Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Lejre - onsdag den 21. april

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Lejre er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Industrivej, Roskilde

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Møllegade, Store-Heddinge

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Grundlovsforhør – Våbenlovgivningen – Kalundborg

Kl. 12.30 foretog politiet anholdelse af en 35-årig mand fra Kalundborg, der var mistænkt for at være i besiddelse af ulovlige våben. Ved en ransagning af lokaliteter, som manden havde rådighed over, fandt politiet en pumpgun og et oversavet jagtgevær, ammunition til våbnene samt tre ulovlige knive. Den 35-årige blev derfor sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om ulovlig våbenbesiddelse samt overtrædelse af knivloven, idet den 35-årige ikke havde politiets tilladelse til at besidde nogen af de ulovlige våben. Den 35-årige sigtede forblev efter afhøring til sagen i politiets varetægt, idet han onsdag kl. 10.00 vil blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk med henblik på enten varetægtsfængsling eller en straksdom, såfremt grundlaget herfor måtte være til stede.

Personpåkørsel – Holbæk Station, Jernbane Plads, Holbæk

Kl. 13.34 skete en personpåkørsel ved perron 1 på Holbæk Station, da en mand blev ramt af toget. Al togdrift blev indstillet og politi og ambulance kørte til stationen. Manden som var blevet ramt af toget, en 54-årig mand fra Kalundborg, havde overlevet påkørslen, men havde pådraget sig skader, som i første omgang blev vurderet som kritiske. Derfor blev lægehelikopteren sendt til Holbæk, men ambulancepersonalet fik afklaret, at den tilskadekomnes tilstand ikke var livstruende. Han var ved bevidsthed og blev kørt til sygehuset til behandling for skader på den ene arm.

Politiet afhørte de mange tilstedeværende passagerer på stationen til sagen og intet tydede på, at den 54-årige havde været udsat for en kriminel handling. Der var tale om en tragisk ulykke. Omkring kl. 15.00 var politiets arbejde på stedet afsluttet, og der blev optaget en rapport, som skal belyse omstændighederne omkring påkørslen. Togdriften kunne herefter genoptages.

Påvirket bilist i frontaluheld – Gørlev Landevej, Gørlev Sj. – Kalundborg

kl. 15.46 skete et frontaluheld på Gørlev Landevej i Gørlev Sj.- Kalundborg, da en 25-årige mand fra Kalundborg i forbindelse med en overhaling stødte ind i en modkørende bilist, en 46-årig mand fra Tølløse. Den 46-årige forsøgte at undvige, men de to biler stødte sammen, så den 46-årige blev fastklemt i sin bil. Politi, ambulance og redning kørte til stedet, hvor den 46-årige blev reddet ud af sin bil. Den 25-årige var sluppet fra uheldet med knubs, men blev tilset i ambulance på stedet. Den 46-årige blev kørt til sygehuset til undersøgelse, men hans tilstand var stabil. Han skulle dog undersøges nærmere, for at afklare, om han havde fået nogle skader i forbindelse med sammenstødet.

 

Den 25-årige blev af patruljen skønnet påvirket af alkohol og euforiserende stoffer. En alkometertest bekræftede, at hans promille var over det tilladte. Han havde desuden aldrig taget et kørekort, men det til trods var han frakendt førerretten, da han flere gange havde kørt bil og overtrådt færdselsloven. Den 25-årige blev anholdt og sigtet for vanvidskørsel, da han var mistænkt for i påvirket tilstand at have kørt for hurtigt, og havde bragt andre i fare ved at overhale hasarderet og i den forbindelse forårsage uheld. Bilen havde den 25-årige taget fra et familiemedlem uden at have fået lov, så han blev også sigtet for brugstyveri. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han fortsat blev i politiet varetægt mens sagen færdigbehandles. Anklagemyndigheden vurderede efterfølgende sagen og fandt grundlag for at fremstille den 25-årige i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Retsmødet afholdes ved Retten i Holbæk kl. 13.00.
 

Harmonikasammenstød – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 16.04 skete et harmonikasammenstød på Vestmotorvejen i vestgående retning ved Ringsted, da tre varebiler, som kørte efter hinanden i anden vognbane stødte sammen. Den forreste varebil, der blev ført af en 57-årig mand fra Brønshøj, bremsede ned på grund af opbremsning forude. Varebilen som kørte lige efter nåede at bremse, men den tredje i rækken, med en 39-årig mand fra Bramming bag rattet, nåede ikke at standse men påkørte den forankørende varebil, som blev skubbet videre frem i den forreste varebil. Bilerne fik alle skader, men ikke så slemme at der blev udløst airbags. Bilisterne slap heldigt fra harmonikasammenstødet med ømhed og knubs. Varebilerne standsede alle i anden vognbane, som blev spærret og der blev opsat skiltevogn. Efter en time var alle varebilerne væk og der var igen fri passage på motorvejen. Politiet registrerede uheldet.

Narkokørsel – Havnevej, Holbæk

Kl.17.47 sigtede og anholdt politiet en narkobilist, som kørte i en personbil ad Havnevej i Holbæk i påvirket tilstand. Bilisten, en 23-årig mand fra Roskilde var påvirket af hash, så han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Politiet afventer nu resultatet af blodprøven, hvorefter den 23-årig vil høre mere i sagen.

Udlændinge anholdt for mistanke om cykeltyveri – Frederiksborgvej, Roskilde

Kl. 01.05 standsede en patrulje en polsk registreret bil, som kørte ad Frederiksborgvej for at lave en rutinekontrol. I bilen sad to mænd fra på 30 og 39 år Polen, og i bilens baggerum lå en helt ny værdifuld el-cykel, en boltsaks og andet værktøj. De to antrufne kunne ikke komme med en overbevisende forklaring på cyklen og værktøjet, så politiet besluttede at undersøge den mistænkelig sag nærmere.

Begge mænd blev anholdt og taget med til stationen, hvor de her til formiddag vil blive afhørt med tolk. Herefter vil der blive taget stilling til sagens videre gang.

Den fundne cykel var ikke meldt stjålet, men politiet undersøger nu, om nogen savner cyklen. Der er tale om en hvid el-cykel af mrk. Accolmile Electric Bike Adult Electric Mountain Bike til en anslået værdi af ca. 25.000 kr. Batteriet var fjernet fra cyklen.

Borgere som har fået stjålet en sådan cykel eller har oplysninger om en tilsvarende cykel bedes kontakte politiet på tlf. 114.


Gåsemor gik morgentur på motorvejen – Holbækmotorvejen, Roskilde

Onsdag morgen lidt over 07.00 kom en anmeldelse om trafikale udfordringer på Holbækmotorvejen i vestgående retning ved Roskilde. Der var dog ikke tale om de vanlige morgenkøer. Denne morgen var det et mere udsædvanligt syn, som mødte bilisterne. Midt på motorvejen gik en nybagt gåsemor med sine gæslinger morgentur, og det skabte farlige situationer, når trafikanterne skulle undvige den lille familie. En patrulje kørte til stedet, hvor de fik lokaliseret gåsefamilien, som betjentene pænt fulgte væk fra motorvejen og hen til et grønt område i nærheden. Gåsemor accepterede politiets anvisning og forlod motorvejen med sine dunede unger. Politiet fik ingen anmeldelser om uheld i forbindelse med gåsegangen på motorvejen.

 

OPFØLGNING


25-årig fængslet i sag om vold og brugstyveri – Rødvig Stevns, Stevns

En opfølgning på gårsdagens grundlovsforhør, hvor en 25-årig mand fra Karlslunde blev fængslet af dommeren ved Retten i Roskilde for vold mod sin ekskæreste og brugstyveri af hendes bil. Forud for anholdelsen stak han af fra politiet i kvindens bil, påvirket og selvom han var frakendt førerretten. Den 25-årige var desuden eftersøgt, da han var udeblevet fra afsoning af en tidligere dom for vold. Han blev varetægtsfængslet til d. 6.maj 2021.

Yderligere to mænd varetægtsfængslet i sag om crosstyveri – Lejre/Greve
To mænd på 19 og 20 år fra Greve blev natten til tirsdag anholdt, da de var mistænkt i sagen om indbrud i en ungdomsskole i Kirke-Såby i Lejre d. 6. april, hvor der blev stjålet otte motorcrossere. En 17-årig mand fra Ishøj blev fængslet d. 12. april og siden har politiet efterforsket sagen, som førte til yderligere to anholdelser. Politiet har indtil videre fundet fire af de otte stjålne crossmaskiner.

Der blev afholdt en grundlovsforhør ved Retten i Roskilde tirsdag, hvor de to anholdte mænd blev fremstillet og fængslet til den 29. april, hvor der er fristforlængelse i fængslingen af den 17-årige. Politiet arbejder fortsat med sagen for at forsøge at finde frem til flere mistænkte i sagen og for at lokalisere de crossmaskiner, der endnu ikke er fundet.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Flere artikler