Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Lejre - onsdag den 21. juli

Profilbillede

Lejre er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Algade, Nykøbing Sj.

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Gersagerparken, Greve
Valorevej, Valore, Viby Sj.

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Digterparken, Nykøbing Sj.
Kystvejen, Strøby
Silovej, Karlstrup, Karlslunde (2 anmeldelser)


Mulig arbejdsulykke – Lejrevej, Allerslev, LejreLejre

Kl. 09.17 blev politiet via alarmcentralen underrettet om, at en gartner var kommet til skade under brug af en havefræser. Politiet kørte til uheldsstedet, hvor en meget let tilskadekommen, 32-årig mand fra København S blev truffet. Han havde en mindre hudafskrabning på det ene ben og blev af en kollega kørt på skadestuen til kontrol og rensning af såret. Tilskadekomsten var sket ved, at havefræserens afskærmning havde ramt gartneren på benet. Da tilskadekomsten var sket ved almindelig brug af havefræseren, hvis sikkerhedsafskærmning ikke var ændret eller f.eks. defekt, foretog hverken politiet eller Arbejdstilsynet yderligere i sagen ud fra tilskadekomstens omfang.

Færdselsuheld – Greve Landevej / Tune Landevej, Greve

Kl. 10.23 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, hvor to køretøjer var impliceret, og lyssignalerne i lyskrydset Tune Landevej / Greve Landevej var gået i sort. Det viste sig, at ingen personer var kommet til skade ved uheldet, men de implicerede køretøjer havde fået skader, ligesom et lyssignal var væltet, så lyskrydset var gået i sort. En 22-årig mand fra Brøndby var inden uheldet kørt i en varebil ad Tune Landevej mod vest. I lyskrydset foretog han for grønt svingning til venstre ad Greve Landevej mod syd. Samtidig med hans svingning tog en modkørende lastbil, der også svingede til venstre, men ad Greve Landevej mod nord, noget af udsynet for den øvrige modkørende trafik ad Tune Landevej i østlig retning. Ved afslutningen af sin svingningsmanøvre blev den 22-åriges varebil påkørt på bagende af en lastbil, der blev ført af en 58-årig mand fra Glostrup. Han var kørt i østlig retning ad Tune Landevej og skulle fortsætte ligeud i lyskrydset. Ved sammenstødet blev varebilen slynget ind i lyssignalstanderen, som væltede og fik lyskrydset til at gå i sort. En tekniker blev via Greve kommunes vejafdeling tilkaldt til at reparere det defekte lyssignal. Kl. ca. 11.15 var der ryddet op i krydset efter uheldet, som politiet har optaget rapport omkring for at få afklaret, om nogen måtte have overtrådt færdselsloven.

Hash fundet ved ransagning – Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 10.30 aflagde en patrulje med en narkohund et besøg hos 21-årig mand fra Nykøbing på dennes bopæl på grund af mistanke om, at han måske var i besiddelse af mere hash end til eget forbrug. Ved en ransagning af hans bolig fandt politiet kun 2½ gram hash samt et par bøtter med spor efter narkotiske stoffer i pulverform. Den 21-årige blev sigtet for den ulovlige besiddelse af 2½ gram hash, som blev beslaglagt som bevis og til senere destruktion, når sagen er afgjort.

3-årig dreng forsvundet - Roskilde

Kl. 11.00 fik politiet via alarmcentralen et opkald fra en forfærdet mor til en 3-årig dreng fra Roskilde, der i forbindelse med ophold hos bedsteforældrene i et villakvarter i den sydøstlige del af Roskilde pludselig var væk. Bedsteforældrene havde oplyst, at drengen havde været væk i mindst 20 minutter, så de havde underrettet moderen herom, inden hun slog alarm til politiet. Anmeldelsen om den savnede dreng medførte straks en udrykning med flere patruljebiler til det omhandlede villakvarter for at lede efter drengen, der kl. 11.23 blev fundet i god behold på bedsteforældrenes adresse. Drengen blev fundet siddende i hans autostol i familiens bil, hvor han selv kravlet ind for at hvile sig. Eftersøgningen kunne herefter indstilles, og da familien var blevet beroliget, forlod politiet området.

Færdselsuheld – Næstvedvej / Hovmarksvej, Ringsted

Kl. 11.38 var flere bilister blevet involveret i et færdselsuheld, som politiet rykkede ud til. Ingen af parterne var kommet til skade, men der var sket skal på de implicerede køretøjer og et påkørt vejskilt.
En 28-årig kvinde fra Haslev var i en personbil kørt i østlig retning ad Hovmarksvej frem til krydset ved Næstvedvej / Rønnedevej, hvor hun efter at have orienteret sig kørte frem over vigelinjen. Under passagen af Næstvedvej påkørte hun venstre forskærm på en anden personbil, der blev ført i nordlig retning af en 51-årig kvinde fra Brønshøj. Ved sammenstødet mistede den 51-årige kontrollen over bilen, som påkørte et vejskilt. Vragdele fra de involverede køretøjer ramte en varebil ført af en 27-årig mand fra Ringsted. Politiet optog rapport om uheldet for at få afklaret, om nogen kan have overtrådt færdselsloven forud for sammenstødet.

Narkokørsel – Hønsinge Omfartsvej, Vig – Odsherred

Kl. 14.25 sigtede politiet en 45-årig mand fra Fårevejle for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en varebil. Mistanken herom opstod, da en narkometertest indikerede, at han var påvirket af hash under kørslen. Den 45-årige blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Udenlandske butikstyve tilbageholdt – Tofthøjvej, Viby Sj. – Roskilde

Kl. 16.10 anmeldte en butikskontrollant, at to udenlandske kvinder var tilbageholdt i supermarkedet Rema 1000 på grund af mistanke om tyveri. Samtidig med tilbageholdelsen af kvinderne var to mænd, der også havde været inde i supermarkedet, stukket af fra stedet. Politiet kørte til stedet og foretog anholdelse af de to kvinder, der på politistationen blev identificeret som værende rumænere på 24 og 28 år. De blev sigtet for butikstyveri af forskellige varer for 958 kr., som de havde undladt at betale for og forsøgt at ”gemme” dem i en kurv ved passage af kasselinjen.
Under sagsbehandlingen af kvindernes sager henvendte en udenlandsk mand sig på politistation i Roskilde for at spørge efter de anholdte kvinder. Han blev genkendt som værende den ene af de to flygtede mænd, så han blev identificeret som en 30-årig rumæner og også anholdt og sigtet for butikstyveriet sammen med de to kvinder.
Politiet havde en formodning om, at den netop anholdte mand var kommet til politistationen i en bil, hvorfor politiet ledte efter køretøjet i nærområdet. Herunder traf politiet endnu en udenlandsk mand, der blev genkendt og identificeret som en 19-årig mand fra Rumænien. Også han blev anholdt og efterfølgende sigtet for butikstyveri sammen med de tre andre sigtede. Ingen af de fire anholdte havde gyldige identifikationspapirer på sig, men blev dog løsladt efter identificering og afhøring til sagen om butikstyveriet. De har alle et arbejdsrelateret ophold i Danmark, så de er blevet bedt om at møde på politistationen i Roskilde i løbet af onsdagen til betaling af bøderne som afgørelse på deres sager.

Målrettet parkeringskontrol – Rørvigvej, Nykøbing Sj. – Odsherred

På Rørvigvej ved et madmarked har politiet gennem den seneste tid bemærket, at flere bilister henstiller deres køretøj i strid med de gældende regler om standsning og parkering. Ifølge færdselsloven må standsning og parkering ikke ske på en cykelsti og heller ikke på et sådant sted eller på en sådan måde, at der opstår fare eller ulempe for færdslen.
Forseelser af denne art vil som udgangspunkt medføre en parkeringsafgift, medmindre køretøjet er henstillet til direkte fare for færdslen. Så kan omkostninger til borttransport og bødestraf komme på tale.
Kl. 16.30 var en patrulje derfor forbi området, men den kunne konstatere, at der ikke var nogen ulovligt parkerede køretøjer på stedet.
Omkring kl. 19.00 var politiet igen forbi stedet, hvor politiet nu kunne konstatere, at seks biler var parkeret på cykelstien. Det gav politiet anledning til at udstede tilsvarende antal parkeringsafgifter til de ulovligt parkerede køretøjer. To bilister fik meget travlt med at flytte deres bil, da politiet dukkede op, så de fik ikke udstedt nogen parkeringsafgift.
Politiet har siden fredag d. 16/7-21 foretaget en indsats mod eventuelle ulovligt parkerede køretøjer på vejen ved madmarkedet. I alt 18 parkeringsafgifter har politiet udskrevet de sidste fem dage, og de 14 af afgifterne er udstedt i de tidlige aftentimer og kun fire om eftermiddagen.

Målrettet færdselskontrol – Holbæk

Færdselspolitiet foretog i tidsrummet kl. 16.30 – 22.00 en målrettet kontrol af trafikanterne i Holbæk kommune, idet politiets fokus for indsatsen primært var spiritus- og narkokørsel, men også andre overtrædelsen af færdselsloven.
Kontrollen medførte følgende sigtelser: en sag om overtrædelse af hastighedsbegrænsningen, så bilisten vil få et klip i kørekortet; en sag om manglende brug af sikkerhedssele under kørslen; en sag om uberettiget kørsel i et køretøj, der var stjålet; to sager om kørsel i et køretøj, selv om føreren var frakendt kørekortet og fire sager om brug af håndholdt mobiltelefon under kørslen.
Alle sigtede kan nu forvente at høre mere fra politiet i nærmeste fremtid, når deres sager skal afgøres.

Blottede sig på torvet – Stændertorvet, Roskilde

Kl. 17.18 fik politiet flere anmeldelser om en mand, der havde blottet sig på torvet. Efter at have siddet på en bænk havde en mand rejst sig op med bukserne trukket ned, samtidig med at han foretog onanibevægelser. Torvet var på dette tidspunkt fyldt med både handlende og spisende gæster, der havde frit udsyn til manden. En patrulje fik kort efter fat i en 69-årig mand fra Roskilde, der blev sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om blufærdighedskrænkelse. Han hører nærmere fra politiet, når sagen mod ham skal afgøres.

Narkokørsel – Nykøbingvej, Holbæk

Kl. 17.24 anholdt og sigtede politiet en 25-årig kvinde fra Asnæs for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en peronbil. Hun blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Spirituskørsel – Grubberholmsvej, Køge

Kl. 18.07 anholdt og sigtede politiet en 36-årig mand fra Store-Heddinge for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, efter at en alkometertest forinden havde indikeret, at han var spirituspåvirket over grænseværdien. Den 36-årige mente ikke, at han kørte spirituskørsel, så han kan nu med spænding afvente analyseresultatet af blodprøven.

Uro og uorden – Havevang, Holbæk

Kl. 19.38 kontaktede flere borgere politiet, fordi nogle personer var i slagsmål med hinanden i området. Ved politiets ankomst løb flere personer i hver sin retning, så politiet fik kun tilbageholdt en enkelt for at få opklaret, hvad der kunne være årsagen til uroen. Der var tale om en mand, som trods opfordring herom ikke ønskede at identificere sig over for politiet, så han blev anholdt til fastlæggelse af identiteten. Politiet fik klarlagt, at der var tale om en 22-årig mand fra Holbæk, som blev sigtet for overtrædelse af retsplejeloven, fordi han nægtede at opgive sit navn mv. til politiet. Hvad årsagen til uroen var, og hvem der havde været involveret, blev politiet ikke umiddelbart klogere på. Den 22-årige blev efter en times anholdelse løsladt og kan nu forvente at modtage en bøde.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Munkholmvej, Rye, Kirke-Såby – Lejre

Kl. 22.51 fik politiet en melding om, at en bil var forulykket på Munkholmvej omtrent midt mellem Elverdamsvej og Sonnerupvej, idet bilen var kørt ind i skov / buskads. En patrulje havde i første omgang besvær med at finde den forulykkede bil, som dog blev fundet et godt stykke inde i et skovområde ved noget buskads. I nærheden fandt politiet også den formodede fører, som var uskadt. Der var tale om en 45-årig mand fra Kirke-Såby, der var kraftigt påvirket af spiritus. Han blev derfor sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Ingen øvrige trafikanter var involveret i uheldet, der formodes at være sket, da den 45-årige af ukendte årsager havde mistet kontrollen over personbilen. Han vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.


OPFØLGNING


Varetægtsfængsling – Trusler mv. – Rørvig – Odsherred

En 45-årig mand fra Rørvig blev i et retsmøde i Retten i Holbæk varetægtsfængslet foreløbig frem til den 17. august 2021. Østre Landsret havde mandag eftermiddag omgjort en kendelse fra Retten i Holbæk, hvor den 45-årige i et grundlovsforhør den 14. juli 2021 var blevet løsladt. Manden var derfor allerede mandag eftermiddag igen blevet frihedsberøvet og blev fremstillet i Retten i Holbæk tirsdag eftermiddag, så længden af varetægtsfængslingen kunne fastsættes.
Den 45-årige er sigtet for flere tilfælde af trusler på livet, hærværk og forsøg på grov vold i Rørvig-området siden slutningen af juni måned.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi