Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Lejre - onsdag den 3. februar

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Lejre er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Skoleholmen, Greve

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Cæcilieparken, Kalundborg
Bredekildevej, Kalundborg

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Blomstervangen, Nykøbing Sj.

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen


Narkokørsel uden kørekort – Hovedgaden, Høng – Kalundborg

Kl. 10.20 standsede en politipatrulje en 25-årig mand fra Haslev i en personbil på Hovedgaden i Høng. Den 25-årige havde aldrig erhvervet et kørekort og var desuden påvirket af euforiserende stoffer. Han blev derfor sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Herefter blev den 25-årige løsladt, men vil høre mere i sagen, når politiet får resultatet af blodprøveanalysen.

Narkofund – Hf. Virkelyst, Ringsted

Kl. 12.15 var politiet i haveforeningen på en opgave, da betjentene blev opmærksomme på to mænd som gik i området. Betjentene fandt mændene mistænkelige og havde grundlag for at undersøge dem nærmere. De to mænd, på 32 år fra Ringsted og 55 år uden fast bopæl i København, blev visiteret, hvor politiet fandt en større mængde hash på den 55-årige. Politiet opgjorde senere det samlede fund til: 150 gram hash, 199 g cannabisbolcher, 35 gram cannabismør, 28 gram cannabischokolade, 28 gram marihuana og 6 ml cannabisolie. Betjentene beslaglagde hashen med henblik på konfiskation, og sigtede den 55-årige for narkobesiddelse. Efter afhøringen fik de to mænd lov til at gå, men den 55-årige kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Blændet af solen og kørte galt – Hovedvejen, Øm, Roskilde – Lejre

Kl. 16.16 skete et mindre uheld på Hovedvejen ved Kumlehusvej i Øm, hvor solen stod lavt og gav nedsat sigtbarhed for bilisterne mod sydvest. En 53-årig kvindelig bilist fra Havdrup overså, at den forankørende bremsede og kørte op bag i bilen, der blev ført af en 48-årig kvinde fra Lejre. Den 48-årige havde også for sent opdaget nedbremsning foran, så hun havde bremset hårdt op. Ingen af de to kvinder kom noget til, og der skete kun mindre skader på bilerne. Politiet registrerede uheldet, og parterne udvekslede forsikringsoplysninger.

Narkobilist fik taget bil – Nykøbingvej, Snertinge – Kalundborg

Kl. 18.50 sigtede og anholdt politiet en 25-årig mand fra Holbæk kommune, der kørte bil i narkopåvirket tilstand. Det var 3. gang inden for bare tre dage, at politiet sigtede den 25-årige for narkokørsel. Den 31. januar blev han standset hele to gange blev anholdt og sigtet for narkokørsel, hvor han blev testet med narkometeret, som viste positiv for metamfetamin og hash.

Den 25-årige fik udtaget blodprøve, hvorefter han blev løsladt. På baggrund af de mange sager beslaglagde politiet mandens bil med henblik på konfiskation. Han fik desuden inddraget sin førerret midlertidigt, mens sagerne behandles. Retten vil senere tage stilling til frakendelse af kørekortet og endelig konfiskation af bilen.

Ejer søges til udbrændt båd – Knabstrupvej, Knabstrup, Regstrup – Holbæk

Kl. 22.26 kørte politi og brandvæsen til brand i en båd, som var efterladt midt på vejen. Båden stod ikke på en trailer, men stod direkte på kørebanen. Brandvæsnet fik slukket branden i båden, men den fik omfattende brandskader.

Branden blev opdaget af en kvindelig bilist, som kom kørende ad Skovvejen mod øst, hvor hun så en brand på en sidevej. Hun troede først, at det var en bil som brændte, og kørte hen for at se, om nogen var i nød. Da hun kom frem og så den brændende båd, som var efterladt, ringede hun 112.

Politiet forsøgte at finde frem til ejeren af båden uden held. Der er tale om en ældre båd af mærket Wellcraft uden motor, som ikke var registreret. Det lykkedes ikke politiet at finde frem til ejeren eller at få fastslået, hvordan båden endte på Knabstrupvej. Det var heller ikke muligt at fastslå brandårsagen. Politiet indbragte derfor båden til nærmere undersøgelse og for at finde frem til ejeren.

Båden er hvid med rød kant og et sort/hvidternet flag malet forrest på siden. Vidner som har bemærket den beskrevne båd blive transporteret, eller borgere som har oplysninger om, hvem der ejer båden bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Utilfreds narkobilist kaldte betjente ukvemsord – Esbern Snaresvej, Kalundborg

Kl. 23.27 holdt en patrulje i krydset ved Klosterparkvej/Esbern Snaresvej i Kalundborg, da de bemærkede en bilist, som kom kørende bag fra og placerede sig i venstresvingsbanen ved siden af patruljebilen. Bilisten kørte frisk til, overskred spærrelinjerne da han kørte ind i svingbanen og kørte en meter frem foran stoplinjen i krydset, før han holdt for rødt lys. Da lyssignalet i krydset blev grønt, svingede bilisten ned ad Esbern Snaresvej, og patruljen kørte efter for at standse bilisten, der blev stoppet ved en tankstation.

Føreren af bilen, en 26-årig mand fra Kalundborg, blev skønnet påvirket, så patruljen testede ham for både alkohol og narko. Narkometertesten gav udslag for hash, så den 26-årige blev foruden sigtelserne for ikke at følge vejafmærkningen ved krydset, også sigtet for narkokørsel, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse. Den 26-årige hidsede sig op på patruljen og kaldte betjentene alverdens ukvemsord. Den anholdte blev derfor sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen, da hans fornærmelser blev sagt højlydt i andres påhør, hvilket var egnet til at forstyrre den offentlige orden. Den anholdte blev taget med på politistationen, hvor han faldt til ro og blev afhørt til sagen. Han fik herefter udtaget en blodprøve på sygehuset, hvorefter han blev løsladt. Den 26-årige kan forvente at høre mere fra politiet i sine sager.

Indbrudstyve med peberspray – Tavleager, Greve

kl.01.00 blev en 37-årig kvinde fra Greve vækket af larm fra stuen. Hun gik derind, hvor hun overraskede to mænd, som var i færd med at stjæle en stor lænestol. De to mænd forsøgte at komme ud med stolen via en terrassedør, men det voldte dem problemer, så de blev ophidsede.

A: Mand, Dansk af udseende, 25 år, 185 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Hvid, Yderligere kendetegn: smalt ansigt, glat hud, lyseblonde øjenbryn, lyse øjne, intet skæg, Iført: sort tøj, hætte trukket op over hovedet.
B: Mand, 175-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Iført: Mørkt tøj

Den 37-årige blev herefter sprøjtet i ansigtet af den ene mand, formentlig med en peberspray, hvorefter hun trak sig tilbage til soveværelset og ringede 112. Hun kunne høre mændene i stuen i nogle minutter, men da hun kom ud var mændene væk. Ruden til terrassedøren blev knust og det lykkedes mændene at tage stolen med sig.

En patrulje kørte til stedet, hvor den 37-årige blev afhørt til sagen. Hun var chokeret, men havde ikke lidt fysisk overlast. Hundepatruljer afsøgte herefter området omkring villaen for spor efter gerningsmændene og fandt fært ad en sti vest for huset mod Bredager. Gerningsmændene kan have haft en bil holdende for enden af stien.

Politiet efterforsker den meget grove sag og søger i den forbindelse vidner.
Borgere som har bemærket personer eller køretøjer på Tavleager/Bredager i Greve før eller efter kl. 01.00, eller som i øvrigt har oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på tlf. 114.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Flere artikler