Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Lejre - tirsdag den 19. januar

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Lejre er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Ved Søen, Undløse, Tølløse
Antilopevej, Ejby, Lille Skensved
Syvendeskovvej, Undløse, Tølløse
Solsortevej, Viby Sj.
Bjæverskovhusene, Bjæverskov

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Mistænkeligt forhold – Skolevej, Hvalsø – Lejre

Kl. 13.33 anmeldte en borger, at der foran supermarkedet Super Brugsen i Hvalsø stod en udenlandsk mand, som under påskud om at være handicappet, forsøgte at få folk til at skrive under på en seddel til donationer. Borgeren fandt episoden mistænkelig og kontaktede politiet. Den 20-årige mand kørte kort efter fra stedet i en sølvgrå VW passat med udenlandsk nummerplade. I bilen sad en anden person som passager. Politiets vagtcentral efterlyste bilen til patruljerne i området, som dog ikke fandt frem til bilen.

Borgere, der oplever lignende indsamlinger/henvendelser, opfordres til at være opmærksomme på, at der kan være tale om ulovlige indsamlinger, og at der er risiko for at blive snydt. Politiet ser desværre også eksempler på, at borgere bliver udsat for tricktyveri i forbindelse med den slags henvendelser. Kontakt politiet på tlf. 114, hvis du oplevere lignende indsamlinger, der virker mistænkelige.

Unge på isen –Søvej, Hvalsø og Lindenborgvej, Roskilde

Kl. 14.04 anmeldte en borger, at en gruppe på 7-10 unge havde trodset advarselskiltene om ”ingen færdsel på isen” og var gået på isen på Skolesøen, Søvej i Hvalsø. En patrulje kørte til stedet, både for at advare de unge om den tynde is, men også for at lave et tilsyn i forhold til forsamlingsforbuddet. Da politiet kom frem, var der ingen mennesker på isen og ingen personer, som havde forsamlet sig. Patruljen fortsatte derfor til andre opgaver.

Kl. 15.19 fik politiet anmeldelse om, at to unge mennesker var gået ud på isen på Flæng Sø i Svogerslev – den midterste af Lynghøjsøerne. Borgeren som anmeldte sagen ville selv advare de unge, men en patrulje kørte også til stedet. Her traf de to drenge op 14-15 år fra lokalområdet, som var gået ud på isen, den ene medbringende en våddragt og et paddleboard. Hvad de unge havde tænkt sig at gøre med de medbragte ting melder historien intet om, men de to unge blev bortvist fra isen før de gik igennem den tynde is overflade, så ingen kom til skade. De kommende dages tøvejr vil nok sørge for, at aktiviteter på isen ophører.

Butikstyveri – Skomagergade, Roskilde

Kl. 14.26 kontaktede personalet fra Normal politiet, idet de havde tilbageholdt to udenlandske butikstyve. En patrulje kørte til butikken, hvor de traf en mand og en kvinde, begge 32 år og asylansøgere fra Iran. Personalet havde set, at kvinden havde pillet stregkoden af tre læbestifter og taget dem i lommen. Manden havde taget en mundspray i lommen, før de begge gik forbi kassen uden at betale. De blev sigtet for at have stjålet varer for i alt 237 kr., men nægtede begge. De to sigtede havde begge bopæl i Roskilde, og de fik lov til at gå efter afhøringen, men vil senere høre mere fra politiet i sagen.

Brand i bil på prøvetur – Østergade, Høng – Kalundborg

Kl. 15.09 kørte politi og brandvæsen til melding om brand i bil i det fri. En mekaniker var ude at køre en prøvetur i bilen, da der pludselig udbrød brand i motorrummet. Mekanikeren kom hurtigt ud af bilen og fik ringet 112, så han kom ikke til skade. Branden blev slukket af brandvæsnet, men bilen fik så store skader, at den aldrig kommer ud at køre igen. Der var intet yderligere behov for politiet på stedet, så patruljen fortsatte til andre opgaver.

Hård straf ved kørsel i frakendelsestiden – Store Valbyvej, Gundsølille, Roskilde

Kl. 17.41 stoppede politiet en 52-årig mand fra Roskilde, som kørte i bil på Store Valbyvej, selvom han frakendt førerretten i en tidligere sag om spirituskørsel. Politiet sigtede den 52-årige for kørsel i frakendelsestiden, og han erkendte forholdet. Han vil senere høre mere fra politiet i sagen. Første gang man kører i frakendelsestiden koster det en bøde på en måneds nettoløn, men allerede anden gang man bliver dømt for kørsel i frakendelsestiden vil strafpåstanden lyde på fængsel i 10 dage. Denne straf stiger i antal dage, jo flere gange man kører. Kører man tre gange uden kørekort inden for tre år kan bilen konfiskeres. Så det kan ikke betale sig at køre i frakendelsestiden.

Hash og skunk – Herregårdsvej, Himmelev – Roskilde

Kl. 18.55 kom en patrulje forbi P-pladsen ved Himmelev Gymnasium, hvor de så en bil holdt parkeret, og i bilen sad to yngre mænd. Da betjentene tog kontakt til mændene i bilen, kunne de lugte hashrygning. De to mænd på 19 og 20 år fra Roskilde, blev visiteret og bilen ransaget. Den 20-årige havde 0,52 gram skunk og 0,54 gram hash på sig, hvor den 19-årige havde 1,02 gram skunk på lommen. De blev begge sigtet for lov om euforiserende stoffer og narkoen beslaglagt med henblik på destruktion. De kan begge forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Narkokørsel – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 21.30 sigtede og anholdt politiet en 24-årig kvinde fra Holbæk for narkokørsel. Hun kørte i en personbil ad Valdemar Sejrsvej, hvor hun blev standset i en rutinekontrol. Den 24-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter hun blev løsladt. Når politiet får resultatet af blodprøveanalysen, vil den 24-årige få besked om resultatet og sagens videre gang.

Spiritus/narkokørsel og narkobesiddelse – Klosterparkvej, Kalundborg

Kl. 04.20 bemærkede en politipatrulje en personbil, der holdt i tomgang ud for Klosterparkvej imod færdselsretningen. Patruljen standsede for at lave en rutinekontrol af bil og fører. Føreren af bilen, en 25-årig mand fra Jyderup, viste sig at være påvirket af både narko og spiritus over det tilladte. Han blev derfor sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Politiet visiterede den 25-årige og fandt her 4,5 gram kokain gemt inderst på kroppen. Han blev derfor også sigtet for narkobesiddelse og kokainen blev beslaglagt med henblik på destruktion. Den 25-årige fik taget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Han vil senere få resultatet af blodprøverne fra politiet og blive oplyst om sagens videre gang.

Motorvejsuheld med lastbil – Køge Bugt Motorvejen, Greve

kl. 06.30 tirsdag morgen skete et uheld i morgentrafikken på Køge Bugt Motorvejen ved Greve mod nord kort før Ishøj udfletningen, da en bilist i forbindelse med vognbaneskift overså en lastbil, så bilen ramte siden på lastbilen og kørte galt. Bilisten, en 29-årig mand fra Greve, foretog vognbaneskift fra anden til tredje vognbane, men stødte her sammen med lastbilen. Politi og ambulance kørte til stedet, men ingen personer kom noget til. Der skete større materiel skade på køretøjerne, og motorvejen var spærret, indtil der var ryddet op på kørebanen omkring kl. 07.00.

Vigepligtsuheld – Hovvejen, Kalundborg

Kl. 06.44 tirsdag morgen skete et sammenstød, da en bil kørte ud af en indkørsel og blev ramt af en lastbil. Bilisten, en 51-årig mand fra Kalundborg, kørte ud fra en indkørsel med ubetinget vigepligt til Hovvejen. Her overså han en lastbil, der kørte ad Hovvejen mod øst, så bilisten blev ramt i højre side af lastbilen, der blev ført af en 45-årig mand fra Ruds Vedby. Ingen personer kom til skade ved sammenstødet, men bilen fik knust flere ruder og større skader på bagenden og siden. Lastbilen fik en mindre skade på fronten. Politiet optog rapport om vigepligtsuheldet.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Flere artikler