Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Lejre - fredag den 8. januar

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Profilbillede
Ninna Jalog

Lejre er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Charlottevej, Høng (2 steder)
Lindeborgvej, Lindenborg, Roskilde

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Byagerparken, Tune
Tranekær, Gislinge
Kordilgade, Kalundborg

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Målrettet hastighedsindsats – Køge, Ringsted og Greve

Midt- og Vestsjællands Politis færdselsafdeling fortsatte torsdag den målrettede hastighedsindsats. Kontrollen foregik i Køge, Ringsted og Greve. Den landsdækkende kontrol med fokus på for høj fart fortsætter ugen ud.

 

Køge

Kontrollen i Køge foregik imellem kl. 08.30-13.30, hvor i alt 23 blev sigtet for at overtræde færdselsloven. Betjentene målte med laser i byzonen, hvor i alt 11 bilister blev taget i at køre for stærkt. Hele fem bilister kørte så stærkt, at de nu kan forvente et betinget frakendelse af førerretten. De øvrige seks bilister kan forvente et klip i sagerne. To lastbiler blev målt til at køre for stærkt, hvoraf den ene kørte til et klip. På motorvejen blev syv bilister sigtet for at køre for hurtigt. Det udløst et klip og en betinget frakendelse. To blev sigtet for at anvende håndholdt mobiltelefon og en foretog en ulovlig overhaling.

En af de sigtede, en 27-årige mand fra Nykøbing Falster, blev målt til at køre 81 km/t på Københavnsvej i en varebil, hvor man må køre 60 km/t. Han blev standset kl. 10.12 ud for Glentevej, hvor det viste sig at fart ikke var det eneste han havde på samvittigheden. Han var nemlig påvirket af hash og frakendt førerretten. Den 27-årige blev derfor anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

 

Ringsted

I Ringsted foretog færdselspolitiet en hastighedsmåling på Holbækvej ud for nr. 77 i Ringsted. Her blev fire bilister målt til at køre mere end 30 % hurtigere de tilladte 50 km/t, så de kan alle forvente en bøde og et klip. En anvendte desuden håndholdt mobiltelefon under kørslen og en anden havde glemt selen.

 

Greve

Kl. 20.56 optog politiets færdselsafdelings videobil en særdeles farlig kørsel på Køge Bugt Motorvejen ved Greve. Bilisten kørte med en gennemsnitshastighed på 161 km/t, selvom den højst er tilladt at køre 110 km/t på strækningen. Der var regn og slud i luften, hvilket nedsætter sigtbarheden og øger bremselængden og gør høj hastighed endnu farligere. Færdselspatruljen standsede bilisten, der viste sig at være en 20-årig mand fra Hedehusene. Han var påvirket af amfetamin, så han blev sigtet for narkokørsel i høj fart, og for ikke at tilpasse hastigheden efter forholdene. Han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve. Politiet gennemgik den 20-åriges bil, som ikke havde nummerplade foran og havde monteret en ulovlig fjernlyslygte, hvilket bilisten også blev sigtet for og bilen indkaldt til syn. Efter blodprøveudtagelsen blev den 20-årige løsladt, men kan forvente at høre en del mere fra politiet i sagen, da overtrædelsen lægges op til en ubetinget frakendelse af førerretten.

To 15-årige taget for butikstyveri – Bygaden, Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 12.16 blev to 15-årige drenge tilbageholdt i Fakta, hvor de havde stjålet varer for 76 kr. De forlod butikken uden at betale, og blev tilbageholdt af personalet. En patrulje kørte til forretningen, hvor de sigtede de to lokale drenge for butikstyveri. Drengenes forældre og de sociale myndigheder blev orienteret om episoden, og de kan nu forvente en bøde i sagen.

Mistænkelig taske undersøgt – Ladegårdsparken Øst, Holbæk

Kl. 13.09 fik politiet anmeldelse fra en borger om, at der stod en stor blå taske efterladt ved gavlen til et lejlighedskompleks i bebyggelsen. Borgeren var bange for at åbne tasken og ønskede politiets assistance. En patrulje kørte til stedet, og fandt ikke tasken mere mistænkelig, end at de åbnede den for at se, hvad den indeholdt. I tasken var tæpper og andre ganske ufarlige ejendele. Patruljen flyttede tasken ind i tørvejr, så rette ejer kunne finde den, når den blev konstateret savnet. Politiet kunne herefter fortsætte deres patrulje.

Flygtede efter uheld – Kongebrovej, Lellinge – Køge

Kl. 15.40 anmeldte en bilist, at han netop var blevet påkørt på Kongebrovej i Lellinge, men at modparten var kørt fra stedet. Bilisten, en 19-årig mand fra Herfølge, oplyste til politiet, at en modkørende bilist var kommet over i hans vognbane i forbindelse med en blød kurve ud for Kongebrovej nr. 51. Den 19-årige kørte i sydlig retning. Bilen havde ramt hele siden af den 19-åriges mindre personbil, så den fik store skader og airbags blev udløst. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den 19-årige blev på sygehuset til kontrol, men han var sluppet heldigt fra sammenstødet uden personskade.

Den flygtende bil beskrives som: Nyere flot personbil i en speciel lilla metallic farve. Ingen oplysning om føreren.

Vidner så den flygtende bil køre hurtigt videre ad Kongebrovej mod nord efter uheldet uden at standse op. Politiet efterforsker nu sagen for at finde frem til den flygtende bil. Vidner, som har set en nyere personbil i lilla metallic, der kørte fra uheldet på Kongebrovej i nordlig retning mod Ringstedvej i Lellinge, og som formentlig har skader på venstre side af køretøjet, bedes kontakte politiet. Andre borgere, som har oplysninger om den skadede lilla bil, bedes ringe til politiet på tlf. 114.

Spiritusuheld – Gammel Vindingevej, Roskilde

Kl. 16.21 skete et uheld på Gammel Vindingevej, hvor en bilist kørte ind i et plankeværk ud for en privatadresse. En patrulje kørte til stedet, hvor det viste sig at føreren, en 35-årig mand fra Søborg, var påvirket af spiritus. Han blev derfor sigtet og anholdt, for at få udtaget en blodprøve. Bilen og plankeværket fik store skader efter påkørslen og bilen måtte køres væk på en ladbil. Efter blodprøveudtagelsen blev den 35-årige løsladt, men han kan forvente at høre mere fra politiet i sagen, når resultatet af blodprøven kommer.

Et uheld blev til to uheld – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 17.47 skete et uheld på Vestmotorvejen i vestgående retning ved Bjæverskov. Formentlig på grund af kort uopmærksomhed kørte en bilist, en 29-årig kvinde fra Slagelse op bag i en forankørende bilist, en 50-årig kvinde fra Fjenneslev. Ingen af parterne kom noget til, men der skete mindre skader på bilerne. Der opstod lidt kø på motorvejen i forbindelse med uheldet, indtil der var ryddet op.

Kl. 18.25 skete et nyt uheld på Vestmotorvejen ved Bjæverskov på grund af opbremsning forude. Et lastvognstog bremsede hårdt op på grund af kø ved uheldet længere fremme, og blev påkørt bagfra af en personbil med en 30-årig mand fra Slagelse bag rattet. Personbilen fik skader ved sammenstødet og brandvæsnet kom frem for at hjælpe den 30-årige fri fra, idet der var mistanke om, at han var kommet til skade. Han blev tilset i ambulance og taget med til sygehuset til kontrol. Den 30-årige var heldigvis sluppet fra uheldet uden alvorlig tilskadekomst. Lastbilchaufføren fik ingen

Hurtig politiindsats afslørede flere narkobesiddere – Gymnasievej, Køge

Kl. 17.00 slog lokalpolitiet i Køge til mod et område på Gymnasievej, efter at politiet netop havde modtaget flere tip om både utryghedsskabende adfærd i anledning af mulig narkobesiddelse og –salg fra en konkret adresse i en af boligblokkene. Her bemærkede politiet flere personer gå ind og ud af forskellige opgange, herunder den opgang, som mistanken rettede sig imod. Politiet tog kontakt til personerne for at få klarlagt årsagen til deres lidt mærkværdige adfærd, hvorefter flere stak af. Det lykkedes dog at tilbageholde en 19-årig mand fra Brønshøj, som kunne mistænkes for at have efterladt fire poser med noget pulver ved en af de opgange, hvor han havde været. Det viste sig at være i alt tre gram kokain, så den 19-årig blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.
Mistankegrundlaget blev yderligere bestyrket for politiet, da en anden, 23-årig mand fra Køge smed noget fra sig under flugten, inden han blev tilbageholdt. Efter at en af politiets narkohunde havde snuset sig frem til det bortkastede, som viste sig at være knap to gram hash, blev den 23-årige også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.
Politiet fik herefter uden for opgangen kontakt til en 24-årig mand fra Køge, der fik sin lejlighed ransaget for at få afklaret, om han var i besiddelse af f.eks. euforiserende stoffer. Han var selv i besiddelse af lidt hash, ligesom politiet ved ransagningen af hans bopæl også fandt en lille klump i lejlighedens stue. Senere under ransagningen fandt politiet hans formodede lager, idet politiet fandt en større plade hash gemt i et møbel. Samlet var den 24-årige i besiddelse af knap 98 gram hash, hvilket gav politiet grundlag for at sigte ham for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, da politiet formoder, at hashen var i hans besiddelse med henblik på videresalg. Alle de fundne stoffer hos alle tre sigtede blev beslaglagt som bevis i sagerne, som for alles vedkommende får et strafferetligt efterspil.
- Vi slog til i området efter nyligt modtagne tip og oplysninger om utryghedsskabende adfærd. Vore egne observationer bekræftede til fulde oplysningerne, så min opfordring er klar: Giv os nogle oplysninger og tip om afvigelser fra normalbilledet i lokalområderne, så skal vi nok gøre vores til at få undersøgt oplysningerne og få nogen draget til ansvar, hvis der er grundlag for det, udtaler fg. politikommissær Benjamin Touré som leder af både gårsdagens indsats og den præventive afdeling på lokalstationen i Køge.

Vigepligtsuheld – Ledreborg Allé/Lejrevej/Orehøjvej – Lejre

Kl. 19.16 skete et uheld i krydset, hvor Ledreborg Alle møder Orehøjvej, der fører mod Gammel Lejre. En 41-årig mand fra Lejre kørte mod sydvest ad Ledreborg Allé og frem mod krydset, hvor der er fuldt stop. Den 41-årige overså her en bilist, der kørte ad Lejrevej mod Orehøjvej i nordlig retning. Den 41-årige kørte frem i krydset, hvor han stødte sammen med bilen, som kom fra hans venstre side. Bilisten, en 48-årige kvinde fra Lejre, blev ramt på højre side og blev herefter skubbet videre over i et vejskilt. Politiet kørte frem til stedet, hvor ingen af bilisterne var kommet noget til. Patruljen optog rapport om vigepligtsuheldet. Den 41-årige kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Uheld på motorvej – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 21.50 skete et sammenstød på Vestmotorvejen ved afkørsel 35 Ringsted mellem en personbil og en varebil med trailer, som blev revet af ved uheldet. Det var mørkt og der var slud i luften på uheldstidspunktet. Forrest kørte varebilen med trailer på med en 54-årig mand fra Korsør bag rattet, formentlig på grund af uopmærksomhed og nedsat sigtbarhed overså den bagfrakommende bilist traileren og bremsede for sent. Bilisten, en 31-årig mand fra Søborg, kørte op bag i traileren, som rev sig løs fra varebilen. En patrulje blev sendt til Vestmotorvejen, hvor afkørsel 35 blev spærret, mens der blev arbejdet på stedet. Ingen personer var kommet noget til, men der skete skader på biler og trailer. Politiet registrerede uheldet.
Denne artikel er skrevet af Ninna Jalog og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Mød redaktionen
Profilbillede
Rebecca Sejer Werge redaktion@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Martin Mørch smm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Linea Topp Jakobsen lj@heymate.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Julie Lundblad jl@vores-mediehus.dk
Flere artikler