge og Solrød, idet han blev målt til at køre med mindst 159 km/t mod højst tilladt 110 km/t ifølge skiltningen. Færdselspatruljen bemærkede også, at den 19-årige fører overhalede højre andre bilister, der overholdt hastighedsbegrænsningen, ligesom den 19-årige ikke gav tegn til vognbaneskift og i forbindelse med sin kørsel udøvede en form for pres-kørsel over for de øvrige bilister på motorvejen. Han blev sigtet for de forskellige overtrædelser af færdselsloven og kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres, herunder sanktionspåstand i forhold til hans kørekort.

Narkokørsel – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 12.07 anholdt og sigtede politiet en 28-årig mand fra Ørsted for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Holbækmotorvejen ved afkørsel 13 ved Roskilde. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Hurtig narkobilist – Køge Bugt Motorvejen / Lyngvej, Køge

Kl. 13.28 målte videopatruljen fra færdselspolitiet en bilist til at køre med mindst 138 km/t ad Køge Bugt Motorvejen mod syd ved Køge, selv om højst tilladte hastighed er 110 km/t ifølge skiltningen. Bilisten drejede væk fra motorvejen og blev standset på Lyngvej, hvor politiet sigtede en 45-årig mand fra Strøby for overtrædelse af færdselsloven. I forbindelse med denne politiforretning fik politiet også mistanke om, at den 45-årige kunne være påvirket af narkotika (cannabis) under kørslen. Han blev derfor også kortvarigt anholdt og tillige sigtet for narkokørsel, inden han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og derefter blev løsladt. Han vil nu høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Gasbrænder stjålet – Gammel Lyngvej, Køge

Kl. 18.07 fik politiet en anmeldelse fra en dyreforretning, som netop havde fået stjålet en gasbrænder med tilhørende gasflaske af to mænd, der var kørende i en hvid varebil. Gasbrænderen havde stået ude foran butikken, hvorefter de to mænd uden at betale for varen havde læsset gasbrænderen og gasflasken ind i varebilen. Herefter var de kørt fra stedet i ukendt retning. Nummerpladerne på varebilen blev aflæst som CT10468, som viste sig at være efterlyste som stjålne fra København SV natten mellem onsdag og torsdag i sidste uge. De to mistænkte mænd i varebilen blev beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 20-30 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Iført: mørk arbejdsjakke, lyse arbejdsbukser med reflekser på læggene samt sorte arbejdssko, og B: Mand, Dansk af udseende, 20-30 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Kronraget / skaldet, Iført: lys jakke, mørke arbejdsbukser med refleksstreg på begge lægge. En patrulje forsøgte forgæves at finde varebilen med de to mænd og den stjålne gasbrænder til en anslået værdi på 7.600 kr.

Politiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket tyveriet, set varebilen med de stjålne nummerplader i området eller som kan give oplysninger om identiteten på de to mænd. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Fyrværkeriloven mv. – Hundige – Greve

Kl. 19.10 foretog en patrulje en rutinemæssig kontrol af en 20-årig mand fra Greve, som opholdt sig på Hundige S-station uden at være rejsende. Ved kontrollen fandt politiet ham i besiddelse af en kniv med en bladlængde på 10½ cm samt fem små kanonslag, så han blev sigtet for overtrædelse af både knivloven og fyrværkeriloven. De ulovlige effekter blev alle beslaglagt med henblik på destruktion, når straffesagerne er blevet afgjort.
Kl. 19.14 modtog politiet så en henvendelse fra en lokal borger, som anmeldte, at en gruppe drenge i 13-14 års alderen løb rundt og affyrede bomberør (fyrværkeri) i området ved Klyngen, Greve. Patruljen på Hundige S-station havde umiddelbart intet hørt, men kørte præventivt rundt i området uden at træffe nogen, der kunne drages til ansvar for ulovlig affyring af fyrværkeri.
Kl. 22.08 og 22.36 fik politiet nye anmeldelser om affyring af fyrværkeri på p-pladsen mellem Askerød og Waves, idet fyrværkeri blev affyret i retning mod forbipasserende og tæt på både en tankstation og en fastfood-restaurant. Efter denne anmeldelse kørte to patruljer til området for at lede efter personer, der kunne drages til ansvar, men det lykkedes ikke at finde nogen. Politiet forblev dog lidt i området af præventive årsager i et stykke tid efter seneste anmeldelse.
Politiet gør opmærksom på, at affyring af fyrværkeri først må ske fra 27. december og så på en forsvarlig måde, så fyrværkeri forbliver et festlig indslag i fejring af nytåret.

Brandundersøgelse – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 19.51 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en ejendom, hvor der var gået ild i et køkken i en lejlighed. Ved politiets ankomst var lejlighedens beboere kommet ud i sikkerhed, idet branden nu havde godt fat i inventaret i lejligheden. Brandvæsnet gik i gang med slukningsarbejdet, medens politiet af sikkerhedsmæssige årsager fik evakueret beboerne i en naboopgang. Branden var blevet slukket kl. ca. 21.20, hvorefter brandvæsnet gik i gang med efterslukningsarbejdet, hvorunder tagkonstruktionen blev kontrolleret for eventuel spredning af branden. Ved den foreløbige efterforskning fik politiet klarlagt, at ovnen i lejlighedens køkken havde været i brug, da der pludselig var ild i emhætten i sådan en grad, at beboerne ikke selv kunne slukke ilden og derfor måtte tilkalde brandvæsnet. Politiet skal nu forsøge at få klarlagt de nærmere omstændigheder omkring brandens opståen for at kunne afgøre, om nogen kan drages til ansvar herfor. Ingen personer kom til skade ved branden, men nogle af de evakuerede beboere måtte finde alternativ overnatning.

Brand i spritbeholder – Hundige Stationsvej, Greve

Kl. 23.28 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en mindre ildebrand på Hundige S-station. Politiet kunne ved ankomst til S-stationen se, at der var ild i en spritdispenser og med kraftig røgudvikling til følge. Spritdispenseren havde siddet ved siden af en billetautomat, men var blevet hevet ud af væggen og efterfølgende antændt med en mindre røgfyldt brand til følge. Der var ingen fare for udbredelse af branden, som foregik på et flisegulv. Branden blev hurtigt slukket, og politiet forsøger nu at finde ud af, hvem der kan stå bag denne brand.

Bortvisning fra toget – Jernbanevej, Ringsted

Kl. 03.32 bad DSB om assistance til at bortvise en rejsende, som havde optrådt truende under togrejsen mod København. En patrulje kørte til stationen, hvor en 23-årig mand fra Ribe blev bortvist som uønsket i toget på af sin adfærd. Politiet foretog sig ikke yderligere over for manden.
Denne artikel er skrevet af Ninna Jalog og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Flere artikler