Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Lejre - torsdag den 10. december

Profilbillede
dato

Lejre er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Nørregade, Ringsted

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Toftebuen, Vindinge, Roskilde
Pilehegnet, Solrød Strand
Hornsherredvej, Sæby, Kirke-Hyllinge
Nygade, Kalundborg

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Lyngvejen, Nykøbing Sj.
Gudrunsvej, Ellinge Lyng, Højby

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen


Coronarelaterede tilsyn – hele politikredsen

Midt- og Vestsjællands Politi gennemførte i går onsdag 66 tilsyn på steder, der er omfattet af de skærpede corona-restriktioner fra i går onsdag. I politikredsen var der om steder og lokaliteter i de fem kommuner Lejre, Roskilde, Greve, Solrød og Køge, hvor politiets patruljer gennemførte tilsynene for at kontrollere, om de berørte virksomheder og brancher mv. også levede op til de nye, skærpede restriktioner.

Tilsynene blev f.eks. gennemført på fastfood-restauranter, almindelige restauranter, pizzeriaer, grillbar og lignende spisesteder, fitnesscentre og andre idrætsfaciliteter. Nogle af tilsynene foregik på stadig åbne madsteder, hvor politiet kontrollerede, om der var foretaget foranstaltninger, således at det ikke var muligt at indtage den købte mad på stedet. Indkøbt mad fra spisesteder som ”take away” er fortsat tilladt.

Resultatet af de mange tilsyn var, at politiet ingen af stederne fandt anledning til at tage bødeblokken frem, og at de erhvervsdrivende havde foretaget de påkrævede foranstaltninger i anledning af de nye restriktioner.

Tilsynene fortsætter i den kommende tid og vil trods de forskellige niveauer af restriktioner omfatte alle kommunerne i politikredsen.

 

Spiritus- og narkokørsler Lejre, Odsherred , Holbæk og Greve

Gevninge Vestvej, Gevninge, Roskilde - Lejre
Kl. 08.21 anmeldte en bilist, at han kørte bag en kraftigt slingrende bil ad Lindenborgvej mod Gevninge. Politiet sendte en patrulje mod Gevninge, hvor den slingrende bil holdt ind ved P-pladsen ved et supermarked. Føreren af bilen, en 32-årig mand uden fast bopæl, flyttede sig her over på passagersiden af bilen, hvor patruljen traf ham. Patruljen skønnede at føreren var påvirket af euforiserende stoffer og bad den 32-årige medvirke til en narkometertest, hvilket han nægtede. Føreren var frakendt førerretten, men nægtede at have kørt bilen. Den 32-årige blev anholdt, sigtet for narkokørsel og kørsel i frakendelsestiden. Han blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, kan den 32-årige forvente at få sin sag afgjort ved et senere retsmøde.

Bygaden, Kirke-Hyllinge, Lejre
Kl. 09.35 en 53-årig lokal mand anholdt og sigtet for spirituskørsel i en personbil på Bygaden i Kirke-Hyllinge. Han blev løsladt efter at have fået taget en blodprøve.

Gislingevej, Grevinge – Odsherred
Kl. 10.38 bemærkede en politipatrulje en personbil, som kørte ad Gislingevej i Grevinge med en revnet forrude og med kun en forlygte tændt. Politiet standsede bilen for at lave en kontrol. Føreren af bilen, en 19-årig mand fra Fårevejle St., blev skønnet påvirket af narko, og der lugtede af hash fra bilen. Den 19-årige medvirkede til en narkometertest, som viste positiv for cannabis (hash), så han blev anholdt og sigtet for narkokørsel. Den anholdte fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Den 19-åriges bil vil blive indkaldt til syn i forhold til den revnede forrude.

Strandvejen, Svinninge – Holbæk
Kl. 13.07 standsede en patrulje en personbil på Strandvejen i Svinninge. Føreren, en 29-årig mand fra Gørlev Sj., var frakendt førerretten og betjentene mistænkte, at han var påvirket af narko. En narkometertest viste, at han var påvirket af kokain, så han blev anholdt og sigtet for narkokørsel. Efter en blodprøveudtagelse blev den 29-årige løsladt.

Karlslunde Rasteplads,  Karlslunde, Greve
Kl. 17.51 standsede politiet en 59-årig mand fra Viby Jylland på Karlslunde Rasteplads i en rutinekontrol. Det viste sig, at den 59-åriges førerret var inddraget på grund af flere ikke afgjorte sager om narkokørsel. Han var også påvirket af narko ved dagens kontrol, så han blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Den 59-åriges bil blev beslaglagt med henblik på konfiskation, som det er muligt, hvis man kører i påvirket tilstand 3 gange indenfor 3 år, hvilket den 59-årige accepterede. Efter blodprøveudtagelsen blev den 59-årige løsladt, men vil høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer. Hans sager og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen vil blive afgjort ved et senere retsmøde.

 

Knivloven – Egemosevej, Grevinge – Odsherred

Kl. 18.15 fik politiet anmeldelse fra ejeren af en ejendom om, at to drenge havde taget ophold i en af hans ældre biler, som stod på hans grund. En patrulje kørte til stedet, hvor der sad to unge mænd i bilen, og der lugtede kraftigt at hash. Politiet visiterede de unge mænd og ransagede bilen, hvor der ikke blev fundet noget narko. Patruljen fandt en kniv ved drengene i bilen, som politiet sigtede den ene, en 16-årig ung mand fra Grevinge for at besidde. Den anden dreng, en 15-årig fra Fårevejle St, blev ikke sigtet for noget i forbindelse med sagen. Politiet underrettede den 16-åriges værge om episoden, ligesom de sociale myndigheder også bliver orienteret. Den 16-årige kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Brugstyveri af knallert og fornærmelig tiltale – Klosterparkvej, Kalundborg

kl. 19.50 var en patrulje ved et supermarked på Klosterparkvej, hvor betjentene så en 19-årig mand fra Kalundborg, som de skulle tale med, i forbindelse med en sag om brugstyveri af en knallert fra i sommer. Da den 19-årige så patruljen forsøgte han at undgå betjentene, men de henvendte sig til ham foran supermarkedet og bad ham følge med. Dette ønskede den 19-årige ikke at efterkomme, men kaldte i stedet betjentene ukvemsord i de andre kunders påhør. Den 19-årige blev anholdt og sigtet for brugstyveri af en lille knallert og for fornærmelig tiltale mod politiet. Han blev afhørt til sagen, hvorefter han blev løsladt senere på aftenen. Den 19-årige vil høre mere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Forsøg på tyveri fra varebil – Pedersvej, Køge

Kl. 04.18 kontakte en borger politiet, da borgeren havde hørt, at en rude blev knust på en parkeringsplads på Pedersvej, hvor der tidligere havde været indbrud i bilerne. En patrulje kørte hurtigt til stedet, hvor to mænd i det samme flygtede fra stedet. Den ene løb af Københavnsvej, og blev hurtigt standset af patruljen. Den anden løb over en parkeringsplads, hoppede over et hegn og gemte sig i en have, hvor han blev fundet af en anden patrulje og anholdt. De to anholdte, en 23-årig og en 30-årig begge fra Køge, blev sigtet for tyveriet fra varebilen.

Varebilens ejer blev underrettet om indbruddet i bilen, hvor de to mænd havde forsøgt at stjæle en vandstøvsuger, en pressemaskine, en arbejdslampe og andet værktøj, men var blevet forstyrret. Politiet ransagede de to anholdtes bopæle, men fandt ikke yderligere.

De to anholdte blev taget med til afhøring, hvorefter de blev løsladt. De kan begge forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Denne artikel er skrevet af Ninna Andersen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi