Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Lejre - mandag den 29. marts

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Lejre er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Frejasvej, Allerup, Holbæk
Geminivej, Greve

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Engrøjel, Greve
Tofteholmen, Karlslunde
Hans Olsensvej, Greve
Iriskvej, Greve
Åvænget, Gadstrup
Tvethøjvej, Lejre (2 steder)

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Dybesøvej, Rørvig

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Lammestrupvej, Lejre


Fredag – lørdag:


Vold mod barn – Klosterparks Alle, Ringsted

Kl. 11.17 fik politiet en anmeldelse om, at en mand og en kvinde måske ikke behandlede et barn forsvarligt. Manden var i Outlet Centret set råbe ad et barn, som han havde løftet op for derefter at slippe det, så barnet faldt ned på underlaget. En kvinde kom til og tog barnet med sig videre rundt i centret. Undervejs råbte manden igen ad barnet, der blev taget fra kvinden, som efterfølgende fik barnet tilbageleveret på en voldsom måde. Til sidst forlod de to voksne og barnet centret i en personbil, hvis nummerplade blev aflæst. En patrulje fra Sydsjællands og Lolland-Falsters politikreds kørte til bilejerens adresse i Slagelse kommune, hvor alle tre parter blev truffet. Der var tale om en 30-årig mor og en 34-årig far til en 3-årig dreng. Drengen var efter omstændighederne sluppet uden behandlingskrævende skader efter den voldsomme oplevelse. Han forblev hos sin mor, mens politiet foretog anholdelse af den 34-årige, som blev sigtet for vold mod barnet på grund af adfærden over for drengen. De sociale myndigheder i Slagelse blev også involveret i sagen, hvorefter det blev besluttet, at drengen skulle fjernes fra hjemmet ud fra en beslutning i medfør af sociallovgivningen. Den 34-årige far blev efter en nøje vurdering af sagen og dens omstændigheder løsladt uden fremstilling i grundlovsforhør. Han er fortsat sigtet i sagen og vil derfor høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelsen for vold mod sit barn.

Varetægtsfængsling – Bedrageri – Stenhusvej, Holbæk

Kl. 16.58 fik politiet en anmeldelse fra et byggemarked om, at et par mænd måske havde svindlet med at bytte nogle stregkoder på varerne om, således at priserne ikke passede. En medarbejder havde undret sig over, at VVS-varer, der normalt kostede over 20.000 kr., ifølge scanning af stregkoderne kun kostede lidt over 1.000 kr. De to mænd blev forsøgt tilbageholdt af personalet på grund af denne mistanke, men mændene stak af. Kort efter kørte de fra området i en bil med udenlandske nummerplader, som politiet fik standset få hundrede meter fra byggemarkedet. I bilen befandt sig to mænd på 27 og 38 år fra Rumænien, som blev anholdt. Ved ransagning af bilen fandt politiet nogle VVS-varer magen til dem, som de havde forsøgt at købe i byggemarkedet. Politiet skal nu forsøge at finde ud af, hvorfra disse VVS-varer stammer på grund af mistanke om, at også disse varer er købt ved brug af falske eller ombyttede stregkoder. De to rumænske mænd blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør, hvor en dommer besluttede, at de begge skulle varetægtsfængsles foreløbigt til den 20. april 2021.

Biler forsamlet – Ringsted

Kl. 21.40 og i tiden derefter fik politiet flere henvendelser om, at mange bilister var forsamlet både på Klosterparks Alle og måske også i industriområdet i Ringsted, hvor der ifølge anmeldelserne skulle blive kørt ræs. Endvidere skulle der også være forsamlet flere personer end tilladt ifølge coronarestriktionerne. Politiet kørte til områderne, hvor der var forsamlet en del køretøjer. Politiet observerede dog ikke noget ræs, inden bilisterne forlod Ringsted-området kort før midnat.

Hørte høje brag om natten – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Kl. 02.22 var en 69-årig mand fra Holbæk blev vækket af noget, der ifølge anmelderen lød som skudafgivelse. Han havde hørt flere skud afgivet kort efter hinanden og mente, at der ikke kunne være tale om f.eks. fyrværkeri. Flere patruljer kørte til området for at lede efter årsagen. Politiet fandt dog hverken sårede eller kvæstede, ligesom politiet heller ikke fandt noget, der kunne belyse årsagen til anmelderens oplevelse. Et vidne oplyste dog til politiet, at der formentlig var tale om fyrværkeri fra et ukendt sted i området. Efter lidt præventiv patruljering i området fandt politiet ikke grundlag for at være i området længere.Lørdag – søndag:


Narkokørsel – Skovvejen, Jyderup – Holbæk

Kl. 11.08 anholdt og sigtede politiet en 36-årig mand fra Jyderup for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en varebil ad Skovvejen i vestlig retning. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, efter at politiet i en narkometertest havde fået indikationer på, at han var påvirket af amfetamin under kørslen.

Mulig uorden ved multibane – Krathuset, Greve

Kl. 18.10 fik politiet en anmeldelse om, at en større gruppe var forsamlet ved multibanen, og nogle af personer var i slagsmål. Flere patruljer kørte til området, men kunne ikke umiddelbart finde hverken uro eller slagsmål nogen steder i området. Politiet tog kontakt til tilfældige, der blev truffet, men heller ikke nogen af dem havde set eller hørt noget til eventuel uro i området. Efter lidt patruljering fandt politiet ikke yderligere grundlag for den massive tilstedeværelse i området.

Hurtige bilister på Køge Bugt Motorvejen – Solrød Strand / Karlslunde

Kl. 20.25 bemærkede en patrulje et par biler, der kørte med meget høj hastighed ad Køge Bugt Motorvejen i nordlig retning. De to biler blev flere gange bremset ned på grund af andre trafikanters kørsel på motorvejen, men efterfølgende øgedes hastigheden gevaldigt igen. Til sidst lykkedes det dog den forfølgende politibil at få bragt det ene køretøj til standsning ved Greve på grund af anden trafik. Her fik politiet efterfølgende kontakt til en ædru, 22-årig mand fra Skælskør, som havde tre passagerer med i bilen under den hurtige kørsel ad motorvejen. Den 22-årige blev på stedet sigtet for overtrædelse af færdselsloven ved at have kørt med mere end 200 km/t ad motorvejen, selv om højst tilladte hastighed ifølge skiltningen er 110 km/t. Samtidig blev den 22-årige også gjort bekendt med, at han på grund af den høje hastighed kunne forvente en påstand om frakendelse af kørekortet ud over en bøde for selve hastighedsovertrædelsen.
Kl. 22.17 målte færdselspolitiet en personbil til at køre med mindst 215 km/t også ad motorvejen ved Karlslunde, selv om bilisten ifølge skiltningen ikke måtte køre hurtigere end 110 km/t. Bag rattet i bilen sad en 26-årig mand fra Herlev, som blev sigtet for overtrædelse af færdselslovens hastighedsbestemmelser og samtidig gjort bekendt med, at hans førerret blev inddraget på stedet. Den beslutning ønskede han var uenig i og ønskede inddragelsen forelagt for en dommer, som nu skal se nærmere på grundlaget herfor. Også den 26-årige kan nu afvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sagen.

Mange bilister forsamlet – Kærup Parkvej, Ringsted

Kl. 22.11 og i tiden derefter fik politiet flere anmeldelser om, at mange bilister – måske 60-100 bilister – havde forsamlet sig i et industriområde i Ringsted forud for et muligt arrangement med væddeløbskørsel mv. Et par patruljer kørte til området, men kunne konstatere, at der ikke var ret mange bilister tilbage i området, og at disse hurtigt kørte væk mod andre steder. Ingen blev sigtet for noget hverken i relation til eventuelle overtrædelser af færdselsloven eller for overtrædelser af coronarestriktionerne med hensyn til forsamlingsforbuddet. Politiet er meget opmærksomme på denne type arrangementer eller forsamlinger på det offentlige vejnet.

To mænd mistænkt for indbrud i kælderrum – Bjergmarken, Holbæk

Kl. 05.09 anmeldte en lokal kvindelig anmelder, at hun havde bemærket to mænd forlade boligblokken medbringende kufferter og en klapvogn. Hun formodede, at de havde stjålet tingene, og derfor fulgte anmelderen efter de to mænd, som til sidst efterlod effekterne ved en hæk. Patruljerne ledte efter de to mænd, som anmelderen havde givet en beskrivelse af, og fandt dem i området. Der var tale om to lettere spirituspåvirkede mænd på 19 og 22 år fra Holbæk, som begge blev anholdt som mistænkte i sagen, fordi de passede på signalementet af de to mænd, som anmelderen havde set medbringe kufferterne og klapvognen. Det viste sig, at der var foretaget gennemrodning af kælderrum under en boligblok, hvorfra de stjålne effekter formentlig stammede. De to mænd blev sigtet for tyveri og løsladt efter afhøring til sagen.


Søndag – mandag:


Narkokørsel – Sølyst Skovvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 08.07 anholdt og sigtede politiet en 52-årig mand fra Vig for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Hans deltagelse i en narkometertest indikerede for politiet, at han kunne være påvirket af cannabis under kørslen. Den 52-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Genstridige hotelgæster – Algade, Roskilde

Kl. 15.10 anmeldte personalet på et hotel, at tre personer ikke ville forlade et værelse, selv om bookingen og betalingen for opholdet var overskredet. Personalet havde fem gange siden kl. ca. 11.00 bedt personer om at forlade stedet, men forgæves. En patrulje kørte til stedet og fik kontakt til en 20-årig mand fra København NV, en 20-årig kvinde fra Ishøj og en 21-årig kvinde fra Greve. Politiet måtte også kraftigt bede de diskussionslystne unge om at forlade hotelværelset, men til sidst lykkedes det dog. Den 20-årige kvinde ønskede dog ikke helt at følge politiets anvisninger, så hun til sidst skubbede den ene politimand hårdt i brystet. Det medførte så indledningsvist en anholdelse og senere en sigtelse for vold mod tjenestemand i funktion. De to øvrige forlod stedet, og politiet transporterede den anholdte kvinde til afhøring på politistationen. Først på aftenen blev hun løsladt og kan nu se frem til at høre nærmere fra politiet, når straffesagen mod hende skal afgøres. De to øvrige gæster på hotellet blev ikke sigtet for noget.

Lygtepæl strejfet under U-vending af spritbilist – Pileås, Greve

Kl. 16.48 anmeldte en opmærksom og handlekraftig, 29-årig kvinde fra Greve, at hun havde bemærket en bilist køre langsomt i forsøget på at lave en U-vending på vejen. Herunder strejfede den mandlige fører af personbilen en lygtepæl uden at forvolde nogen skade. Anmelderen undrede sig og tog kontakt til den mandlige fører, som hun vurderede til at være påvirket af spiritus. Hun fik bilen slukket og taget bilnøglerne, indtil politiet få minutter senere ankom til stedet. Føreren var en 75-årig mand fra Greve, som var påvirket af alkohol, så politiet sigtede ham for spirituskørsel. Han blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Med baggrund i alkometertesten forventer politiet, at alkoholkoncentrationen i den udtagne blodprøve vil være så høj, at den 75-årige vil blive frakendt kørekort. Derfor inddrog politiet hans førerret og gjorde ham samtidig bekendt med, at politiet beslaglagde hans bil ud fra en forventning om, at alkoholkoncentrationen også ville overstige 2,00 promille. I disse tilfælde skal politiet beslaglægge køretøjet jf. reglerne i færdselsloven. Den 75-årige vil senere høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret og straffesagen samt spørgsmålet om endelig konfiskation af personbilen skal afgøres.

Spiritus-/narkokørsel – Helsingevej, Kirke-Helsinge, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 17.00 anholdt og sigtede politiet en 32-årig mand fra Gørlev Sj. for kørsel i både spiritus- og narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Den 32-årige blev i forbindelse verbalt grov over for de tilstedeværende politifolk og lidt udadreagernede, så en ekstra patrulje måtte tilkaldes til stedet. Han blev løsladt efter udtagelsen af blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer, men kan forvente at blive indkaldt til afhøring i forbindelse med mulig overtrædelse af straffelovens bestemmelser om fornærmelig tiltale mod politiet.

Spiritus-/narkokørsel trods kørselsforbud – Strandvejen, Køge

Kl. 18.47 anholdt og sigtede politiet en 20-årig mand fra Køge for kørsel i både spiritus- og narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi han i forvejen havde et kørselsforbud som en konsekvens af en tidligere sag om narkokørsel. Den 20-årige blev løsladt efter udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for alkohol og euforiserende stoffer.

Forsøgte at snyde med sin identitet mv. – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 19.50 havde politiet standset et køretøj med henblik på rutinemæssig kontrol af de to mænd, der var i bilen. Føreren var en 31-årig mand fra Randers og passageren udgav sig for at være en 31-årig mand fra Holbæk. Ved nærmere undersøgelse af de to mænd fandt politiet den lokale mand i besiddelse af 40 ml GHB og sigtede ham for den ulovlige besiddelse af det euforiserende stof. Da politiet havde foretaget en anholdelse af manden, stak han pludselig af, men blev løbet op af politiet. Han blev nu anbragt i en patruljebil og kørt til afhøring på en politistation. Her fandt politiet ud af ved nærmere undersøgelse af den anholdtes identitet, at der ikke var tale om den lokale mand som ført oplyst. Den anholdte var faktisk identisk med en 30-årig mand fra Jyderup, som viste sig at være efterlyst af Sydøstjyllands Politi til genindsættelse til fortsat afsoning af en idømt frihedsstraf. Den 30-årige blev således afhørt til sager om den ulovlige GHB-besiddelse, om at flygte fra politiet som anholdt og ikke mindst at have udgivet sig for at være en anden person med risiko for, at en uskyldig blev undergivet strafferetlig forfølgning. Efter afhøring til sagerne blev den 30-årige afleveret til Kriminalforsorgen til fortsat afsoning, men han vil dog senere høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelserne mod ham.
Føreren af bilen – den 31-årige mand fra Randers – blev også anholdt af politiet, der mistænkte ham for at være påvirket af kokain under kørslen. Han blev dog hurtigt løsladt efter udtagelse af en blodprøve og afhøring til sagen.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Østre Grænsevej, Solrød Strand

Kl. 21.05 fik politiet en anmeldelse om, at en muligt spirituspåvirket kvinde som fører af en beskadiget bil var kørt ind på en tankstation på Solrød Strandvej. Her fik politiet kontakt til en 60-årig kvinde fra Solrød Strand, som var påvirket af spiritus og derfor blev sigtet for spirituskørsel. Skaderne på hendes bil stammede fra påkørsel af en lygtepæl på Østre Grænsevej, hvor også en hjulkapsel fra bilen blev fundet tabt. Kvinden blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Brand i elskab – Vesterbro, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 00.09 rykkede brandvæsnet og politiet ud i anledning af en melding om ildebrand i en villa. Det viste sig dog ikke være tilfældet, idet der kun kom røg fra et elskab. Brandvæsnet sørgede for at tilkalde elselskabet til at undersøge og udbedre eventuelle skader, og politiet foretog sig således ikke yderligere i anledning af meldingen fra alarmcentralen.

Grundlovsforhør – Vold i nære relationer – Jyderup – Holbæk

Kl. 02.09 slog en 20-årig kvinde alarm til politiet, fordi hun kort forinden var blevet slået nogle gange i ansigtet af sin samlever. Kvinden havde efter volden taget flugten og fik kontakt til den patrulje, der skulle behandle sagen. Hun blev bragt til skadestuen til nærmere undersøgelse og dokumentation for de slag, hun havde fået. Efterfølgende kørte politiet til en adresse i Jyderup, hvor en 32-årig mand blev anholdt som mistænkt i sagen. Han var påvirket af et eller andet, så efter et lægetilsyn blev han midlertidigt anbragt i detentionen til afrusning inden afhøring til sagen. Det viste sig, at volden, som han blev sigtet for, var begået i prøvetiden for en tidligere voldsdom, hvor han også havde en reststraf tilbage. Anklagemyndigheden vurderede derfor, at den 32-årige skal fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk kl. 12.15, hvor anklagemyndigheden vil begære ham varetægtsfængslet.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Flere artikler