Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Lejre - onsdag den 31. marts

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Lejre er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Pilevangen, Karlslunde
Plantagevej, Solrød Strand (2 steder)
Søndergårdsvej, Allerslev, Lejre
Byagerlunden, Tune
Fyrren, Svogerslev, Roskilde
Sandbanken, Højby, Lejre
Wiemosen, Roskilde
Flintedalsvej, Benløse, Ringsted

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Lyngbakken, Veddinge Bakker, Fårevejle

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Søbækvej, Køge


Motorcyklist uden kørekort forulykket – Holbækvej, Svogerslev, Roskilde

Kl. 15.14 ambulancepersonale og politiet ud til et solouheld, idet en motorcyklist var forulykket. Det viste sig, at en 22-årig mand fra Roskilde under kørsel i østlig retning havde måtte bremse hårdt for en forankørende trafikant, der ifølge vidner ikke kørte hurtigere end den tilladte hastighed på strækningen. Den 22-årige mistede herved kontrollen over motorcyklen og væltede, så han slog sin skulder. På skadestuen fik han konstateret et knoglebrud i skulderen som følge af uheldet, som han vil høre nærmere om fra politiets side. Den 22-årige havde ikke erhvervet sig et kørekort til motorcykel og vil i den anledning høre nærmere fra politiet.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Havstensvej, Roskilde

Kl. 17.12 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, idet to bilister var stødt sammen på vejen. Det viste sig, at en 38-årig mand fra Ørbæk under kørsel i en varebil i vestlig retning af ukendte årsager formentlig var kommet for langt over mod modsatte kørebanehalvdel. Det medførte, at han stødte sammen med en personbil ført af en 24-årig kvinde fra Roskilde som kørende i østlig retning ad Havstensvej. Politiet kunne konstatere, at den 38-årige var påvirket af spiritus, så han blev sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Ingen af de to parter kom til skade ved uheldet, som dog forårsagede mindre skader på de implicerede køretøjer.

For høj fart afslørede narko-/spirituskørsel mv. – Holbækvej, Ringsted

Kl. 18.17 målte færdselspolitiet en varebil til at køre med mindst 76 km/t ad Holbækvej, selv om højst tilladte hastighed i byzonen er 50 km/t. Bag rattet i varebilen sad en 29-årig mand fra Ringsted, som efter deltagelse i både alkometer- og narkometertest kunne mistænkes for at være påvirket af alkohol og amfetamin under kørslen. Han blev sigtet for disse overtrædelser af færdselsloven og efter anholdt med henblik på udtagelse af blodprøver til undersøgelse for netop alkohol og euforiserende stoffer. Ved visitationen fandt politiet den 29-årige i besiddelse af fem gram amfetamin, så han blev også sigtet for ulovlig besiddelse af det stof. Den 29-årige blev løsladt efter udtagelse af blodprøverne og kan nu afvente analyseresultaterne heraf, før han hører nærmere fra politiet.

Spirituskørsel, Havnegade, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 18.24 anholdt og sigtede politiet en 40-årig mand fra Nørre-Asmindrup for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Færdselsuheld – Borgmester N E Hansenvej, Holbæk

Kl. 19.01 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til færdselsuheld ved et fodgængerfelt, hvor en person var blevet påkørt. Det viste sig, at en 14-årig dreng fra Frederikssund var blevet påkørt i et fodgængerfelt på Borgmester N E Hansensvej tæt på krydset ved Smedelundsgade. Han var som fodgænger blevet påkørt af en personbil ført af en 55-årig mand fra Holbæk, som forinden uheldet var kørt ad Smedelundsgade og havde foretaget svingning til højre ad Borgmester N E Hansensvej. Fodgængeren blev i ambulancen bragt til skadestuen, hvor han fik behandling for kvæstelser i det ene ben som følge af påkørslen. Politiet optog rapport om uheldet for at få klarlagt de nærmere omstændigheder ved uheldet.

Forsamling i Folkeparken – Roskilde

Kl. 19.42 modtog politiet et tip om, at der i Folkeparken var forsamlet en del personer, som også indtog alkohol, så der måske var tale om en festlig begivenhed i det offentlige rum. En patrulje kørte kort efter anmeldelsen til parkområdet, hvor patruljen kunne se, at flere personer fik meget travlt med at komme væk. Politiet kontrollerede i øvrigt parken, men fandt ikke grundlag for at sigte nogen for overtrædelse af forsamlingsloftet på maks. 10 personer i forbindelse med ophold i parken.

Motorcyklist uden førerret – Tune Landevej, Greve

Kl. 20.00 standsede politiet en motorcykel, hvis fører ikke anvendte styrthjelm under kørslen. Føreren var en 23-årig mand fra Vallensbæk Strand, som godt nok havde et kørekort, men dog ikke havde erhvervet sig førerret til motorcykel. Motorcyklen havde i øvrigt ikke nogen nummerplade på, idet den hverken var indregistreret eller ansvarsforsikret. Den 23-årige blev derfor sigtet for overtrædelserne af færdselsloven og kan nu forvente at få en bøde herfor. Da motorcyklen ikke var ejet af den 23-årige, sigtede politiet efterfølgende en 20-årig mand fra Taastrup for både at have overladt føringen af motorcyklen til en person, som ikke lovligt kunne føre den, og for at lade motorcyklen bruge på offentlig vej, uden at motorcyklen var indregistreret og lovpligtig ansvarsforsikret. Også motorcykelejeren kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne er blevet afgjort.

Brandundersøgelse – Samsøvej, Holbæk

Kl. 23.17 fik politiet via alarmcentralen melding om, at der var brand i en to-etagers beboelsesejendom på Samsøvej. Brandvæsnet og politiet kørte til stedet, hvor der var kraftig røg i en opgang. Politiet foretog sammen med brandvæsnet den nødvendige evakuering både udefra og via opgangen, samtidig med at brandvæsnet fik lokaliseret røgen til at komme fra en lejlighed med en 69-årig mandlig beboer. Ham kunne hverken politiet eller brandvæsnet få kontakt til, så røgdykkere trængte ind og fandt den 69-årige i live, men svært røgforgiftet, i lejligheden. Han blev reddet ud og i en ambulance først kørt til skadestuen i Holbæk til en indledende behandling, men kort efter overført til Rigshospitalet til intensiv behandling for røgforgiftning. Brandvæsnet fik slukket branden i lejligheden og foretaget fornøden udluftning, så de evakuerede beboere kunne vende retur til deres lejligheder kl. ca. 00.40. Fra den 69-åriges lejlighed reddede brandvæsnet også en hund reddet ud i live, så den kunne få den fornødne behandling på et dyrehospital. Det var røgalarmer i ejendommens opgang, som gjorde flere beboere opmærksom på, at der var brand i beboelsesejendommen. Politiet skal onsdag se nærmere på den 69-åriges lejlighed i et forsøg på at fastlægge årsagen til brandens opståen. Ingen andre end den 69-årige kom til skade ved branden, og politiet har endnu ikke haft mulighed for at kunne afhøre den 69-årige om branden i hans lejlighed.

 

Spirituskørsel – Fårevejle Stationsvej, Fårevejle St. – Odsherred

Kl. 23.39 anholdt og sigtede politiet en 20-årig mand fra Fårevejle St. for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Sigtet for narkokørsel på p-plads – Værftsvej, Køge

Kl. 00.58 henvendte politiet sig en til bilist, der på en parkeringsplads ved et byggemarked sad på førersædet med anlagt sikkerhedssele i køretøjet, hvis motor var tændt. Politiet kontrollerede den 19-årig mand fra Klippinge nærmere og kunne efter en narkometertest mistænke ham for at være påvirket af kokain, hash og benzodiazepiner jf. udslag på narkometeret. Da et motordrevet køretøj ikke må føres eller forsøges ført af nogen, der er påvirket af f.eks. narkotika, sigtede politiet den 19-årige for narkokørsel ud fra de konstaterede omstændigheder. Den 19-årige blev derfor kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Når blodprøven er blevet analyseret, vil den 19-årige høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelsen, som han nægtede sig skyldig i.

Musik til ulempe – Skolevej, Havdrup – Solrød

Kl. 01.09 rykkede politiet til området bag hallen, hvor der ifølge en lokal borger var forsamlet en del unge. De spillede også højt musik til ulempe for de omkringboende ifølge anmelderen. Politiet traf på stedet i alt otte, lokale drenge og piger i alderen 15-17 år, der havde hygget sig på stedet bl.a. med høj musik. Det stoppede politiet og henstillede til de unge at være hensynsfulde over for de omkringboende på dette tidspunkt af døgnet. Ingen blev sigtet for noget.

Mistænkeligt forhold – Frandsensvej, Holbæk

Kl. 01.52 anmeldte en opmærksom borger, at der måske kunne være et indbrud i gang i et hus på Frandsensvej, idet borgeren kunne se noget, der lignede skæret fra flere lommelygter på stedet. Flere patruljer kørte hastigt til stedet, hvor politiet traf en 57-årig mand i mørke omgivelser indenfor. Han så TV, så politiet formodede, at lysglimt fra TV-udsendelsen kunne være årsag til forvekslingen med skæret fra lommelygter. Politiet fandt intet mistænkelig på stedet og lod den 57-årige fortsætte med at se natligt TV.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Flere artikler