Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Lejre - mandag den 4. januar

Profilbillede
Ninna Jalog

Lejre er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Schmeltz Plads, Roskilde
Skomagergade, Roskilde
Ringstedgade, Roskilde
Darupvej, Roskilde
Næstvedvej, Ringsted
Svejsegangen, Karlslunde

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Bakken, Store Merløse
Stubager, Greve
Bakkegårds Alle, Borup
Stenås, Greve
Risager, Greve
Højen, Benløse, Ringsted
Valdemarsgård, Lejre
Abildhaven, Ugerløse
Enebærvej, Hvalsø
Gøgevej, Viby Sj.
Kirkerupvej, Kirkerup, Roskilde

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Enebærvej, Ellinge Lyng, Vig

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Kalundborgvej, Gørlev
Pogebanken, Herfølge
Ollerupvej, Himmelev, Roskilde
Sæbyvej, Sæby, Høng
Rådmandshaven, Roskilde
Lindenborgvej, Lindenborg, Roskilde

 

Torsdag (Nytårsaftensdag) – fredag (Nytårsdag)

Rolig nytårsaften – Borgerne havde lyttet til myndighederne
Nytårsaften forløb generelt meget roligt i hele politikredsen. Der kom få anmeldelser om fyrværkeri, som var til gene for borgerne, og politiet har ikke fået anmeldelser om, at personer kom til skade ved brugen af fyrværkeri på Midt- og Vestsjælland. Ingen personer blev sigtet for at overtræde fyrværkeriloven nytårsaften.

Borgerne var gode til at overholde Covid-19 restriktionerne om ikke at forsamle sig mere end 10 personer. Politiet har ikke sigtet nogen for at overtræde Covid-19 reglerne nytårsaften eller hen over nytåret i øvrigt.

Fungerende vicepolitiinspektør Michael Sehested var operativ leder nytårsaften og kan kun rose borgerne i forbindelse med fejringen af nytåret.

”Det har været den roligste nytårsaften i mange år, og borgerne havde virkelig lyttet til vores budskab. Vi havde ingen ambition om at udstede en masse bøder, men vi ville være synlige, have dialog med borgerne og om nødvendigt være konsekvente. Patruljerne) oplevede dog, at forsamlingsforbuddet blev overholdt, og at borgerne havde en forsvarlig omgang med fyrværkeri. Vi har derfor ikke sigtet nogen i den forbindelse og vil gerne rose borgerne for at træde ind i det nye år på en god og forsvarlig måde,” siger Michael Sehested.

Der var enkelte sager om hærværk og nogle mindre brande i containere nytårsaften.
Der indgik en anmeldelse om hærværk på Ringsted Station nytårsaften kl. 21.52, hvor en spirituspåvirket mand gik og sparkede til ruder og andre ting. En patrulje kørte frem og sigtede en 17-årig ung mand fra Borup for hærværk, da en stor rude var blevet knust. Den 17-åriges far og de sociale myndigheder blev orienteret om sagen. Den sigtede kan forvente at blive præsenteret for et erstatningskrav for den ødelagte rude. Derudover fik politiet enkelte anmeldelser om sprængte postkasser, men forventer, at der kan komme flere anmeldelser om hærværk, som er indgivet til politiet digitalt.

 

Køge

På Nylandsvej i Køge var der kl. 00.56 brand i tre containere, som hurtigt blev slukket af brandvæsnet, så der skete kun sodskader i den forbindelse. På Parkvej i Køge var der kl. 01.03 brand i en container. Flere patruljer kørte til stedet, da nogle unge desuden skabte uro på stedet. De unge forlod stedet, da politiet ankom. Ilden spredte sig til en busk, men brandvæsnet fik slukke ilden før den spredte sig yderligere. Senere kl. 01.38 kom en anmeldelse om en mindre brand i et juletræ på Langelandsvej i Køge, der blev slukket før det spredte sig. I krydset Moltkesvej/Fasanvej i Køge skete et uheld mellem to biler kl. 03.25. Den ene bil, som blev ført af en 35-årig mand fra Køge, skred i forbindelse med et højresving over i den modkørendes vejbane, hvor den stødte sammen med en modkørende bilist. Ingen personer kom noget til, men den 35-årige var påvirket af alkohol, så han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel. Han blev løsladt efter en blodprøveudtagelse.

 

Roskilde

På Dommervænget i Roskilde var der brand i en container kl. 01.00, som hurtigt blev slukket. Der skete et færdselsuheld på Darupvej i Roskilde kl. 03.19, hvor en bil kørte i grøften. En patrulje kørte til stedet, hvor ingen personer var kommet til skade. Ejeren af bilen, en 20-årig mand fra Roskilde, blev sigtet for spirituskørsel. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

 

Holbæk

I Ladegårdsparken Øst i Holbæk opstod der kl. 01.17 brand i en container, som stod ikke langt fra et elskab. Ilden blev hurtigt slukket, så den ikke spredte sig til el-skabet.
Kl. 01.43 kørte politi og brandvæsen til brand i en personbil, der holdt i en garage på Ladegårdsalleen i Holbæk. Brandvæsnet fik slukket branden, men bilen udbrændte totalt. En mand havde opholdt sig i bilen, da den begyndte at brænde. Han var faldet i søvn, men vågnede ved at bilen brændte. Den 33-årige mand fra Ballerup var chokeret, men var ikke kommet alvorligt til skade. Han blev kørt i ambulance til sygehuset til kontrol og behandling for mindre brandskade på hånden og på den ene del af ansigtet. Politiet afhørte manden og undersøgte stedet for at belyse omstændighederne omkring branden. Der var intet mistænkeligt ved branden, som formodes at være startet på grund af cigaretrygning.

 

Fredag (Nytårsaftensdag) – lørdag

 

Spiritusuheld dagen derpå – Odsherredvej, Svinninge, Nr. Asmindrup – Odsherred

Kl. 07.42 skete et solouheld på rute 21 i sydgående retning. En 52-årig mand fra Glostrup var på vej hjem efter en nytårsaften, da han fik fornemmelsen af, at et af bilens dæk sprang. Han mistede herredømmet over bilen, som endte autoværnet. Den 52-årige slap fra uheldet med forskrækkelsen, men der skete skader på bil og autoværn. Det viste sig at føreren var spirituspåvirket, så han blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Politiet underrettede kommunen om det påkørte autoværn og den 52-årige kan forvente at høre mere fra politiet i sagen, når resultatet af blodprøven kommer.

Spirituskørsel i frakendelsestiden efter nytårsfest – Høve Stræde, Høve, Asnæs – Odsherred

Kl. 10.09 kørte en 28-årig mand fra Vig i en bil ad Høve Stræde i spirituspåvirket tilstand. Manden havde været til nytårsfest, men var ikke blevet ædru nok til at køre dagen derpå. Føreren var desuden frakendt førerretten i en tidligere sag om spirituskørsel. Han blev derfor anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Ejeren af bilen blev sigtet for at overlade køretøjet til en person uden gyldigt kørekort.

Motelgæst sigtet for narkosalg – Motelvej, Roskilde

Kl. 16.25 kørte politiet til et motel i Roskilde, da der var kommet et tip om at der blev solgt narko fra et værelse på motellet. Patruljen traf motelgæsten, en 25-årig mand fra Kastrup, som havde narko liggende synligt på bordet i værelset. Politiet ransagede motelværelset, hvor den 25-årige blev fundet i besiddelse af 43 salgsposer med hash, som blev vejet til 46 gram. Derudover var han i besiddelse af 4,4 gram kokain, 90 anabolsker steroider og 16 stk. receptpligtig medicin. Manden havde desuden to mobiltelefoner, digitalvægt et firecifret kontantbeløb på værelset. Den 25-årige blev anholdt og sigtet for narkosalg og taget med på stationen til afhøring og sagsbehandling. Politiet beslaglagde narkoen, medicinen og remedierne til narkosalg til sagen, hvilket den sigtede accepterede. Også pengene blev beslaglagt, da politiet formodede, at de var udbytte fra narkosalg. Sagen blev juridisk vurderet, hvor der ikke blev skønnet grundlag for at fremstille den 25-årige i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Han blev derfor løsladt senere på aftenen, og kan nu forvente at høre mere fra politiet i sagen.


Lørdag – søndag:


Sprængfarlig effekt fundet – Hovedgaden, Høng – Kalundborg

Kl. 09.32 fandt en lokal borger på Hovedgaden et kanonslag, der var tapet sammen med en dåse rustløsner. Kanonslaget var forsøgt antændt, men var altså ikke sprunget. En patrulje kørte til findestedet og afspærrede området, idet Forsvarets sprængningstjeneste vurderede, at kanonslaget kunne være ustabilt på grund af fugt. Forsvaret ankom til findestedet og fjernede under den fornødne sikkerhed den fundne, muligt sprængfarlige genstand, som blev bragt til et afsides sted til bortsprængning. Kl. ca. 12.45 kunne sikkert høres et højt brag i området, hvorefter både politiet og Forsvaret afsluttede opgaven. Politiet har ingen oplysninger om, hvem der kan have forsøgt at bringe kanonslaget mv. til sprængning på et ukendt tidspunkt i løbet af nytåret.

Bortvist fra toget – Jernbanevej, Ringsted

Kl. 12.39 bad DSB-personale om hjælp fra politiet til at bortvise en udadreagerende mand i toget. På togstationen i Ringsted fik politiet kontakt til en 31-årig mand fra Sakskøbing, som nu var faldet til ro, men alligevel blev bortvist fra toget som uønsket. Han blev ikke sigtet for noget i forbindelse med bortvisningen.

Håndgranatlignende genstand fundet – Mullerupvej, Mullerup, Slagelse – Kalundborg

Kl. 12.45 fik politiet en henvendelse fra en yngre kvinde fra Gørlev, som på en landejendom havde fundet noget, der mindede meget om en håndgranat. Politiet kørte til stedet sammen med Forsvarets sprængningstjeneste efter den afsluttede opgave i Høng tidligere på dagen. Forsvaret medtog den fundne genstand til senere destruktion.

Fyrværkeri sprang i hånden på dreng – Stadion Alle, Kalundborg

Kl. 13.40 fik politiet via alarmcentralen melding om, at en dreng formentlig var kommet til skade i forbindelse med brug af fyrværkeri. Det viste sig, at en 12-årig dreng fra Kalundborg sammen med nogle andre drenge havde fundet formentlig et kanonslag, som ikke var affyret. Drengene havde medtaget kanonslaget og antændt det, så det uden varsel var sprunget i hånden på den 12-årige dreng. Han var i forbindelse hermed blevet forskrækket og havde skreget op, så et par personer kom ilende til stedet og efterfølgende slog alarm. Drengen havde kun fået sig nogle meget overfladiske skader og sodsværtning på hånden. Politiets patrulje afsøgte efterfølgende området, hvor kanonslaget var fundet, men fandt ikke flere efterladte og uaffyrede kanonslag.

Utålmodig mand forøvede vold – Ro’s Torv, Roskilde

Kl. 14.08 anmeldte en 18-årig mand fra Roskilde sig overfaldet ved kiosken i supermarkedet Føtex, efter at han havde påtalt, at en anden mand var gået ind foran den 18-årige i en kø. Den 18-årige havde påtalt adfærden over for manden, der først blev verbalt aggressiv og efterfølgende overfaldt den 18-årige, som bl.a. blev hevet i håret. Han fik også mærker på halsen efter et halsgreb, som manden tog på den 18-årige, som dog slap fri og løb med overfaldsmanden bagefter ind i supermarkedet, hvor det lykkedes ham at gemme sig for den aggressive mand. Den voldelige mand blev af offeret beskrevet som:

 

A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 25-30 år, 185-195 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Mellemlangt, Yderligere kendetegn: Håret var kruset og sat op i en knold, brune øjne og rund ansigtsform. Bar mundbind., Talte: Dansk, Iført: Sort jakke., Medbragte: Rygsæk.

 

Den 18-årige blev efterfølgende undersøgt på skadestuen for at få dokumenteret overfaldet, og politiet forsøger nu at få den mistænkte identificeret.

Politiet vil gerne i kontakt med personer, der måtte have observeret noget i forbindelse med overfaldet, eller som kan give oplysninger om den mistænktes identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Overfald på kvinde og brandundersøgelse – Højen, Jyderup Lyng, Vig – Odsherred

Kl. 14.51 slog en kvinde i 50-erne alarm til politiet, efter at det var lykkedes hende at flygte fra sin bopæl efter et overfald, som en mand også i 50-erne og med nær relation til offeret kunne mistænkes for. Den mistænkte kunne formodes fortsat at opholde sig på stedet, hvorfor en patrulje hastigt kørte til adressen. Her kunne politiet konstatere, at den mistænkte ikke længere var til stede, men at der også var opstået en brand på stedet. Brandvæsnet blev derfor tilkaldt til slukke branden, der kun forrettede mindre skader i den ene ende af huset, medens resten af beboelsen blot var fyldt med røg. Det kvindelige offer blev undersøgt på skadestuen og fik konstateret skader efter det voldelige overfald. Politiet indledte herefter en efterforskning for at finde både brandårsagen og for at finde frem til den mistænkte, som havde forladt stedet i en sølvfarvet personbil Ford Fiesta med nummerpladen ZC24008. Både bilen og manden har politiet siden anmeldelsen ledt efter og herunder anvendt bl.a. en helikopter. Mandag formiddag er det endnu ikke lykkedes at lokalisere manden, hvorfor politiet fortsat beder om offentlighedens hjælp til at finde bilen og ikke mindst manden, der muligvis også kan have behov for hjælp. Oplysninger i sagen om enten bilen eller manden bedes givet til Midt- og Vestsjællands Politi på tlf. 46351448 eller via nærmeste politi på tlf. 114.

Færdselsuheld – Elverdamsvej, Rye, Kirke-Såby – Lejre

Kl. 16.59 var en 20-årig mand fra Kirke-Hyllinge kørte mod syd ad Elverdamsvej i en personbil, som han formentlig på grund af glat føre mistede kontrollen over. Bilen gled gradvist over mod den modsatte kørebanehalvdel, hvor bilen strejfrede venstre side af en anden personbil ført af en 35-årig mand fra Hillerød i nordlig retning. Der skete kun mindre materiel skade på de implicerede biler, og det tilkaldte ambulancepersonale blev der ikke brug for, da begge parter slap uskadte fra sammenstødet.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Ladegårdsparken Øst, Holbæk

Kl. 20.55 anholdt og sigtede politiet en 20-årig mand fra Holbæk for både kørsel i frakendelsestiden og for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Mistænkeligt forhold – Svogerslev Hovedgade, Svogerslev, Roskilde

Kl. 00.44 kontaktede en 79-årig mand politiet, fordi han var vågnet af lyden fra måske en boremaskine. Da han havde undersøgt det nærmere, havde han også set nogle skygger ved sin bopæl, og da han tændte lyset, var en bil kørt fra stedet. En patrulje kørte til området, men fandt ikke årsagen til hverken lyden eller spor efter personer, der måske uberettiget havde opholdt sig eller foretaget sig noget ulovligt i området. Den 79-årige blev beroliget med resultatet af politiets undersøgelser, hvorefter politiet forlod området kort efter.


Søndag – mandag


Narkokørsel – Høvevej, Kirkebyen, Fårevejle – Odsherred

Kl. 17.15 sigtede og anholdt politiet en 34-årig mand fra Valby, som kørte i narkopåvirket tilstand. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer vil den 34-årige høre mere fra politiet i sagen.

Mand sigtet for tyveri af barnevogn og fyrværkeriloven – Labæk, Holbæk

Kl.19.19 fik politiet anmeldelse om, at der fra en baggård var blevet stjålet en tvillingebarnevogn lidt tidligere på dagen. Der var ingen børn i vognen, da den blev stjålet. Barnevognen blev efterfølgende set stå foran hoveddøren til en ejendom ikke langt fra gerningsstedet. En patrulje kørte frem til stedet, hvor den stjålne barnevogn blev fundet. En 26-årig mand fra Holbæk blev truffet på stedet, og han blev sigtet for tyveriet. Politiet gennemgik den 26-åriges bopæl og fandt her et ulovligt hjemmelavet kanonslag, som den 26-årige blev sigte for at besidde. Kanonslaget bv beslaglagt med henblik på destruktion. Tvillingebarnevognen kom hjem til ejeren igen,og den 26-årige kan forvente at høre mere i sagerne, når de skal afgøres.

Knivloven - Tidemandsvej, Holbæk

Kl. 20.12 standsede en patrulje en personbil, for at lave en rutinekontrol af fører og køretøj. I bilen sad fire mænd fra Holbæk, som alle blev visiteret og bilen ransaget efter ulovlige genstande. I bilen blev fundet en dolk, som føreren af bilen, en 27-årig mand, som blev sigtet for at besidde. Kniven blev beslaglagt med henblik på konfiskation, hvilket den 27-årige accepterede. Politiet fandt derudover intet ulovligt i bilen, så mændene fik lov at køre videre. Den 27-årige vil senere høre mere fra politiet i sagen.

Spirituskørsel – Algade, Gørlev, Kalundborg

Kl. 23.50 kørte en 28-årig mand fra Skælskør ad Algade i Gørlev i bil, hvor han blev stoppet af politiet. Den 28-årige var påvirket af alkohol over det tilladte, så han blev sigtet og anholdt, for at få udtaget en blodprøve. Manden var søgt af fogedretten, så han blev efter blodprøveudtagelsen kørt i arresten, så han kunne fremstilles i fogedretten mandag morgen.
Denne artikel er skrevet af Ninna Jalog og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Flere artikler