Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Lejre - mandag den 30. november

Profilbillede
dato

Lejre er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Nygade, Holbæk
Gørlev Landevej, Gørlev

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Roskildevej, Holbæk
Strandkrogen, Greve
Obovej, Køge
Kalundborgvej, Holbæk
Skolevænget, Havdrup (2 steder)
Greve Strandvej, Greve (2 steder)
Kløverengen, Viby Sj.
Pedersvej, Køge
Signalet, Ringsted
Mosede Engvej, Greve
Ejbyvej, Lille-Skensved
Auroravej, Holbæk
Slagelsevej, Kalundborg
Ørstedvej, Viby Sj.
Barnekow Parken, Tølløse
Tavleager, Greve
Hybenvang, Holbæk
Koblet, Holbæk
Gærdet, Holbæk
Vænget, Holbæk

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Østre Ringvej, Ringsted

 

 

Færdselsindsats mod spirituskørsel på Nordvestsjælland

Selvom mange julefrokoster i år er aflyst pga. af coronasituationen, vil politiet stadig have fokus på spirituskørsel på de store julefrokostdage. Ud over spirituskørsel har politiet også særlig fokus på førere, som kører under påvirkning af narko og medicin.

Midt- og Vestsjællands Politis færdselsafdeling foretog i eftermiddags- og aftentimer kontrol i Odsherred, Kalundborg og Holbæk denne weekend, hvor i alt 530 køretøjer blev standset og kontrolleret. Det blev til tre sigtelser for spirituskørsel og en for narkokørsel ved kontrollen, som i alt førte til 33 sager om overtrædelse af færdselsloven.

Fredag var patruljerne på kontrol i Kalundborg kommune mellem kl. 20.00-00.30. Her blev standset 70 køretøjer, og i alt 14 blev sigtet for at overtræde færdselsloven. Føreren af en lille knallert kørte spirituskørsel, så han blev sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve.

Lørdag foregik kontrollen i Odsherred kommune i tidsrummet imellem kl. 17-22. Politiet standsede 175 køretøjer, og det førte til 12 sigtelser. En bilist i en varebil kørte narkokørsel i frakendelsestiden, en kørte spirituskørsel og to kørte uden kørekort. Derudover blev syv førere sigtet for mindre overtrædelser af færdselsloven.

Søndag aften var politiet på kontrol i Holbæk kommune i tidsrummet imellem kl. 15-21. Her blev standset i alt 185 køretøjer spredt over hele Holbæk Kommune og resultatet af dagens kontrol blev i alt syv sigtelser til førere af motorkøretøjer i Holbæk.

En 38-årig mand fra Hørve, blev standset kl. 18.35 på Hovedgagen i Svinninge, hvor han kørte spirituspåvirket på en lille knallert. Hans promille over det tilladte, så han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel. Knallerten var desuden ulovlig, idet den blev målt på rullefelt til at kunne køre 62 km/t, selvom den kun må kunne køre 30 km/t. Både føreren og ejeren af knallerten, en 45-årig mand fra Hørve blev sigtet for den ulovlige knallert. Efter blodprøveudtagelsen blev den 38-årige løsladt, og nu venter politiet på resultatet af blodprøven. Ud over sagen med knallerten sigtede politiet en bilist for at anvende mobiltelefon under kørslen, en kørte uden kørekort og to foretog ulovlige overhalinger.

”Det er meget positivt resultat ved weekendens kontrol. Så mange køretøjer standset, men kun få, som kørte i påvirket tilstand. Det er klart, at corona spiller ind her, men vi er altid meget glade for at se, at bilister og andre førere lader køretøjet stå, når de har indtaget alkohol eller bevidsthedspåvirkende stoffer” siger Preben Moliin, vicepolitiinspektør i færdselsafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Færdselsindsatsen med fokus på spirituskørsel fortsætter i hele december måned.


Fredag – lørdag:

Dyr fredag for bilist – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Det kan godt være dyrt for mange, når det er ”Black Friday”. Det blev også en dyr fredag for en bilist, som kl. 11.11 overhalede en motorcykelbetjent på Køge Bugt Motorvejen. Bilisten kørte i en udlejningsbil mod nord og overhalede betjenten med alt for høj hastighed. Motorcykelbetjenten startede en hastighedsmåling på bilen, som viste sig at køre med en gennemsnitshastighed på 152 km/t, selvom det kun var tilladt at køre 110 km/t på strækningen.

Bilisten blev standset ved tilkørsel 30, Solrød N. Føreren viste sig at være en 37-årig mand fra Rusland, som tidligere havde boet i Danmark. Han var her blevet frakendt førerretten, men havde ikke været oppe til en kontrollerende køreprøve. Betjenten undersøgte bilen, som var udlejet i Danmark. Den 37-årige havde ved udlejningen fremvist et dansk kørekort, som han burde have afleveret dengang han blev frakendt førerretten. Her havde han i stedet skrevet under på tro og love, at hans kørekort var bortkommet. Udlejningsfirmaet kunne derfor ikke vide, at den 37-årige ikke havde et gyldigt kørekort.

Føreren havde desuden ikke medbragt lejekontrakten, som man skal, når man kører i en udlejningsbil. Da manden ikke længere havde adresse i Danmark, skulle sagen afgøres med en straksbøde. Det blev en dyr omgang for den 37-årige, som fik en bøde på i alt 12.500 kr og et krav om 500 kr til offerfonden, som pålægges i færdselssager, der udløser klip. Den 37-årige betalte bøden på stedet, hvorefter han fik lov til at gå. Politiet udleverede herefter bilen til udlejningsfirmaet.

Opgørelse over bøde:
Kørsel uden førerret: 7000 kr.
Hastighed incl. højhastighedstillæg: 3500 kr
Ej medbragt lejeattest: 1000 kr
Ej afleveret kørekort: 1000 kr.
Offerfond: 500 kr.

Uheld på grund af lavtstående sol – Holbæk og Roskilde/Lejre

kl. 15.01 stod solen lavt på himlen og blændede bilisterne som kørte mod syd på Vandtårnsvej i Holbæk. Her overså en 33-årig kvinde fra Holbæk, at en taxa foran havde sænket hastigheden og kørte op bag i taxaen. Taxachaufføren, en 53-årig kvinde fra Holbæk, så godt bilen komme i bakspejlet og kunne se, at det ville gå galt. Begge bilister blev tilset i ambulance, men ingen var kommet noget alvorligt til. Politiet registrerede uheldet.

På samme tidspunkt skete et uheld på Hovedvejen i Øm, Roskilde – Lejre kommune. Her stod solen også lavt, hvilket generede udsynet for bilisterne. Da der opstod en opbremsning forude, skete et sammenstød imellem to bilister, hvor en 27-årig mand fra Store Merløse kørte op bag i den forankørende bil, som blev ført af en 22-årig kvinde fra Frederiksberg. Uheldet skabte kø på Hovedvejen i fredagstrafikken i sydgående retning. Den 27-årige mand blev kørt i ambulance til sygehuset til kontrol for nakkesmerter, men var ikke kommet noget alvorligt til. Den 22-årige var uskadt og kunne selv køre fra stedet.

Flygtede efter påkørsel – Roskildevej, Benløse – Ringsted

kl. 15.21 var en 37-årig lokal mand ude at løbe ad Roskildevej mod sydvest, hvor han skulle krydse Fredensvej, der munder ud i Roskildevej. I T-krydset blev den 37-årige ramt af en bil, som kom kørende ad Roskildevej imod løberen, hvor den svingede til venstre ad Fredensvej. Bilisten overholdt ikke sin vigepligt, men kørte frem og påkørte den 37-årige, der røg op over køleren og ned på fortovet. Bilisten standsede ikke efter uheldet, men kørte videre ad Fredensvej, hvor den drejede fra. Løberen slog sig ved uheldet, men kom ikke alvorligt til skade.

Bilisten beskrives som: Mand, Mellemøstlig af udseende, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort. Han kørte i en ældre og mindre grå personbil.

Politiet undersøger nu sagen og forsøger at finde frem til den flygtende bilist. Vidner, som har bemærket uheldet, og som kan komme med oplysninger i sagen, bedes kontakte politiet på tlf. 114.


Lørdag – søndag:


Butikstyverier – Klosterparks Alle, Ringsted

Kl. 15.10 anmeldte en centervagt i Ringsted Outletcenter, at en udenlandsk mand var tilbageholdt som mistænkt for at stjålet varer fra to butikker i centret. Politiet fik i centret kontakt til en 29-årig mand fra Litauen, som blev anholdt og sigtet for tyveri af underbukser til en samlet værdi af 600 kr. samt tyveri af en trøje og en halsedisse til en samlet værdi af 1.400 kr. Trøjen havde han iført sig under sit eget tøj, mens halsedissen var gemt i en lomme, da han forlod butikken uden at betale for varerne. Underbukserne gemte han under jakken, da han forlod den anden butik også uden at betale sig for disse varer. Den 29-årige blev efter afhøring til sagerne med assistance fra en tolk præsenteret for et bødeforelæg, som han betalte. Politiet løslod herefter manden, som nu har et udestående med hensyn til erstatningskrav for de stjålne varer.

Forsamlingsforbuddet overtrådt ved julefrokostarrangement – Holbækvej, Store-Merløse - Holbæk

Kl. 18.14 fik politiet oplysninger om, at der i et idrætsanlæg blev afholdt et arrangement i form af en julefrokost, hvor flere end 10 personer deltog. En patrulje kørte til stedet og kunne konstatere, at der skønsmæssigt var godt 30 personer til stede ved et julefrokostarrangement med live musik. Nogle af de tilstedeværende, der primært var i alderen fra omkring 60 år og ældre, nåede at forsvinde fra lokaliteten, inden politiet fik registreret og sigtet de resterende 23 tilstedeværende for overtrædelse af COVID-19-reglerne omkring arrangementer og forsamlingsforbuddet på maksimalt 10 personer samme sted. Politiet forsøger at finde ud af, hvem der stod bag julefrokostarrangementet det pågældende sted. Alle sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i form af en bøde på mindst 2.500 kr. for overtrædelse af COVID-19-reglerne. Læs mere om COVID-19-regler på www.coronasmitte.dk.

Tricktyveri – Elmevænget, Kalundborg

Kl. 18.54 anmeldte en 78-årig kvinde fra Kalundborg, at hun få minutter tidligere havde haft besøg af to kvinder og en mand. De havde uden varsel ringet på døren og medbragt en blomstersammenplantning, som den ene kvinde i anledning af den forestående julemåned gerne ville aflevere. Hun blev lukket ind, hvorefter den anden kvinde og manden fulgte med ind i lejligheden, hvor de afkrævede beboeren forskellige personlige oplysninger. Da de tre personer forlod lejligheden, opdagede den 78-årige, at de medfølgende personer havde været i køkkenet og soveværelset. En pengeseddel og syv skrabelodder var forsvundet og formentlig stjålet af de fremmede, som blev beskrevet som: A: Kvinde, Sydamerikansk af udseende, 40-45 år, 170-180 cm, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Talte: Dansk med accent, Iført: Mørkt tøj, B: Kvinde, Sydamerikansk af udseende, 40-45 år, Iført: Mørkt tøj, og C: Mand, Sydamerikansk af udseende, 40-45 år, Hårfarve: Sort, Iført: Mørkt tøj. En patrulje ledte efter de tre mistænkte i området efterfølgende, men politiet fandt dem ikke.

Politiet i Kalundborg hører gerne fra personer, der har bemærket de tre fremmede i området lørdag aften. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Høje brag – Hundige Centervej, Greve

Kl. 01.46 anmeldte en 20-årig mand fra Greve, at han netop havde hørt nogle høje brag, der kunne minde om flere skud, i Askerød-området. Flere patruljer kørte til området for at finde ud af, hvad der kunne være årsag til de høje brag, og hvem der kunne stå bag. Politiet ledte efter spor og mistænkelige personer ved kørende patruljering, ligesom politiet gik rundt i området for at få sagen opklaret. Efter intens søgning i området fandt politiet hverken spor efter brag fra f.eks. fyrværkeri eller egentlig skudafgivelse, ligesom politiet heller ikke traf nogen personer, der kunne mistænkes for noget i den anledning.
Under fodpatrulje i Askerød-området passerede patruljen dog en mand, der lugtede af hash. Ved nærmere kontrol af en 18-årig mand fra Greve fandt politiet ham i besiddelse af otte klumper hash med en samlet vægt på ca. 7½ gram samt nogle kontanter, som ifølge politiets opfattelse stammede fra forudgående salg af hash. Den 18-årige blev anholdt og sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer med baggrund af besiddelsen af hashen og pengene. Ved en efterfølgende ransagning af hans bopæl fandt politiet ikke yderligere narkotika, så den 18-årige blev løsladt senere på natten. Han kan dog forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen mod ham skal afgøres.


Søndag – mandag:


Mand varetægtsfængslet for overfald på kvinde – Roskilde

En 31-årig mand uden fast bopæl blev søndag fremstillet i grundlovsforhør efter et overfald på en 31-årig kvinde i en lejlighed i Roskilde tidligt søndag morgen. Manden var på besøg hos kvinden, da overfaldet fandt sted. Den 31-årige mand er sigtet for at have taget kvælertag på kvinde, at have slået hende i ansigtet og truet hende med en kniv. Det lykkedes den 31-årige kvinde at flygte ud på badeværelset, hvor hun ringede 112.
Den 31-årige mand blev anholdt af politiet søndag morgen kl. 08.21 og blev søndag middag fremstillet i retten i Roskilde, som besluttede at varetægtsfængsle ham til den 17. december 2020 på begrundet mistanke om grov vold mod kvinden.

4-årig løb ud foran bil – Frederiksborgvej, Roskilde

Kl. 10.18 var en 4-årig dreng fra Roskilde ude at gå tur med sin familie, da han pludselig og uden varsel løb ud på Frederiksborgvej, hvor der i det samme kom en bil med lav hastighed. Bilisten, en 40-årig kvinde fra Roskilde, havde ingen mulighed for at nå at bremse og ramte drengen med fronten af bilen. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor drengen blev undersøgt i ambulancen. Han var sluppet heldigt fra uheldet og var uskadt, men alle havde fået sig en ordentlig forskrækkelse. Politiet registrerede uheldet, da der ikke var mistanke om, at bilisten havde overtrådt nogen regler i færdselsloven.

Narkopåvirket bilist uden kørekort og forsikring – Torvet, Ubby, Jerslev – Kalundborg

Kl. 11.10 standsede politiet en 39-årig mand fra Jerslev i en personbil, for at lave en rutinekontrol. Den 39-årige blev testet med narkometeret, som viste positiv for hash, så han blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Den 39-årige var desuden frakendt førerretten og blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Bilen havde den 39-årige netop købt, men han havde ikke tegnet den lovpligtige forsikring eller omregistreret bilen. Han blev derfor sigtet for kørsel uden ansvarsforsikring.

Denne artikel er skrevet af Ninna Andersen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi