Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Lejre - tirsdag den 13. april

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Lejre er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Elverhøjvej, Hellested, Hårlev
Smakkevej, Jyllinge

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Parcelvej, Ellinge Lyng, Vig

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen


Færdselskontrol – Møllehusvej / Holbækvej, Roskilde

Færdselspolitiet fik en travl formiddag, da politiet mandag stillede sig op i krydset Møllehusvej – Holbækvej, hvor der er opsat både oplysningstavler og venstresving forbudt-færdselstavler i krydset, således at kørende ad Møllehusvej mod syd ikke må foretage et venstresving ad Holbækvej mod øst. Årsagen til forbuddet mod venstresvinget er af hensyn til trafikafviklingen fra Møllehusvej, hvor trafikmængden i øjeblikket er væsentligt forøget på grund af trafik til og fra vaccinationscentret.

Kontrollen af trafikken blev indledt kl. ca. 10.45, men måtte afbrydes efter blot ca. 40 minutter. Indtil da var i alt otte bilister blevet sigtet for at svinge til venstre trods forbuddet herom. Den næste bilist, der også trodsede venstresvingsforbuddet, var en 21-årig mand fra Kastrup, som derudover ikke kunne fremvise et kørekort til politiet. Førerretten var han nemlig i forvejen frakendt, og politiet fik også en mistanke om, at han var påvirket af narkotika under kørslen, så han blev sigtet for narkokørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve med henblik på nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. I forbindelse med visitationen fandt politiet ham i besiddelse af 0,26 gram kokain, så sigtelserne mod ham kom også til at omfatte overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Både den 21-årige og de øvrige sigtede trafikanter kan alle forvente at høre nærmere fra politiet i nærmeste fremtid.

Politiet kan oplyse, at skiltningen – både oplysningstavler og selve forbudstavlerne – var blevet gennemgået af både politiets vejtekniske kontor og færdselspolitiet inden dagens razzia på stedet. I alt 11 sager blev det til i forbindelse med politiets kontrol i løbet af mandagen i krydset, og politiet vil også i fremtiden foretage kontroller på stedet, så trafikafviklingen især fra Møllehusvej til Holbækvej kan blive forbedret, så en lang trafikkø på Møllehusvej kan undgås.

Ved en hurtig gennemgang af aldersfordelingen på de sigtede bilister kan politiet oplyse, at langt de fleste sigtede trafikanter var i en aldersgruppe, som ikke i øjeblikket bliver tilbudt vaccination i forbindelse med corona-pandemien. De sigtede bilister var også en blanding af både lokale og personer med bopæl andre steder end Roskilde. Færdselspolitiet bemærkede også, at mange trafikanter fik andre hensigter og slog tegngivningen til venstre fra, da bilisterne opdagede politiet i vejkrydset.

Mistænkelig adfærd afslørede narkobesiddelse – Brogade, Køge

Kl. 13.29 fik politiet en anmeldelse om, at to fremmede mænd gik rundt i en baggård bag en af butikkerne i gade. Mændene kiggede også ind ad vinduerne, hvilket fandtes mistænkeligt. En patrulje kørte til stedet og fik kontakt til to mænd på 20 og 23 år fra Køge. De blev kontrolleret, og i den forbindelse blev den 23-årige fundet i besiddelse af ca. 1,6 gram hash, som blev beslaglagt som bevis for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Efter afhøring til den sigtelse blev de to mænd sendt bort fra området med oplysning om, at den 23-årige vil høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelsen.

Knallertkører på afveje – Odsherredvej, Grevinge – Holbæk

Kl. 14.31 fik politiet en anmeldelse om, at der kunne opstå farlige situationer på Odsherredvej / rute 21 i det sydgående spor, idet en trehjulet knallertkører kørte med lav hastighed ad vejen, hvor højst tilladte hastighed kunne være op til 100 km/t. Et par bilister havde fået standset knallertkøreren og afventede nu politiet, som efterfølgende fik kontakt til en 86-årig mand fra Grevinge. Han blev ledsaget væk fra motortrafikvejen, så han kunne fortsætte kørslen på sin trehjulede knallert.

Spirituskørsel uden førerret – Poppelvej, Vemmedrup, Bjæverskov, Køge

Kl. 20.50 standsede politiet en 38-årig lokal mand i en personbil på Poppelevej i Vemmedrup, Bjæverskov i en rutinekontrol. Føreren var påvirket af spiritus over det tilladte, så han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve. Han førerret var desuden inddraget, da han ikke havde været oppe til en kontrollerende køreprøve efter en tidligere frakendelse. Han blev derfor sigtet for spirituskørsel og kørsel uden førerret. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Han vil senere høre mere i sagerne, når politiet har fået svar på blodprøven.

Spiritusbilist endte i detentionen - Slagelsevej, Bromølle, Jyderup – Holbæk

Kl. 02.52 mistede en 20-årig mand fra Kalundborg herredømmet over sin bil, da han kørte ad Slagelsevej ved Bromølle i Jyderup- Holbæk. Den 20-årige kørte i nordlig retning, da han kørte af vejen og endte ude på marken. Politiet kørte til stedet, hvor føreren blev testet med alkometeret, som viste at han havde en alkoholpromille over det tilladte. Han blev derfor sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve. Den 20-årige var usamarbejdsvillig, men fik udtaget blodprøven på sygehuset. Han blev herefter kørt til politistationen til afrusning i detentionen, idet han var udadreagerende og uegnet til at færdes i det offentlige rum. Han blev løsladt tidligt mandag morgen, og kan nu forvente at høre mere i sagen, når resultatet af blodprøven kommer.OPFØLGNING


Varetægtsfængsling – Tyveri af crossmaskiner – Kirke-Såby - Lejre

En 17-årig ung mand fra Ishøj blev mandag formiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde som sigtet for indbrud efter aftale eller fælles forståelse med flere medgerningsmænd i en ungdomsskole på Bogøvej i Kirke-Såby, hvorfra der blev stjålet otte motocrossmaskiner. Grundlovsforhøret endte med, at den 17-årige blev varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 29. april 2021. Retsmødet blev afholdt for lukkede døre, hvorfor politiet ikke kan oplyse yderligere om sagen, der fortsat efterforskes. Endvidere blev der nedlagt navneforbud i sagen.


Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Flere artikler