Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Lejre - torsdag den 17. december

Profilbillede
Ninna Jalog

Lejre er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Kirkevangen, Gørlev

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Strandvænget, Kalundborg - OPDATERET: Ej Indbbrud, men tale om fejl i en lås.
Sct. Jørgensbjerg, Kalundborg
Åbanken, Højby, Lejre
Toftebuen, Vindinge, Roskilde

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Vindekilde Strandvej, Bjergene, Fårevejle

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

COVID-19 tilsyn i hele kredsen – En købmand overtrådte reglerne om brug af mundbind

Midt- og Vestsjællands Politi foretog onsdag mange tilsyn i detailhandlen, omkring restaurationer, idrætsanlæg og andre steder, hvor der kunne være behov for at føre tilsyn med, at retningslinjerne og restriktionerne for at mindske coronasmitten overholdes.

Politiet lagde blandt andet vejen forbi en købmand i Ringsted, hvor politiet havde fået anmeldelse om, at medarbejderen ikke anvendte mundbind, visir eller anden afskærmning i kundeområdet. En patrulje kontrollerede stedet, hvor ekspedienten blev truffet i kundeområdet uden at bruge mundbind eller visir. Han blev sigtet for at overtræde COVID-19 reglerne og kan nu forvente en bøde i sagen.

En bekymret borger i Solrød anmeldte til politiet, at der onsdag eftermiddag var fodboldtræning i gang på en kunstgræsbane med mange mennesker samlet. En patrulje kørte til stedet for at kontrollere forholdene. Der var tale om fodboldtræning af børn i mindre grupper på under 10 personer. Der var god afstand mellem grupperne og dermed ingen overtrædelser af forsamlingsforbuddet, idet der var tale om udendørs idræt.

Lastbilskontrol blev alvorlig for chauffør – Greve Main, Greve

Onsdag bragte Tungvognscenter Øst en lastbil til standsning ved Greve Main. Lastbilen var bulgarsk, og føreren, en 52-årig mand fra Bulgarien, skulle fremvise førerkort og relevante dokumenter til betjentene.
Da politiet skulle gennemse de optegnede køre-hviletider i takografen, kunne betjentene konstatere, at lastbilen var ført uden førerkort i takografmåleren flere gange. 11 gange inden for de seneste 28 dage havde lastbilen været ført uden at førerkortet var isat, hvilket kan være tegn på bevidst snyd med køre-hviletiderne.

Blandt kørslerne uden førerkort var den ene tur på over 670 km., hvor også hviletiden var gevaldigt overskredet. Hvileperioden havde således kun været tre timer, mens det mindst tilladte hvil i perioden skulle være ni timer. Dermed havde chaufføren kørt i mere end 19 timer på et døgn, hvilket er langt over de tilladte 10 timer.

Chaufføren og virksomheden kan derfor se frem til en bøde på over 200.000 kr. samlet, og chaufføren vil skulle møde i retten, da han står til ubetinget at miste retten til at køre i Danmark i seks måneder. Lastbilen er pt. tilbageholdt af Tungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi, indtil bøden er betalt.

Grundlovsforhør i sag om dokumentfalsk – Vipperød – Holbæk

Torsdag formiddag bliver en 39-årig udenlandsk mand fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Holbæk med begæring varetægtsfængsling i en sag om dokumentfalsk. Politiet var i går formiddags på en aktion mod socialdumping på en byggeplads i Vipperød, hvor de traf den 39-årige mand, som legitimerede sig med et falsk rumænsk id-kort. Den 39-årige blev sigtet for dokumentfalsk, anholdt og taget med til afhøring på politistationen med tolk. Politiet begærer manden varetægtsfængslet, mens sagen behandles og hans identitet fastslås. Straffesagen vil blive afgjort senere, hvorefter der vil tage stilling til om den 39-årige kan udvises af Danmark med et indrejseforbud.

Uheld i rundkørsel – Slagelsevej/Elmegade, Kalundborg

Kl. 19.50 skete et uheld mellem to biler i en rundkørsel på Slagelsevej. En 39-årig mand fra Kalundborg kørte ad Elmegade ind i rundkørsel, hvor han skulle videre mod nord. Da han kørte i rundkørslen, stødte han sammen med en 80-årig kvinde fra Kalundborg, som kørte ind i rundkørslen fra Slagelsevej mod nord. Der var mistanke om, at den 80-årige ikke overholdt sin vigepligt, men kørte frem og ramte den 39-åriges bil på venstre side. Ingen personer kom til skade ved uheldet, men der skete skader på køretøjerne. Politiet optog rapport om vigepligtsuheldet for at afklare, hvem der kan stilles til ansvar for, at det skete.

Bil påkørte lygtepæl og endte i grøft – Frederiksborgvej/Sognevej, Gundsømagle, Roskilde

Kl. 04.28 torsdag morgen anmeldte en bilist, at han netop var kørt forbi en bil, som havde påkørt en lygtepæl og holdt halvt nede i grøften. Bilen havde al lyset tændt, men der var ingen personer i nærheden. En patrulje kørte til stedet, hvor det viste sig at bilen havde store skader på fronten og alle airbags var udløst. Køretøjet havde påkørt en lygtepæl, et vejskilt og en kantpæl, hvorefter den endte i grøften.

Politiet kontaktede skadestuen, som ikke havde fået nogen tilskadekomne ind fra et færdselsuheld. Bilen holdt til gene for cyklisterne. Kort før kl. 7 fik politiet kontakt til ejeren af bilen, som ville sørge for at få bilen transporteret væk. Politiet registrerede uheldet og orienterede vejdirektoratet om de påkørte genstande. Politiet skal nu have klarlagt, hvem som kørte bilen, og hvordan uheldet skete.

Sigtet for falsk anmeldelse om skyderi – Borup, Køge

Kl. 05.13 tidligt torsdag morgen anmeldte en 51-årig mand fra Borup, at han havde skudt sin bror i maven. Politiet kørte talstærkt til den 51-åriges adresse, hvor skyderiet angiveligt skulle være fundet sted. Da patruljerne kom frem var begge brødre uskadte og der havde ikke været skyderi. Mændene blev begge skønnet påvirkede af spiritus, og der var ingen hold i den 51-åriges anmeldelse. Han blev derfor sigtet for falsk anmeldelse, og de blev begge vejledt om at lægge sig til at sove, i stedet for at forstyrre politiet unødigt. Den 51-årige kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Denne artikel er skrevet af Ninna Jalog og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Flere artikler