Nyt fra Lejre i politiets døgnrapport

Profilbillede

Lejre er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Galoche Alle, Køge
Vesterbjerg, Greve
Elmegade, Kalundborg

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Søndre Ringvej, Roskilde

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

H/F Hvilen, Roskilde

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

 

Tyveri fra køretøjer:

Birkevej, Tune
Højager, Greve
Bregningevej, Jyderup

 

Kontrol i forbindelse med skolestart – Hele kredsen

Et nyt skoleår er skudt i gang, og vores patruljer er selvfølgelig på pletten på skoler rundt omkring i hele politikredsen for at være med til at gøre skolevejen sikker for store og små. Betjentene blev mødt af glade børn og voksne, som var meget positive over at politiet var til stede. Størstedelen af skolerne i Holbæk kommune starter først onsdag, men skolerne i de øvrige kommuner er begyndt.

Mandag og tirsdag morgen var vi på følgende skoler:

 

Køge

Herfølge Skole – her måtte patruljen give flere påtaler til forældre, som parkerede foran skolen, hvor det kun er tilladt at lave af- og påsætning i tidsrummet mellem kl. 07.30-08.30. For at undgå trafikprop i forbindelse med aflevering i skole, er der parkering forbudt i dette tidsrum. Resten af dagen er det tilladt at parkere i 30 min i dette område. De bilister som valgte at tilsidesætte reglen og af- og påsætning, men parkerede deres bil fik en løftet pegefinger af betjentene. Vi vil fortsat holde øje med dette problem ved Herfølgeskolen og vurdere, om der behov for at finde bødeblokken frem, hvis bilisterne ikke overholder parkeringsforbuddet.

Katrinedalskolen – Fem forældre fik påtaler, da de kørte ind på et område, hvor det kun er tilladt for personale, busser og taxa at køre i tidsrummet imellem kl. 07.30-08.15. Ingen blev sigtet i den forbindelse, og trafikken forløb derudover fint.

Søndre Skole – Ingen trafikale problemer ved skolen. Tæt trafik i krydset Søndre Viaduktvej/Egøjevej, hvor tæt færdsel fra syd gav udfordringer for de bilister, der kørte ud i krydset fra Egøjevej. Ingen blev sigtet i forbindelse med skolekontrollen.

Asgårdskolen og Skt. Nikolaj Skole – Ingen påtaler eller sigtelser.

 

Greve

Strandskolen – Generelt en god afvikling af trafikken. En ung mand blev sigtet for at køre uden styrthjelm på knallert, og en bilist fik en bøde for en ulovlig parkering for tæt på en spærrelinje. Tre fik påtaler for mindre forseelser.

 

Solrød

Havdrup Skole – Færdselsbetjenten Vlado og hans makker Casper lavede kontrol ved Havdrup Skole. To drenge på 14 år blev stoppet og fik en påtale, da de kørte to på et el-løbehjul. De fik indskærpet, at løbehjulet kun er beregnet til en person, og man skal være fyldt 15 år, hvis man skal køre uden en voksen ledsager. To piger på 14 år kørte på en cykel på fortovet. Passageren på baggagebæreren hoppede af, da de så politiet. Men cyklisten fortsatte videre på fortovet. Hun blev derfor stoppet og fik en påtale.

 

Roskilde

Svogerslev Skole – Trafikken forløb generelt godt og borgerne var glade for at se patruljen på skolen. Nogle forældre fortalte betjentene, at mange var bedre til at overholde parkeringsforbuddet på af- og påsætningspladsen end når politiet ikke var der. Ingen parkerede der ved dagens kontrol. En dreng på et el-løbehjul havde ikke cykelhjelm på, men steg af så snart han så politiet. Han fik en påtale og lovede at bære hjelm fremover.

Tjørnegårdsskolen, Himmelev Skole, Gundsømagle Skole, Jyllinge Skole. Roskilde Lilleskole, Lindebjergskolen – Alt forløb fint. Ingen påtaler eller sigtelser.

 

Ringsted

Allindelille Friskole – Fyldt godt op med biler i forbindelse med skolestart, så skolen havde åbnet for fodboldbanen til parkering. Alt forløb fint og viste hensyn, og alle var glade for at se politiet fortalte lokalbetjent Michael Engstrøm efter besøget.

Dagmarskolen – Ændringer i kørselsforløb og skiltning skabte lidt trafikale udfordringer ved skolen. Skoleinspektøren var glad for at se lokalbetjent Michael Engstrøm, som placerede sig strategisk godt i forhold til at guide bilisterne ud via den nye vej fra parkeringspladsen. En bilist fik en påtale for at køre i den forkerte retning, men alle viste hensyn til hinanden. Lokalbetjenten tog en dialog med skolen om, hvordan skiltningen og vejforløbet kunne gøres lettere for trafikanterne i forbindelse med ændringerne på parkeringsområdet.

 

Lejre

Hvalsø Skole – Trafikken forløb roligt og kørte pænt. Der var ikke behov for at lokalbetjent Erling Birkeholm måtte give påtaler eller bøder.

Kirke-Hyllinge – Patruljen var meget positive over trafikanternes hensynsfuldhed ved skolen. Alle kørte pænt og overholdt færdselsloven ved dagens kontrol.

 

Kalundborg

Svebølle Skole – ingen påtaler eller sigtelser

Rørby Skole- ingen påtaler eller sigtelser

Ubby Fri- og Idrætsefterskole – Eleverne agerede fint i trafikken og bilisterne viste hensyn. Alt forløb fint og ingen behov for at politiet måtte give påtaler eller skrive bøder.

Hvidebækskolen – De små elever mødte kl. 09.00. Trafikken forløb roligt, og alle overholdt færdselsreglerne. Lokalbetjent Jesper Engel oplevede glade børn og forældre, som hilste på og var glade for at se politiet.

 

Odsherred

Asnæs Skole – Lokalbetjent Henning Jørgensen var tirsdag morgen ved Asnæs Skole, hvor han fik en god dialog med børn og voksne om færdselssikkerhed. En mor lod sin 6-årige søn cykle på fortovet og fik en påtale. Moren troede det var tilladt for mindre børn at cykle på fortovet, så Henning vejledte hende om, at det aldrig er tilladt at cykle på fortovet. De fik en snak om det vigtige i at træne sine skolebørn i at cykle på de mindre veje, så de bliver dygtige til at færdes i trafikken. En kvinde parkerede ved et stopforbud og fik en påtale. Hun lovede, at hun fremover ville parkere lovligt ved skolen.

Vig Skole, Højby Skole og Nørre-Asmindrup Skole – Ingen påtaler eller sigtelser

 

Turister fik stjålet dyre cykler – Strandvejen, Køge

Kl. 10.30 fik politiet den første af to anmeldelser fra turister, som havde fået stjålet MTB-cykler fra deres køretøjer i Køge.

En 60-årig mand fra Holland anmeldte, at han havde fået stjålet to MTB-cykler af mærket Trek Checkpoint fra sin bil, som natten mellem søndag og mandag havde stået parkeret ved Hotel Comwell, Strandvejen, Køge. Den ene cykel er bordeauxrød og den anden hvid, og cyklerne havde været fastmonteret i en cykelholder, hvorfra de var blevet stjålet omkring kl. ca. 01.45 ifølge hotellets videoovervågning. Cykelanhængeren blev ved anmeldelsen undersøgt af politiet i et forsøg på at finde spor til identifikation af cykeltyven.

Kl. 11.20 henvendte en 42-årig mand fra Tyskland sig på politistationen i Køge for at anmelde et tyveri af en MTB fra en bil, der havde stået på Vallø Camping, Strandvejen, Køge. En sort MTB af mærket Cube Reaction Hybrid var blevet stjålet fra en cykelholder om natten og formentlig i tidsrummet kl. ca. 01.00 – 02.00.

Ifølge de forurettede udgør den samlede værdi af de tre stjålne cykler ca. 70.000 kr., og alle cykler er nu efterlyst af politiet i Danmark.

Politiet kan ikke umiddelbart kæde de to cykeltyverier sammen, men tyverierne er sket inden for nogenlunde samme tidsrum og fra steder, der ligger kun få meter fra hinanden. Det kan således ikke udelukkes, at der kan være tale om de samme cykeltyve de to steder.

Politiet vil gerne i kontakt med personer, der måtte have bemærket usædvanlig aktivitet de to anførte steder i løbet af natten til mandag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagerne.

 

Varetægtsfængsling – Stalking – Ringsted

Kl. 13.30 blev en 39-årig mand fra Ringsted igen fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Roskilde som sigtet for nye overtrædelser af stalking-lovgivningen i forhold til en kvinde, som han har tilhold mod at kontakte.
Den 39-årige blev også fremstillet i grundlovsforhør den 7. juli 2022 som sigtet for at kontaktet kvinden mindst 75 gange via elektronisk kommunikation samt yderligere 17 telefonopkald i løbet af en måned, men løsladt, da dommeren ikke fandt grundlag for at varetægtsfængsle ham. Den 39-årige blev af dommeren oplyst om, at grundlovsforhøret trods løsladelsen skulle betragtes som en ”løftet pegefinger”.
Efter løsladelsen gik der blot tre dage, før den 39-årige igen kontaktede den pågældende kvinde med et telefonopkald. Inden for den næste måned kontaktede han hende yderligere tre gange, ligesom han for få dage siden opsøgte kvinden et sted, hvor hun opholdt sig.
Grundlovsforhøret endte med en kendelse om, at den 39-årige nu skulle varetægtsfængsles foreløbigt frem til den 1. september 2022 for at undgå, at han fortsætter sine overtrædelser af stalking-lovgivningen.

 

Arbejdsulykke – Tornved Byvej, Tornved, Jyderup – Holbæk

Kl. 13.37 fik politiet via alarm 112 underretning om, at ambulancepersonale var sendt til en mark på Tornved Byvej, hvor en mand var kommet alvorligt til skade.
Politiet traf på stedet to ambulancer, hvis personale var i færd med at tilse en tilskadekommen mand, der var blevet frigjort fra en bigballe (halm).

En lægehelikopter ankom til ulykkesstedet og fløj efterfølgende den tilskadekomne, 57-årige mand fra Mørkøv til Rigshospitalets traumecenter til undersøgelse og behandling.
På ulykkesstedet var en traktor med vogn belæsset med bigballer med en vægt på 4-500 kg og i flere lag. En af disse var faldet ned fra vognen inden fastspændingen og havde ramt den 57-årige, så han kom til skade.

Arbejdstilsynet blev underrettet og ankom til ulykkesstedet for nærmere at undersøge omstændighederne ved ulykken, så Arbejdstilsynet og politiet senere kan afgøre, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.
Den tilskadekomne blev indlagt på Rigshospitalet til behandling i anledning af en alvorlig tilskadekomst med flere knoglebrud.

 

Knivloven – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Kl. 17.20 var en patrulje i præventivt øjemed en tur i Ladegårdsparken Vest, hvor patruljen ved en bænk så to mænd, hvoraf den ene kastede noget fra sig ind i et buskads.
Politiet identificerede de to mænd som en 28-årig mand fra Holbæk og en 25-årig mand fra Hedehusene. Sidstnævnte var ham, der kastede noget fra sig, og ved undersøgelse af buskadset fandt politiet en kniv med et 12 cm langt blad.

Den 25-årige blev derfor sigtet for overtrædelse af knivloven og fik beslaglagt kniven som bevis i sagen, så han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.
Patruljen havde i området bemærket flere personer, der dog nåede at forsvinde ved politiets ankomst, så politiet kun fik kontakt til de to mænd.

 

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Nykøbing-Slagelsevej, Jyderup, Vig – Odsherred

Kl. 18.20 standsede politiet en personbil under eftersøgningen af en 21-årig kvinde fra Brøndby, som politiet gerne ville tale med i forbindelse med et betalingsspørgsmål omkring leje af et overnatningssted i Høve-området.
Den standsede personbil blev ført netop af den 21-årige, der tidligere på dagen havde erhvervet sig bilen, selv om hun ikke havde noget kørekort. Derfor blev hun sigtet for kørsel uden førerret i personbilen, hvis tidligere ejer bekræftede, at bilen netop var blevet solgt til den 21-årige kvinde.

Da hun blev skønnet påvirket af narkotika under kørslen, blev hun anholdt og også sigtet for narkokørsel i personbil.
Ved nærmere kontrol af hendes personlige forhold viste det sig, at det nu var tredje gang inden for tre år, at politiet afslørede kvinden i at køre bil trods det manglende kørekort. Den netop erhvervede bil blev derfor på grund af de gentagne kørsler uden førerret beslaglagt af politiet med henblik på senere konfiskation.

Under anholdelsen af den 21-årige og i forbindelse med blodprøveudtagelsen til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer fik politiet klarlagt, at den 21-årige næppe havde haft evnen eller viljen til at betale for lejen af overnatningsstedet i Høve-området. Det medførte yderligere en sigtelse for bedrageri, men politiet løslod hende efter afhøring til de forskellige sager om overtrædelse af lovgivningen. Den 21-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod hende skal afgøres.

 

Færdselsuheld / spirituskørsel – Aspagårdsvej, Hørve – Odsherred

Kl. 19.36 fik politiet via alarm 112 melding om et færdselsuheld, hvor en personbil havde påkørt en minilæsser.
På uheldsstedet fik politiet kontakt til en 62-årig mand fra Hørve, der som fører af en personbil var kørt ad Aspagårdsvej i vestlig retning. Under kørslen havde han ramt en minilæsser, som holdt stille i vejsiden. Føreren af minilæsseren – en 32-årig mand fra Hørve – blev ved påkørslen kastet af minilæsseren og efterfølgende tilset af ambulancepersonalet, inden han blev bragt til skadestuen i Holbæk til undersøgelse og kontrol. Minilæsseren var som følge af påkørslen væltet og havde i den forbindelse ødelagt en hæk på en privat adresse.

Den 62-årige var uskadt, men blev konstateret påvirket af alkohol over det tilladte, hvorfor han blev anholdt i forbindelse med en sigtelse for spirituskørsel. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve på Holbæk sygehus til nærmere undersøgelse for alkohol.
Den 32-årige var sluppet fra uheldet uden behandlingskrævende skader.

 

Hensynsløs kørsel – Grønnegården, Greve

Kl. 22.52 anmeldte en 28-årig kvinde fra Greve, at en sort, mindre personbil få minutter tidligere var kommet kørende på stisystemet ved Grønnegården, så hun som fodgænger måtte hoppe til siden for at undgå påkørsel.
Anmelderen havde forinden hørt en bil køre med hvinende dæk i området ved Søjlegården og efter en bil dytte i tunnelen under jernbanen mellem Søjlegården og Grønnegården.
Et par patruljer ledte efterfølgende efter den sorte bil i området, men fandt ikke nogen bilist, der kunne stilles til ansvar for den hensynsløse kørsel i området og på stisystemet.

 

Narkokørsel med unge i bilen – Klosterparks Alle, Ringsted

Kl. 23.40 blev en 20-årig kvinde fra Næstved sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil på Klosterparks Alle. En narkometertest havde indikeret, at hun var påvirket af både cannabis, kokain og medicin under kørslen, så hun blev anholdt i forbindelse med en sigtelse for narkokørsel. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer løslod politiet den 20-årige, som kan forvente at høre nærmere, når analyseerklæringen foreligger.

I den 20-åriges bil var også to piger på 13 og 17 år fra Ringsted med som passagerer. Politiet skønnede også disse to piger påvirket af euforiserende stoffer, hvilket politiet fandt så bekymrende, at en rapport om disse observationer blev udfærdiget til underretning af de sociale myndigheder i Ringsted Kommune.

 

Vold / trusler / kørsel i stjålet bil mv. – Strøby Egede, Køge – Stevns

Kl. 00.00 modtog politiet en anmeldelse fra en 31-årig kvinde fra Strøby Egede, som var flygtet over til sin nabo for at slå alarm til politiet. En mandlig bekendt var kørt fra hendes bopæl i hendes bil, hvilket han ikke havde fået lov til.

En patrulje fik kontakt til den 31-årige, der havde mindre skader som følge af et overfald, som en 35-årig mand og tidligere bekendt fra lokalområdet stod bag. Hun ønskede ikke længere kontakt til ham, men uvarslet var han dukket op på kvindens bopæl, hvor han korporligt overfaldt hende og truede hende verbalt på livet. Herefter tog han hendes telefon, så hun ikke umiddelbart kunne alarmere politiet, og kørte fra stedet i hendes bil.

Den 35-årige kunne mistænkes for adskillige overtrædelser af lovgivningen i form af ulovlig indtrængen på kvindens bopæl, vold, trusler på livet, tyveri af en telefon samt uberettiget kørsel i og brug af kvindens bil.
Politiet kunne senere på natten anholde den 35-årige, der tillige ikke havde noget kørekort, idet han i forvejen var frakendt førerretten, så der var også grundlag for at mistænke for overtrædelse af færdselsloven. Ved den 35-åriges adresse fandt politiet kvindens bil, som hun nu har fået retur.

Den 35-årige blev løsladt tirsdag morgen efter afhøring til de mange overtrædelser af lovgivningen, og han vil senere blive stillet til regnskab herfor, når straffesagerne skal afgøres.

 

Løb fra taxaregningen – Greve

Kl. 00.35 bad en taxachauffør om hjælp fra politiet, idet en kvinde var løbet fra en taxaregning på 901 kr. efter en køretur fra Amager til Magnoliavej i Greve.

Politiet fik ud fra taxachaufførens oplysninger om kvindens flugtretning kort efter kontakt til en 43-årig kvinde fra Greve, som blev sigtet for bedrageri over for taxachaufføren. Hun havde ikke hverken evnen eller viljen til at betale, hvorfor hun blev sigtet for bedrageri. Ud over erstatningskravet på de 901 kr. kan kvinden nu også forvente at få en straf som følge af sigtelsen.

 

Narkokørsel – Kalundborgvej, Allerup, Holbæk

Kl. 02.59 anholdt og sigtede politiet en 30-årig mand fra Ringsted for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han mente dog ikke at være påvirket, selv om narkometertesten indikerede påvirkning af både cannabis og amfetamin.
Den 30-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi