Døgnrapporten i Lejre: mandag den 20. december

Profilbillede

Lejre er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Nørregade, Køge

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Rahbeks Have, Holbæk
Clara Frijsvej, Køge
Kærvang, Lille-Skensved
Bredager, Greve
Skafterupvej, Egerup, Ringsted
Sifsvej, Køge
Munksøgård, Himmelev, Roskilde (2 anmeldelser)
Skovbrynet, Herfølge
Roskildevej, Holbæk
Klintevænget, Herfølge
Parcelvej, Greve
Margrethevej, Dåstrup, Viby Sj.
Brodalvej, Køge
Timianvej, Køge
Englerupvej, Kr. Sonnerup, Kirke-Såby
Valmuegangen, Solrød Strand
Magleagervej, Benløse, Ringsted
Gyvelvej, Køge

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Tidemandsvej, Holbæk

Tyveri fra køretøjer:

Druemarken, Solrød Strand
C. A. Bluhmesvej, Store-Heddinge
Karlslunde Landevej, Karlslunde
Baunehøjvej, Veddelev, Roskilde
Fyrrevangen, Havdrup
Gammel Vindingevej, Roskilde
Bovangen, Store-Heddinge
Tværstenen, Gørlev Sj.
Sandbjergvej, Rørby, Kalundborg


Færdselspolitiets målrettede julekontroller i trafikken – Solrød / Stevns / Ringsted kommuner

Færdselspolitiet var sædvanen tro ude på vejene også i den forgangne weekend i julemåneden for at lave razziaer mod primært spiritus- og narkokørsel i trafikken. Færdselspolitiet lavede i løbet af weekenden i alt tre razziaer om eftermiddagen og først på aftenen, således at trafikanter i Solrød kommune blev kontrolleret fredag, i Stevns kommune lørdag og trafikanterne i Ringsted kommune søndag.
Razziaerne gav følgende resultater opdelt på kommuner:

Solrød kommune – fredag i tidsrummet kl. 15.00-23.00 – ca. 100 køretøjer kontrolleret:
4 sager om narkokørsel
2 sager om kørsel i frakendelsestiden (herunder beslaglæggelse af varebil hos en 50-årig mand fra Tureby for syvende gangs kørsel i frakendelsestiden inden for de seneste tre år)
2 sager om kørsel uden førerret
3 bilejere blev sigtet for at have overladt føringen af et køretøj til en person, der ikke lovligt kunne være fører af køretøjet
1 sag om manglende styrthjelm hos fører af knallert
Kl. 23.46 fredag aften beslaglagde politiet endnu en personbil fra en 34-årig mand fra Greve, da han i narkotikapåvirket tilstand og trods frakendelse af førerretten kom kørende ad Ankerhusvej, Solrød Strand, i sin personbil. En narkometertest indikerede, at den 34-årige var påvirket af både kokain og cannabis under kørslen, hvor han i forbindelse med en kortvarig anholdelse fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Den 34-årige blev tillige gjort bekendt med beslaglæggelsen af hans personbil på grund af flere verserende sager om både narkokørsel og kørsel i frakendelsestiden.

Stevns kommune – lørdag i tidsrummet kl. ca. 16.00 – 22.00 – antal køretøjer kontrolleret er uoplyst:

4 sager om spirituskørsel
2 sager om narkokørsel
1 sag om kørsel i frakendelsestiden
2 sager om kørsel uden førerret
3 bilejere blev sigtet for at have overladt føringen af et køretøj til en person, der ikke lovligt kunne være fører af køretøjet
3 sager om hastighedsovertrædelser (klip-sager – mere end 30 % for hurtigt)

Ringsted kommune – søndag i tidsrummet kl. ca. 15.00 – 21.00 – ca. 100 køretøjer kontrolleret:

1 sag om spirituskørsel
1 sag om narkokørsel
3 sager om kørsel uden førerret (personbil beslaglagt hos 19-årig mand fra Ringsted for 5. gangs kørsel uden førerret inden for de seneste tre år – pgl. var tillige mistænkt for både spiritus- og narkokørsel samt overhaling over dobbelte spærrelinjer på Holbækvej, Haraldsted, Ringsted kl. ca. 18.55).
1 sag vedr. kørsel i frakendelsestiden1 sag vedr. kørsel frem mod rødt lys2 sager om diverse fejl og mangler ved køretøjet1 sag vedr. manglende forsikring hos knallertkører1 sag vedr. overlæs i en varebil1 sag om brug af håndholdt mobiltelefon under kørslen.Fredag eftermiddag kl. 15.10 beslaglagde politiet også en personbil hos en 51-årig mand fra Ringsted efter spirituskørsel med en så høj, vejledende promille ifølge den foretagne alkometertest, at kørslen faldt ind under de skærpede regler om såkaldt ”vanvids”-kørsel. En anden bilist havde anmeldt den 51-åriges slingrende og usikre kørsel ad rute 14 i sydlig retning fra Osted og var fulgt efter indtil Benløse, hvor politiet fik kontakt til den spirituspåvirkede bilist. Føreren blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Den 51-årig ønskede beslaglæggelse af bilen prøvet ved en domstol, så nu skal en dommer kigge nærmere på politiets grundlag for beslaglæggelsen, mens analyseerklæringen for blodprøven afventes.

 

 

Fredag – lørdag:

 

Indbrud med rambuk – Nørregade, Køge

kl. 04.48 kom en anmeldelse om et rambuktyveri ved en urmager i Nørregade i Køge. Flere gerningsmænd ankom i en bil til butikken kort forinden, hvor de bakkede en bil ind mod butikkens frontgitter ved brug af to europaller mellem bil og gitter. Beboere i ejendommen blev vækket af det høje brag fra påkørslen af gitteret. En beboer råbte gerningsmændene an, hvorefter mændene kørte fra stedet uden at stjæle noget. Bilen med gerningsmændene undkørte ad Nørregade mod nord.

Vidner beskriver to gerningsmænd på stedet, men der var formentlig en tredje mand, som kørte bilen. De to uden for bilen beskrives som:

A: Mand, 180-190 cm, Kropsbygning: Almindelig, Talte: Engelsk, Iført: Sort jakke med hætte med lys pels, som var trukket op over hovedet, lyseblå jeans og hvide sko., Medbragte: Papkasser og europapaller

B: Mand, Kropsbygning: Almindelig, Talte: Engelsk, Iført: Sort jakke med hætte med lys pels, der var trukket op over hovedet., Medbragte: Papkasser og europapaller.

Mændene var kørende i en mindre sølvgrå personbil med tildækket nummerplade.

Politiet kørte til stedet, hvor der var fri adgang til butikken. Indgangsdøren var knust og gitteret trykket ind for neden. Ejeren af butikken blev underrettet om indbruddet, og kom frem til stedet. Ejeren kunne ikke konstatere, at der manglede noget fra butikken.

Sagen efterforskes nu og politiet søger vidner i sagen. Borgere, der har bemærket noget i forbindelse med det grove indbrud, eller som har set de beskrevne personer eller køretøjet, som kan have skader på bagenden efter påkørslen, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Flere borgere bedraget af falske bankmænd – Roskilde og Lejre kommune

Hele fire sager om bedrageri begået mod ældre kvinder i 80 års alderen blev anmeldt i løbet af fredagen. Kvinderne blev i den forbindelse franarret deres kreditkort og kode, hvor der efterfølgende blev hævet mellem 6.000 og 17.000 kr. fra deres konto. I alle tilfældene blev kvinderne kontaktet af mænd, som udgav sig for at være fra kvindens bank. Bedragerierne fandt sted mellem onsdag d. 15. december og fredag d. 17. december 2021.

Den falske bankmand påstod, at der var mærkelige hævninger på deres kort, så banken nu havde spærret kortet. Den falske bankmand narrede kvinderne til at udlevere deres kreditkort til en mand, som dukkede op på deres adresse i Kirke-Hyllinge og i Roskilde. Kvinderne fik af vide, at de skulle aflevere deres kort, så banken kunne udstede et nyt. Der blev efterfølgende hævet penge fra de fire kreditkort. En 87-årig kvinde fra Roskilde fik hævet 6.000 kr. En 86-årig kvinde fra Roskilde fik hævet 17.000 kr. To 89-årig kvinder fra Kirke-Hyllinge fik begge hævet 15.000 kr.

Politiet efterforsker nu sagen i forsøget på at finde frem til de falske bankmænd.

Beskrivelse af to af de mænd, som dukkede op på to af kvindernes adresser:

A: Mand, ikke etnisk dansk af udseende, ca. 30 år, 180-190 cm høj. Kropsbygning: spinkel. Sort meget krøllet hår. Iført mundbind. Talte dansk.

B: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 25-30 år, 180 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Langt, Yderligere kendetegn: Virkede nervøs, Iført: sort træningstøj

Borgerne advares mod denne type henvendelser fra personer, som udgiver sig for at komme fra banker, politi eller andre myndigheder. Udlever aldrig kort, personlige oplysninger eller koder. Tal med dine ældre pårørende om denne form for bedrageri, så de bliver opmærksomme på, at være skeptiske over for henvendelser af denne type.

Ring til politiet på tlf. 114, hvis du eller dine pårørende har været udsat for enten forsøg på bedrageri eller er blevet franarret kort/oplysninger. Politiets servicecenter sidder desuden også klar, hvis du har brug for råd og vejledning.

 

 

Lørdag – søndag:

 

Spiderman på færde – Haraldsborgvej / Ladegårdsstien, Gundsømagle, Roskilde

Kl. 12.36 underrettede en lokal kvinde politiet om en persons lidt usædvanlige adfærd. Hun havde set en mand iklædt spiderman-kostume være oppe på taget af et børnehus på Haraldsborgvej, Roskilde, hvor han havde lavet nogle armbøjninger, inden han kort efter havde forladt stedet. Politiet noterede sig kvindens oplysninger og foretog sig ikke umiddelbart andet i anledning af henvendelsen, idet mandens identitet var ukendt, og der umiddelbart ikke var sket noget.
Kl. 13.34 fik politiet igen en henvendelse om en mand i spidermankostume. På Ladegårdsstien ved Gundsømagle havde en mandlig anmelder 10-15 minutter tidligere set en spiderman-klædt mand gemme sig bag træer, når nogen kom gående. Anmelderen havde henvendt og oplyst den udklædte mand om, at hans adfærd kunne virke skræmmende især over for børn. Det havde manden undskyldt og set ked ud af det, men manden i udklædningen var heller ikke blevet genkendt af denne anmelder. Om der er tale om samme mand, har politiet umiddelbart ikke noget kendskab til, men påfaldende er dog de to henvendelser om en mand i samme kostume kort tid efter hinanden inden for kort geografisk afstand mellem stederne.

Rytter overfuset – Aggersvold, Jyderup – Holbæk

Kl. 14.46 fik politiet en henvendelse fra en 55-årig kvinde fra Jyderup, som ønskede at oplyse politiet om, at hun kort forinden var blevet verbalt overfuset. Hun havde redet på sin hest ad Aggersvoldvej, da en mandlig bilist havde henvendt sig og var stærkt utilfreds med hendes adfærd i trafikken. Under overfusningen af rytteren daskede manden til hesten, som blev lidt forskrækket, hvorefter manden kørte fra stedet i sin bil. Anmelderen havde umiddelbart ikke yderligere oplysninger om mandens bil, men ønskede hændelsen registreret hos politiet.

Knivloven – Blegdammen, Køge

Kl. 17.35 kontrollerede politiet tre mænd på 16, 19 og 21 år fra Køge, da politiet traf dem under ophold i en parkeringskælder på Blegdammen. De to ældste blev ikke fundet i besiddelse af noget ulovligt, men den 16-årige havde en foldekniv med en bladlængde på 10 cm på sig. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af knivloven og fik kniven beslaglagt som bevis og med henblik på destruktion, når sagen mod ham er afgjort.

Fyrværkeriloven – Parkvej, Køge

Kl. 22.59 fik politiet en anmeldelse om, at flere køretøjer samt en masse mennesker var forsamlet på Parkvej. Personer var endvidere i besiddelse af fyrværkeri, som var ved at blive fyret af fra Parkvej og Ringvejen i retning mod Køge arrest, da flere patruljer dukkede op i området.

 

Ved politiets ankomst blev affyringen dog indstillet, og politiet fik kontakt til og registreret ikke mindre end 27 personer, primært mænd, fra både det storkøbenhavnske område og andre områder på Sjælland. I det område, hvor de opholdt sig, befandt sig en del uafskudt fyrværkeri i form af batterier, bomberør og kanonslag mv.
I området fandt politiet også et køretøj, hvori der var ulovligt fyrværkeri i form af kanonslag og chrysantemumbomber. En 24-årig mand fra Køge blev anset for at være ansvarlig og derfor sigtet for besiddelse af det ulovlige fyrværkeri i køretøjet, selv om køretøjet var ejet af en anden person.

På grund af den store mængde fyrværkeri og karakteren af det tilkaldte politiet Forsvarets Sprængstoftjeneste (EOD) til håndtering af det fundne og nu beslaglagde fyrværkeri. Forsvaret sørgede for korrekt opsamling og håndtering af fyrværkeriet, der blev transporteret til et opbevaringssted, indtil denne sag mod den 24-årige sigtede og eventuelle andre, der kan mistænkes for ulovlig besiddelse eller affyring af fyrværkeri, er afsluttet.

Politiet havde efterfølgende kontakt til Kriminalforsorgen, men ingen i Køge arrest havde lidt overlast som følge af den ulovlige affyring af fyrværkeri.

Fyrværkeri mod patruljebil – Kalundborgvej, Allerup, Holbæk

Kl. 00.06 kørte en politipatrulje ad Kalundborgvej, da der fra en modkørende personbil blev kastet et kanonslag ud på kørebanen, så et kanonslag sprang ca. tre meter fra patruljebilen.

Efter fik politiet standset den modkørende bil, hvorfra en 21-årig mand fra sigtet for at kastet kanonslaget og dermed mistænkt for at have overtrådt fyrværkeriloven. Ved ransagning af bilen, hvori der befandt sig flere personer, fandt politiet et ulovligt kanonslag. Den 21-årige blev også mistænkt for at være besidderen af dette ulovlige kanonslag, som blev beslaglagt som bevis i sagen.
Den 21-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen mod ham skal afgøres.


Søndag – mandag

 

Brand i juledekoration – Hersegade, Roskilde

Kl. 20.45 kom et alarmopkald om brand i en etageejendom i Hersegade i Roskilde. Beboeren i lejligheden vågnede ved et brag og røg i lejligheden og slog alarm. Alle beboere i ejendommen blev advaret og kom selv ud af huset. Politi og brandvæsen kørte til Hersegade, hvor det viste sig at branden var startet i en juledekoration, som var brændt ned. Dekorationen stod på et glasbord, som sprang på grund af varmen fra branden, hvilket havde givet det høje brag. Ilden blev slukket før den gjorde nogen skade på ejendommen og efter en god udluftning kunne beboerne komme ind i varmen igen. Ingen personer kom noget til ved branden, men slap med en ordentlig forskrækkelse.

Påvirket mand anholdt for uorden – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 21.21 blev politiet tilkaldt til akutmodtagelsen på Holbæk sygehus, hvor en mand skabte uro. Han havde været til behandling på sygehuset, men forlod ikke stedet efter sin behandling. Hans opførsel var til gene for de øvrige patienter. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf en 38-årig mand fra Korsør, som var påvirket i en grad, så han ikke kunne tage vare på sig selv. Han blev derfor taget med til politistationen og sat til afrusning i detentionen. Han blev løsladt tidligt mandag morgen, da han igen var klar til at færdes på egen hånd. Den 38-årige blev ikke sigtet for noget i den forbindelse.

Mand sigtet for misbrug af faresignal – Skippinge, Hørve – Odsherred

Kl. 01.02 ringede en 32-årig mand til alarm 112, og sagde at han havde påført en person livstruende skade på en adresse i Skippinge ved Hørve i Odsherred. Politi, ambulance og lægehelikopter blev hastigt sendt til stedet, men fandt ingen tilskadekomne personer.

De traf den 32-årige, som var påvirket af alkohol, og den ældre mand, som han ifølge sin anmeldelse, skulle have gjort skade på. Den ældre mand havde det godt, og var ikke kommet noget til. Den 32-årige var opfarende og kaldte politiet diverse ukvemsord. Han blev anholdt og sigtet for fornærmelig tiltale og misbrug af faresignaler ved at tilkalde hjælp uden grund. Han blev taget med til politistationen til afrusning og afhøring. Politiet optog desuden en socialrapport for at underrette kommunen om sagen, så de kan tilbyde hjælp til den 32-årige fremadrettet. Han blev løsladt mandag morgen, men vil høre mere fra politiet i sine sager.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi