Midt- og Vestsjællands Politi: Nyt fra Lejre - fredag den 31. juli

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi

Lejre er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Østrupvej, Østrup, Veksø Sj.
Skullebjerg, Gevninge, Roskilde
Klosterparkvej, Kalundborg

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Sydtoften, Jyllinge
Skætterivej, Holbæk
Gunderupvej, Herfølge

Indbrud i fritids-/sommerhus:

H/F Kildebo, Irisvej, Ringsted

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen


Fupopkald afvist – Greve

Kl. 08.57 anmeldte en 76-årig kvinde fra Greve, at hun for kort tid siden var blevet ringet op af en mand, der præsenterede sig med et dansk navn fra et betalingskortselskab. Manden oplyste, at kvindens konto var forsøgt hacket flere gange af nogen fra Holland, hvorfor han fik oplyst kvindens personnummer. Da manden efterfølgende også ønskede oplysninger om hendes Nem-ID, fattede hun mistanke og afbrød telefonopkaldet. Kvinden kontaktede efterfølgende betalingskortselskabet, som intet kendskab havde til det foretagne telefonopkald til den 79-årige kvinde, der således ikke har lidt noget tab i anledning af fupopkaldet.

Politiet vil opfordre borgerne til at være særdeles kritiske over for personer, der uopfordret foretager telefonopkald, hvor der bliver bedt om meget personlige oplysninger. Hovedreglen er, at personlige oplysninger aldrig bør oplyses i telefonen, medmindre man er helt sikker på, hvem oplysningerne videregives til – f.eks. efter en kontrolopringning. Ved mistanke om et fupopkald bør samtalen straks afbrydes, inden personlige oplysninger måtte blive videregivet. Så er risikoen for at lide et økonomisk tab stort set udelukket.

Voldelig mand i S-toget – Køge

Kl. 10.38 anmeldte en 65-årig kvinde fra Næstved, at hun kl. ca. 06.25 var blevet overfaldet i S-toget mellem Køge og Køge Nord S-stationer af en fremmed mand, som andre rejsende hjalp med at bortvise fra S-toget på Køge Nord S-station. Anmelderen var kort forinden steget ind i S-toget (2. bageste vogn) mod København på Køge S-station sammen med to andre medrejsende, så hun sad på et sæde med sin rygsæktaske stående ved siden af sig. En fremmed mand satte sig på et sæde overfor på modsat side af midtergangen og snakkede noget uforståeligt med sig selv. Uden varsel tog han fat i en rygsækken hen over anmelderen, som faldt ned på gulvet, da han hev rygsækken til sig. I faldet slog hun sine knæ, men to mænd, som også var passagerer i toget, fik rygsækken fravristet manden, inden de efterfølgende fik ham til at forlade toget formentlig på Køge Nord-station. Efterfølgende var den 65-årige kvinde taget på skadestuen, hvor hun fik konstateret kraftigt hævede knæ som følge af faldet ned på S-togets gulv. Den fremmede mand blev af offeret beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, Kropsbygning: Almindelig, Hårlængde: Langt, Yderligere kendetegn: usoigneret, langt hår, langt skæg, Iført: lang brunlig frakke. Politiet forsøger nu at få den voldelige mand identificeret, så han kan blive afhørt til sagen.

Politiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket manden enten i toget eller formentlig på Køge Nord-station, ligesom politiet gerne vil i kontakt med de to mænd, som kom den forurettede til undsætning. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Kite-surfer kvæstet – Finsings Plads, Holbæk

Kl. 11.48 fik politiet via alarmcentralen melding om, at en person var blevet kvæstet ved en mole i havneområdet, så en ambulance og en lægehelikopter var sendt til stedet. Politiet kørte også til området og kunne konstatere, at 49-årig mand fra København Ø var alvorligt kvæstet i hovedet og på benene. Han blev derfor i lægehelikopteren fløjet til Rigshospitalets traumecenter, hvor han blev indlagt til fornøden behandling. Den 49-årige var inden tilskadekomsten ved at gøre sig klar som kite-surfer og havde fastgjort sig på land, så han ikke blev grebet af den forholdsvis kraftige vind i området. Netop da han slap fastgørelsen på land, blev han grebet af et kraftigt vindpust og trukket ca. 50 meter hen over store sten og betonblokke ved en mole. Trods brug af hjelm pådrog han sig alvorlige kvæstelser i hovedet og også på benene. Ved midnat torsdag var meldingen fra Rigshospitalet, at den 49-årige fortsat var indlagt, men han var i stabil tilstand og uden for livsfare. Politiet har optaget rapport om ulykken for at få klarlagt de nærmere omstændigheder.

Cyklist væltet – Hundige Strandvej, Greve

Kl. 12.46 rykkede politiet ud for at undersøge en sag om en cyklist, der var fundet bevidstløs på vejen. En ambulance var også sendt til stedet, hvor ambulancepersonalet foretog livreddende førstehjælp over for en 59-årig kvinde fra Ishøj. Hun blev i ambulancen bragt til skadestuen i Køge til yderligere behandling efter et ildebefindende. Ifølge vidner, som politiet fik kontakt med, havde den 59-årige kørt på cykel, men formentlig fået et ildebefindende, så hun var væltet. Ingen andre trafikanter var impliceret, så der var ikke tale om et egentligt færdselsuheld. Ud fra disse omstændigheder foretog politiet ikke yderligere ud over at underrette pårørende om, hvor hendes cykel henstår til senere afhentning.

Anholdelse – Annebergparken, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 14.41 anmeldte personalet på en lukket ungdomsinstitution, at en 18-årig mand var blevet udadreagerende. En oplysning til ham vedr. hans anbringelse på institutionen havde fået ham til at fare op, så han fandt en metalgenstand, hvormed han knuste adskillige ruder, ligesom han var truende over for personalet. Politiet kørte til institutionen og foretog en udramatisk anholdelse af den 18-årige, der efterfølgende blev sigtet for hærværk og trusler om vold mod personalet, som dog ikke havde lidt fysisk overlast. Efter afhøring til sagerne blev den 18-årige anbragt i et arresthus, indtil politiet og anklagemyndigheden kunne tage stilling til, hvorvidt han skulle fremstilles i et grundlovsforhør. Den 18-årige blev fredag formiddag løsladt og genanbragt på en institution, så han vil senere høre nærmere fra politiet i anledning af de nye sigtelser.

Færdselsuheld – Elverdamsvej, Ejby, Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 16.36 rykkede politiet ud til et mindre alvorligt færdselsuheld, hvor en bilist og en motorcyklist var impliceret. Det viste sig, at begge parter havde kørt bag en traktor ad Elverdamsvej i sydvestlig retning. Bilisten var en 57-årig kvinde fra Helsinge, der kørte som anden bil bag traktoren. Som fjerde køretøj efter traktoren kørte en 26-årig kvinde fra Thisted på sin motorcykel. Hun startede på et tidspunkt en overhaling af de forankørende trafikanter, da den 57-årige kvindelige bilist blinkede ud for også at starte en overhaling af traktoren. Motorcyklisten undveg bilen ved at trække mod venstre, så hun endte i grøften. Parterne stødte ikke sammen, men motorcyklisten fik selv ondt i håndleddet som følge af det ublide stop. Selve motorcyklen fik også mindre skader efter turen i grøften. Begge parter var ædru, så politiet registrerede blot parterne i uheldet.

Narkobilist uden førerret – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 19.33 anholdt og sigtede politiet en 25-årig mand fra Korsør for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi han ikke havde nogen førerret. Føreren, der blev standset på motorvejen i det vestgående spor ved afkørsel 36 Ringsted N, fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, inden han blev løsladt. Efterfølgende sigtede politiet en 22-årige kvinde fra Korsør for at have overladt føringen af bilen til en person, som ikke lovligt kunne være fører af den. Begge sigtede vil således høre yderligere fra politiet, når deres sager skal afgøres.

Brandundersøgelse – Skulkerupvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 20.20 var der pludselig opstået ildebrand i en garage på en privat adresse. Brandvæsnet fik hurtigt slukket ilden, der dog nåede at lave sodskader på vægge og loftet i garagen. Branden var efter al sandsynlighed opstået i en børne-ATV, som udbrændte. Ingen kom til skade ved branden, hvis egentlige årsag politiet kigger lidt nærmere på.

Mulig miljøforurening – Ullsvej, Køge

Kl. 20.35 fik politiet en melding om en miljøforurening, idet en trailer med kemiske stoffer skulle være væltet. Flere patruljer blev sendt til området for at foretage fornøden afspærring, indtil der var kontrol over ulykkens omfang og fareniveauet. Politiet kunne dog hurtigt nedskalere opgaven, idet omfanget af skaden var minimal. I forbindelse med flytning af en palle med nogle kemiske væsker var der gået hul på en dunk, hvorfra ca. 10 liter væske var løbet ud. Ved nærmere undersøgelse af mærkningen mv. viste det sig, at væsken var ganske ufarlig, idet der var tale om opvaskemiddel til en industriopvasker. Ingen personer kom til skade i forbindelse med den uheldige håndtering af de kemiske væsker. Arbejdstilsynet blev underrettet om sagen, men ønskede ikke at foretage sig yderligere.

Brand i oliefyr – Yderholmvej, Solrød Strand

Kl. 01.19 rykkede brandvæsnet og politiet ud til brand i et oliefyr. Brandvæsnets opgave var hurtigt overstået, men den lidt ukontrollerede brand i oliefyret havde medført røg- og sodskader i den private bolig, hvor oliefyret var installeret. Brandvæsnet luftede ud og sørgede for genhusning af beboerne, som undrede sig over branden, idet oliefyret for nyligt var blevet serviceret. Ingen kom til skade ved branden, og politiet foretager ud fra de oplyste omstændigheder ikke yderligere i anledning af branden.

Brandundersøgelse – Sandvejen, Vindinge, Roskilde

Kl. 03.41 fik politiet endnu en anmeldelse om ildebrand på en privat adressen. Der var opstået ild i en garage, så brandvæsnet var rykket ud. Beboerne på stedet var kommet ud af deres bolig og i sikkerhed, mens brandvæsnet begrænsede branden til garagen. Alt inventaret i garagen udbrændte med kraftig røgudvikling til følge. Ingen kom til skade ved branden, hvis årsag politiet skal undersøge nærmere.

Brand i køretøj – Ringstedvej, Mørkøv

Kl. 05.37 rykkede brandvæsnet ud til ildebrand i en bil, der stod tæt på en bygning med stråtag. Brandvæsnet fik hurtigt slukket bilbranden, inden den bredte sig videre. Ingen kom til skade ved branden, der formodes opstået i nogle linolieklude, der havde ligget i bilen, hvor politiet også fandt resterne af en gulvsliber.
Flere artikler