Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Lejre - mandag den 12. april

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Lejre er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:

               

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Borgmestergårdsvej, Holbæk

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Møllebakkevej, Rørvig
Bonderupvej, Store Merløse
Vandrigsvej, Gevnø, Store-Heddinge
Bjørneklovej, Roskilde
Egebjergvej, Atterup, Grevinge
Stormøllevej, Køge
Hammelvej, Køge
Østerbakken, Tune
Pernillevej, Jyllinge
Kongemarksvej, Roskilde
Bakkerupvej, Knabstrup, Mørkøv

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Rørvig Kirkevej, Rørvig

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Observator Gyldenkernesvej, Tølløse
Nørregade, Ringsted

 

 

Fredag – lørdag

 

Spirituskørsel – Gl. Rørbyvej, Rørby, Kalundborg

Kl. 11.55 sigtede og anholdt politiet en 63-årig mand fra Kalundborg for spirituskørsel i en varebil ad Gl. Rørbyvej i Rørby – Kalundborg. Føreren af bilen havde en promille over det tilladte, så han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Den 63-årige vil senere høre mere i sagen, når resultatet af blodprøven kommer.

 

Udenlandsk butikstyv havde indrejseforbud – Toldbodvej, Køge

Kl. 14.42 blev en 29-årig mand fra Rumænien tilbageholdt i Netto på Toldbodvej i Køge, hvor han havde stjålet 15 x 1½ liters cola fra vindfanget i butikken. Han var desuden mistænkte for at have stjålet pant fra samme supermarked dagen før til en værdi af 1500 kr. En patrulje kørte til forretningen, hvor den 29-årige blev anholdt og sigtet for de to sager af tyveri. Varerne blev leveret tilbage i begge sager, så Netto havde intet erstatningskrav. Den 29-årige viste sig at have et indrejseforbud i Danmark frem til år 2025 for en tidligere sag om berigelseskriminalitet, og overtrædelser af tidligere indrejseforbud. Han blev derfor sigtet for at overtræde indrejseforbuddet igen og blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet til den 6. maj 2021. Når sagen er afgjort vil der blive taget stilling til, om den 29-årige skal udvises af Danmark med et nyt indrejseforbud.

 

Påvirket bilist i uforsikret bil – Grevinge Stationsvej, Grevinge – Odsherred

Kl. 23.24 standsede en patrulje en personbil på parkeringspladsen ved Grevinge station i en rutinekontrol. Bag rattet sad en 37-årig mand fra Højby Sj. som betjentene skønnede påvirket. Test af føreren viste, at han havde indtaget alkohol og havde en promille over det tilladte, og han havde desuden indtaget amfetamin før kørslen. Den 37-årige var frakendt førerretten og kørte i en bil, hvor der ikke var betalt forsikring. Bilen havde han lånt, så ejeren af bilen blev kontaktet og sigtet for den manglende forsikring og for at overlade føringen af bilen til en person uden kørekort. Nummerpladerne blev inddraget og udleveret til Skat. Den 37-årige blev derfor sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. De to sigtede kan senere forvente at høre mere fra politiet i sagen.

 

Dyr årsag til solouheld – Nyrupvej, Kalundborg

Kl. 00.08 kørte en 18-årig kvindelig bilist fra Kalundborg galt på Nyrupvej i Kalundborg, da et dyr løb ud foran hende på kørebanen. Bilisten undveg dyret, men mistede herredømmet over bilen, som endte i grøften og rullede rundt, hvorefter den endte i en hæk ud for Nyrupvej nr. 154. Den 18-årige blev tilset i ambulance på stedet, men hun var sluppet heldigt fra uheldet uden skader. Bilen fik store skader og måtte fjernes med vejhjælp. Politiet registrerede uheldet og kontaktede ejeren af ejendommen med den beskadigede hæk, der blev orienteret om sagen.

 

Larm, våben og doping – Hf. Maglehøj, Roskilde

Kl. 01.15 fik politiet en anmeldelse om, at der var høj musik og mange personer som kom og gik fra et kolonihavehus, hvilket skabte stor uro i haveforeningen fredag nat. En patrulje blev sendt til stedet, hvor de traf to mænd på 23 og 51 år fra Roskilde. Der var en kraftig lugt at hash fra huset, så betjentene ransagede adressen, som også blev gennemgået med narkohund. Ved ransagningen blev fundet ni pakker ulovlige dopingmidler og et ulovligt slagvåben – en såkaldt totenschlæger, som den 51-årige blev sigtet for at besidde. Der blev ikke fundet noget narko i forbindelse med ransagningen. De ulovlige genstande blev beslaglagt med henblik på konfiskation, hvilket han accepterede. Den 23-årige blev ikke sigtet for noget i forbindelse med sagen. Patruljerne forlod herefter stedet, men den 51-årige kan forvente at høre mere fra politiet i sagen. Der kom ikke flere anmeldelser om uro fra haveforeningen denne nat.

 

 

Lørdag – søndag:

 

Sur på parkeringskontrollør – Nørregade, Ringsted

Kl. 12.30 slog en 51-årig mandlig parkeringskontrollør alarm til politiet, fordi en ophidset fører af en varebil overfusede ham. En patrulje kørte hurtigt til stedet og fik kontakt til både parkeringskontrolløren og en 27-årig mandlig chauffør fra Brøndby Strand. Parkeringskontrolløren havde ikke lidt fysisk overlast, efter at chaufføren var blevet temmelig irriteret over have fået en parkeringsafgift for en ulovlig parkering/standsning på vejen. Politiet fik genoprettet roen, så parkeringskontrolløren kunne overgive parkeringsafgiften til chaufføren. Ingen af parterne blev sigtet for noget efter politiets vurdering af det, der på verbalt plan var foregået mellem de to parter.

Færdselsuheld – Adelers Alle, Gislinge – Holbæk

Kl. 13.56 rykkede flere ambulancer og politiet ud til et færdselsuheld, efter at to biler var stødt sammen, og flere personer måske var kommet til skade. Det viste sig, at en 61-årig mand fra Holbæk i en personbil var kørt ud fra en forretning og ville efter et venstresving ud på Adelers Alle fortsætte ad vejen i nordlig retning. I forbindelse hermed stødte han sammen med en anden personbil ført af en 23-årig kvinde fra Roskilde. Hun kørte også ad Adelers Alle i nordvestlig retning, da hun blev impliceret i sammenstødet. Bilernes airbags blev udløst, og i forbindelse med redningspersonalets undersøgelse af førerne og en passager i bilerne afspærrede politiet vejen kortvarigt i begge retninger ud for Flægkær. I alt fire ambulancer var fremme på uheldsstedet, men kun to personer blev kørt til kontrol på skadestuen. Ingen var dog kommet til skade som følge af uheldet, og kl. ca. 14.30 var der ryddet op på uheldsstedet, så trafikkken igen kunne passere uhindret.

Færdselsuheld – Bjerge Landevej / Filipdalsvej, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 14.14 var flere biler stødt sammen på Bjerge Landevej ved sidevejen Filipdalsvej, så ambulancepersonale og politiet rykkede ud til uheldsstedet. En 52-årig kvinde fra Ringsted var efter kørsel i nordlig retning ad Bjerge Landevej standset for at afvente modkørende færdsel, før hun kunne svinge til venstre ad Filipdalsvej. En 80-årig mand fra Herning standsede bag hende, men det opdagede en 52-årig kvinde fra Kalundborg for sent. Sidstnævnte påkørte den 80-åriges bil, der blev skubbet frem i den venstresvingende kvindes bil. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, som politiet registrerede omstændighederne ved.

Kvinde på afveje – Kærehave, Ringsted

Kl. 16.55 anmeldte en lokal mand, at han under en gåtur ad naturstien i Kærehave havde fundet en ældre kvinde bag et hegn. Hun kunne ikke rigtig, hvorfor hun befandt sig på stedet eller i øvrigt forklare, hvor hun boede. En patrulje kørte til stedet og fik kontakt til kvinden, der var uskadt. Hun blev identificeret som en 88-årig kvinde fra Ringsted, som politiet transporterede retur til sin ældrebolig i byen. 

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Landevejen, Tuse, Holbæk

Kl. 18.19 sigtede politiet en 31-årig mand fra Svinninge for kørsel uden førerret, da politiet havde standset en varebil med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøj. Ved nærmere kontrol af varebilen viste det sig, at den lovpligtige ansvarsforsikring på køretøjet var ophørt i 2020, så politiet inddrog varebilens nummerplader. Den 31-årige blev derfor også sigtet for kørsel i varebilen, som altså hverken var registreret eller ansvarsforsikret. Endvidere fandt politiet ud af, at den 31-årige nu for tredje gang inden for de seneste tre år var blevet sigtet for kørsel uden førerret, så politiet beslaglagde hans varebil med henblik på senere konfiskation. Den 31-årige vil høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres og spørgsmålet om endelig konfiskation af varebilen skal afgøres.

Spirituskørsel – Nørregade, Hørve – Odsherred

Kl. 01.05 anholdt og sigtede politiet en 23-årig mand fra Svinninge for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Spirituskørsel – Hovedgaden, Hårlev – Stevns

Kl. 01.06 anholdt og sigtede politiet en 21-årig kvinde fra Hårlev for spirituskørsel i en personbil, som hun førte i østlig retning ad Hovedgaden. Hun blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

To mænd mistænkt for indbrud mv. – Bakkendrupvej, Knabstrup, Mørkøv – Holbæk

Kl. 04.41 fik politiet en henvendelse om, at to personer gik rundt i nærheden af en lade ved en landejendom, og at et køretøj med en tilkoblet trailer kort efter var på vej væk fra stedet. Politiet kørte til området og fandt på dette tidspunkt af døgnet en personbil med tilkoblet trailer i Knabstrup. I bilen var en 35-årig mand fra Kalundborg som fører og en 49-årig mand fra Mørkøv som passager. På trailer var bl.a. et vindue, som de to mænd ikke kunne redegøre for oprindelsen af. Endvidere kunne den 35-årige mistænkes for både narko- og spirituskørsel, idet han blev skønnet påvirket heraf. Ved nærmere undersøgelse af køretøjerne viste det sig, at personbil var forsynet med en afmeldt nummerplade, som havde siddet på et køretøj af et andet mærke. Det samme var tilfældet med nummerpladen på traileren, så de afmeldte nummerplader blev inddraget af politiet. De to mænd blev anholdt og sigtet for indbrud, ligesom føreren blev sigtet for de forskellige overtrædelser af færdselsloven. De nægtede sig skyldig i indbrud og blev løsladt efter afhøring til sagen. De er begge fortsat sigtede i indbrudssagen, og de vil begge i deres respektive sager høre nærmere fra politiet.

 

 

Søndag – mandag

 

Grundlovsforhør i sag om tyveri af crossmaskiner – Kirke-Såby, Lejre.

Mandag formiddag fremstilles en 17-årig ung mand fra Ishøj i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling i en sag om tyveri af otte crossmaskiner fra en ungdomsskole på Bogøvej i Kirke-Såby, Lejre natten til tirsdag i sidste uge. Den 17-årige blev anholdt søndag formiddag i sit hjem, da han er mistænkt for at være den ene gerningsmands ved indbruddet. Sagen er fortsat under efterforskning, da der formodes at være flere gerningsmænd på fri fod. Anklageren begærer dørlukning ved grundlovsforhøret, hvorfor politiet ikke kan oplyse yderligere om efterforskningen på nuværende tidspunkt. Resultatet af grundlovsforhøret sendes ud på Twitter.

Dog kan det oplyses, at politiet fortsat søger flere crossmaskiner, som blev stjålet ved indbruddet, og der er en formodning om, at disse kan opbevares i Greve eller Ishøj området. Politiet vil meget gerne finde disse køretøjer, som skal returneres til ungdomsskolen, som savner dem. Derudover kan kørsel med de hurtige crossmaskiner skabe både farlige og utrygge situationer, hvis de kører rundt på offentlig vej.

Borgere som bemærker crossmaskiner beregnet til banekørsel enten køre eller blive opbevaret i skure, udhuse eller garager i Greve, Ishøj eller andre steder, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

 

Brand i redskabsskur – Anemonevej, Svebølle, Kalundborg

Kl. 10.42 kørte politi og brandvæsen til brand i et redskabsskur på Anemonevej i Svebølle. Ejeren af ejendommen var kommet hjem og havde selv opdaget branden i udhuset. Der var kraftig røgudvikling på stedet, og ilden havde spredt sig til nabohusets garagetag og udhæng. Politiet advarede beboerne i nabohuset, som kortvarigt blev evakueret.

Brandvæsnet fik kontrol over ilden før den spredte sig yderligere, og der var ingen fare for personer. Ilden blev slukket, men skuret udbrændte, og der skete varmeskader på naboens garage. Ingen personer kom noget til. Årsagen til branden viste sig at stamme fra nogle gløder fra husets brændeovn, som var blevet opbevaret i skuret. Politiet undersøger nu sagen nærmere, for at afklare, om der er sket brud på beredskabslovens regler om uforsigtighed med ild.

Spirituskørsel- Gl. Nykøbingvej, Stårup – Nyk. Sj –Odsherred

Kl. 17.48 sigtede og anholdt politiet en 34-årig mand fra Højby Sj. som kørte i påvirket tilstand på Gl. Nykøbingvej i Stårup i en personbil. Den 34-årige havde en promille over det tilladte, så han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer vil den 34-årige høre mere fra politiet i sagen.Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Flere artikler