Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Lejre - tirsdag den 20. oktober

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Profilbillede
Ninna Jalog nj@vores-mediehus.dk

Lejre er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Tessebøllevej, Herfølge
Spurvevej, Greve
Hulvejen, Solrød Strand

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen


Søredning – Lejre, Odsherred og Holbæk

Mandag eftermiddag havde politiet hele tre anmeldelser om mulig søredning af personer. I to tilfælde var der heldigvis kun tale om løsrevne joller. I Odsherred svømmede to kano-roere selv i land efter at være kæntret.

Næsvej, Langtved, Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 12.32 fik politiet anmeldelse om, at en der drev en jolle uden personer i ved vandkanten ved Bramsnæs Vig. Begge årer lå i jollen, men ellers var der ikke efterladt nogen personlige ejendele i båden. Politiet undersøgte sagen, for at afklare om nogen havde været ude at sejle i jollen og kunne være forulykket. Det lykkedes politiet at få kontakt til ejeren, som kunne oplyse at jollen måtte have revet sig løs, da han ikke havde brugt den. Jollen blev sikret og politiet kunne fortsætte til andre opgaver.

Nekseløvej, Starreklinte, Hørve – Odsherred

Kl. 14.36 - Bare to timer senere var politiet igen i gang med en redningsaktion, denne gang ved Nekselø Bugten, hvor en kano med to personer i var kæntret. JRCC – Joint Rescue Coordination Center (forsvarets redningstjeneste) sendte en helikopter til stedet for at søge efter personer i vandet. Mens beredskabet var i gang med eftersøgningen drev to redningsveste mod land. Brandvæsnet sejlede ud efter vestene, men fandt ingen personer i vandet. Omkring kl. 15.08 fik politiet kontakt med to mænd på 57 år og 19 år fra Tyskland, som var faldet i vandet fra kanoen omkring 1000 m fra land. De to havde taget redningsvestene af for bedre at kunne svømme i land. Begge mænd havde det godt, og redningsaktionen blev indstillet.

Svovlsbjergvej, nord for Kisserup, Holbæk

Kl. 15.00 kom endnu en anmeldelse om en drivende jolle, hvor det kunne frygtes at en person kunne være faldet over bord. Brandvæsnet satte en båd i vandet og JRCC fløj til stedet i helikopter. Da redningshelikopteren kom frem og fandt båden viste det sig, at motoren var klappet op fra vandet og var kold, men der lå fiskegrej i båden. Politiet fandt frem til ejeren af båden, som kunne afklare at han ikke havde været ude at sejle i båden i dag, så den måtte have revet sig løs. Ejeren kørte til stedet og båden blev sikret.

Trak skurvogn på motorvej uden kørekort – Køge Bugt Motorvejen, Solrød

Kl. 13.43 bemærkede en færdselsbetjent en stor firhjulstrækker, der trak en trailer med en stor skurvogn bagefter. Bilen blev ført usikkert og slingrende midt på motorvejen, hvor den var til fare for den øvrige trafik. Politiet standsede vogntoget, hvor det viste sig at føreren en 37-årig mand fra Frederiksværk, aldrig taget et kørekort. Han blev sigtet for kørsel uden førerret og fik selvfølgelig ikke lov at køre videre. Den 37-årige kan nu se frem til en klækkelig bøde oven på den køretur.

Mand anholdt for overfald – Hallebyorevej, Hallebyore, Jyderup, Kalundborg

kl. 14.58 fik politiet anmeldelse om et voldeligt overfald ved et maskinværksted. En 39-årig mand fra Gørlev, som var på besøg på stedet, var blevet opsøgt af en bekendt, som mente, at de havde et økonomisk mellemværende. Den 39-årige opdagede, at den bekendte, en 43-årig mand fra Slagelse, havde piftet dækkene på hans bil, som holdt på stedet. Der opstod uenighed imellem de to parter i forhold til det økonomiske spørgsmål. Herunder blev den 39-årige udsat for vold af den 43-årige, som slog ham i ansigtet, så hans briller gik i stykker.

Den 43-årige truede den 39-åriges med en kniv og bad om hans ejendele, og de penge han ifølge den 43-årige skyldte, men fik ingen værdier udleveret. Den 39-åriges bil fik foruden hærværket på dækkene også knust et sidespejl. Kl. 17.58 anholdt politiet den mistænkte 43-årige mand, som blev sigtet for forsøg på røveri mod den 39-årige og hærværk på bilen. Han blev taget med til stationen til afhøring og sagsbehandling. Sagen blev vurderet juridisk, men da der ikke blev fundet grundlag for at fremstille den 43-årige i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling, blev han løsladt senere på aftenen. Den 43-årige er fortsat sigtet i sagen og vil senere høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

13-årig butikstyv stjal nissehuse – Ros Torv, Roskilde

kl. 15.10 tilbageholdt personale i Føte på Ros Torv en 13-årig pige fra Roskilde, som havde stjålet varer fra butikken. En patrulje blev sendt til stedet, hvor pigens mor også var ankommet. Den 13-årige havde stjålet en nissehue, juleskumslik, en vitamindrik, mascara og andet make-up fra supermarkedet, men blev opdaget og standset ved udgangen. Pigen havde drukket af vitamindrikken, så forretningen havde et erstatningskrav på denne. De øvrige varer blev leveret retur til forretningen. Den 13-årige blev afhørt til sagen, men kan ikke straffes, da hun er under den kriminelle lavalder. Politiet underretter de sociale myndigheder om sagen.

Færdselsuheld – Stevnsvej/Lendrumvej, Strøby Egede, Strøby – Stevns

Kl. 15.44 skete et sammenstød i et lyskryds, hvor en varebil holdt for rødt, og blev påkørt bagfra på hjørnet, af en personbil, som skulle svinge til venstre i krydset. En 79-årig mand fra Store Heddinge førte personbilen ad Stevnsvej mod syd, hvor han kørte ind i venstresvingsbanen mod Lendrumvej. I den forbindelse ramte fronten på hans bil hjørnet af varebilen, som holdt stille i lyskrydset. Flere airbags i den 79-åriges bil blev udløst, men ingen personer kom alvorligt til skade. Varebilens fører, en 53-årig mand fra Store Heddinge slap uskadt fra uheldet. Den 79-årige blev kørt til kontrol på sygehuset, men var dog også sluppet heldigt fra sammenstødet og fik kun overfladiske skrammer. Politiet optog rapport i sagen, som skal belyse omstændighederne omkring sammenstødet.

Kontrol af lystfiskeri – Karlstrup Kalkgrav, Karlslunde – Solrød

Kl. 16.52 blev en patrulje sendt til Karlstrup Kalkgrav efter en anmeldelse om muligt ulovligt fiskeri. Politiet traf på stedet en gruppe på otte mænd i 20´erne fra Greve, hvoraf kun en fra gruppen havde medbragt fiskeudstyr og fiskede. Fiskeren havde to gyldige fisketilladelser og havde ikke fanget flere fisk end tilladelsen giver lov til. Der var derfor tale om lovligt fiskeri og politiet kunne fortsætte til andre opgaver.

Ulovlig knallert – Næstvedvej, Ringsted

Kl. 17.28 standsede politiet en lille knallert, som kunne mistænkes for at køre alt for hurtigt. Knallerten blev indbragt og skal nu undersøges på rullefelt, som skal vise, hvor hurtigt den kan køre. Føreren af knallerten, en 18-årig mand fra Ringsted, vil høre mere fra politiet når knallerten er testet og hastigheden på knallerten fastlagt. Hvis knallerten viser sig at kunne køre hurtigere end 43 km/t vil sagen blive lagt op til at den 18-årige frakendes retten til at føre lille knallert og en bøde i sagen.

Narkokørsel – Sølyst Skovvej/Dyremosevej, Jyderup –Holbæk

Kl. 21.55 sigtede og anholdt politiet en 30-årig mand fra Hvidovre for narkokørsel i en personbil. Han kørte på Sølyst Skovvej, selvom han havde indtaget euforiserende stoffer før kørslen. Den 30-årige blev taget med til en blodprøveudtagelse, som skal vise, hvad han var påvirket af. Når resultatet af prøven kommer vil den 30-årige høre mere fra politiet.

Spirituskørsel – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 00.05 fik politiet en opringning fra personalet i en ambulance, som var stoppet på Sydmotorvejen tæt ved afkørsel 34, hvor en bil hold i nødsporet. Redderne ville sikre sig at alle i bilen havde det godt. Det viste sig at kvinden bag rattet var påvirket af spiritus, men hun havde ikke brug for hjælp fra ambulancen. Politiet kørte til stedet og testede den 30-årig kvinde fra København med alkometeret. Det viste at hun havde en promille over det tilladte, så hun blev sigtet og anholdt for spirituskørsel. Den 30-årige fik udtaget en blodprøve og blev efterfølgende løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil hun høre mere fra politiet i sagen.

Biltyv anholdt med eftersøgt pige i bilen – Roskilde

Kl. 04.15 kørte en patruljebil ad Marbjergvej i Trekroner, da betjentene bemærkede en bil, som kørte ud fra Hf. Hvilen. Politiet besluttede at standse bilen for at lave et rutinetjek, og de tændte for udrykningssignalerne. Bilen standsede dog ikke, men kørte videre ad Trekroner parkvej ind i rundkørslen ved Skrænten. Her kørte bilen videre øst ad en cykelsti og videre ud på Stormandshøjen. Foran en villa holdt en parkeret bil, som den flygtende bil påkørte. Føreren af den flygtende bil forsøgte at stikke, og da han åbnede bildøren slog han døren ind i en anden parkeret bil før han løb fra stedet.

Den flygtende mand blev dog hurtigt indhentet af politiet, hvor han blev anholdt. Manden viste sig at være en 21-årig mand fra Ishøj, og bilen var kort forinden blevet stjålet fra Hf. Hvilen. Med i bilen var en 16-årig ung kvinde, som var efterlyst fra et opholdssted for unge i Østjylland, hvor hun var domsanbragt. Den 21-årig blev sigtet for brugstyveri samt flere overtrædelser af færdselsloven, da han heller ikke havde gyldig førerret. De to blev begge taget med til stationen til afhøring. Den 21-årige blev løsladt senere på morgenen, og den 16-årige overdraget til Østjyllands Politi, som kørte hende retur til opholdsstedet. Den 21-årige kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.
Denne artikel er skrevet af Ninna Jalog og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Flere artikler