Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Lejre - mandag den 28. december

Profilbillede
Ninna Jalog

Lejre er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Julens anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Bredgade, Kalundborg
Frejasvej, Ringsted
Schmeltz Plads, Roskilde

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Lyngvangen, Kalundborg
Svends Alle, Kalundborg
Bakkegårds Alle, Borup
Tjurgården, Greve
Kystvejen, Kalundborg
Elmegården, Jyderup – to steder
Fregatvej, Sj. Odde – to steder
Lyngknuden, Kalundborg
Røsnæsvej, Kalundborg
Solbakken, Havnebyen, Sj. Odde – to steder
Tornager, Gørlevv
Skolelodden, Egebjerg, Nykøbing Sj.
Dortheavej, Jyllinge
Ullehøj, Borup
Sankt Mortens vej, Roskilde
Pølsekrogen, Holbæk
Ringstedvej, Kvanløse, Holbæk

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Banehaven, Høng
Ingerslevvej, Bjerge Sydstrand, Gørlev

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

COVID-19 tilsyn i juledagene

Midt- og Vestsjællands Politi har foretaget 118 COVID-19 tilsyn fra den 24. december til og med den 27. december.
Der er foretaget flest tilsyn i Køge, hvor politiet i alt har kontrolleret 72 gange. Politiet har ført tilsyn med de steder, der er omfattet af restriktionerne for at begrænse spredning af coronavirus. Tilsynene er i overvejende grad lavet ved butikker, butiksarkader og storcentre, men også en del restauranter har været besøgt for at sikre, at der holdes lukket for spisende gæster. Også serviceerhverv har fået besøg af politiet, og her kunne det konstateres, at de nye restriktioner om at holde lukket for kunder blev overholdt. Ved tilsynene i juledagene blev ingen sigtet.


Stenkast mod lejlighed, fyrværkeri og flere mindre brande i Ringsted i juledagene

2. juledag - Lørdag kl. 06.52 kørte politi og brandvæsen til brand i bygningen tilhørende Ringsted Dagblad på Søgade. Fyrværkeri eller lignende var smidt igennem brevsprækken på døren og havde antændt indholdet i en papirkurv. Der var ingen ild, men det røg fra stedet. Beboerne i lejlighederne over Dagbladet blev advaret og kom ud af bygningen. Brandvæsnet fik slukket branden før den spredte sig. Ingen personer kom til skade, og der skete kun mindre sod/varmeskade omkring skraldespanden. Branden blev opdaget af en beboer i naboopgangen, som kunne lugte røgen gennem ventilationskanalen fra bygningen, og så røgudvikling i lokalet.
Politiet undersøger branden som mistænkelig, og ser på sagen med stor alvor. Var branden ikke blevet opdaget så hurtigt, så kunne ilden havde udviklet sig til hele bygningen. Fyrværkeriet kan være smidt ind tidligere på morgenen og have ligget og ulmet. En postkasse blev desuden sprunget i stykker ved Søgade nr. 7, der ligger lige ved siden af Dagbladet, samme morgen omkring kl. 06.10.

Vidner som har set personer omkring Søgade lørdag morgen fra kl. 06.00 og frem til det brændte kl. 06.50 bedes kontakte politiet.

Lørdag kl. 06.53 blev smidt en sten igennem ruden til en lejlighed på Harhoffs Alle i Ringsted, hvor fire unge lå og sov. Ingen personer blev ramt af stenen, men de fik sig en slem forskrækkelse. Kort efter blev smidt et kanonslag ind i udluftningskanal i et kældervindue på samme hus lige under det sted, hvor de unge sov. Kanonslaget sprang i kælderrummet, og der udbrød brand i en sofa. Ilden brændte dog selv ud og krævede ingen slukning. Postkassen til huset blev også sprængt i stykker, formentlig af et kanonslag. Politiet undersøgte stedet, som viste, at der var anvendt et hjemmelavet kanonslag. Patruljen fandt også et afskudt heksehyl, som var sat fast på dækslet af en parkeret personbil, der holdt på Harhoffs Alle.

Et vidne så to mænd skyde fyrværkeri af på Harhoffs Alle omkring kl. 05.20. De gik lidt rundt i gaden og tændte fyrværkeri, hvorefter de gik i retning mod stationen lige efter kl. 06.00. De beskrives som: 17-23 år, danske af udseende med lys hud. Den ene havde lyst mellemlangt hår, mørke briller og var iført en mørk uldfrakke. Den anden var iført en sort dunjakke med hætten trukket op. Politiet vil meget gerne i kontakt med disse to beskrevne mænd. Vidner som har bemærket de beskrevne mænd og som kan komme med oplysninger, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Søndag aften kl. 19.47 kom en anmeldelse om en mindre brand op et toilet i tog, som holdt stille og slukket på perron 4 på Ringsted Station. Der var ingen personer i toget og strømmen var slukket. Politi og brandvæsen kørte til stationen, hvor det viste sig, at der kun havde været en mindre brand i en plasticpose, og der var ikke sket skade på toget.

Mandag morgen kl. 04.19 kom et alarmopkald om brand i en bunke affald i et cykelskur på Bryggerstræde i Ringsted. Der var tale om begrænset ild, som ikke krævede det store slukningsarbejde. Der skete skade på cyklerne i skuret, men ellers var der ingen skade på skuret.

Mandag morgen kl. 05.46 opstod brand i en container, som stod ved et boligområde på Buegangen i Ringsted. Brandvæsnet fik slukket branden, men en container udbrændte og to containere fik brandskader.

Ingen personer kom til skade ved brandene og der skete begrænset skade. Politiet undersøger nu sagerne for at fastslå årsagen til brandene, herunder om fyrværkeri i flere af tilfældene kan være brandårsagen eller om de var påsatte.

Borgere som har bemærket personer eller køretøjer omkring brandstederne og som kan komme med oplysninger til en sag, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

 

 

Fredag 1.juledag – lørdag 2. juledag


Brand i biopejs – Svanevej, Roskilde

kl. 17.12 kørte politi og brandvæsen til en villa i Roskilde, hvor der var gået ild i en biopejs. Alle personer kom hurtigt ud af huset og brandvæsnet fik slukket ilden før den spredte sig til resten af huset. Der skete kun mindre sodskade omkring den indbyggede biopejs og ingen personer kom til skade. Familien i huset mente, at de måske var kommet til at fylde for meget væske på pejsen. Der var ingen sag for politiet i den forbindelse.

Brand i varebil – Gærdehuset, Greve

Kl.17.52 kom et alarmopkald om brand i en varebil, som holdt parkeret på adressen Gærdehuset lige før Hundige Allé. Ilden var startet i førerkabinen og havde spredt sig til resten af varebilen. Brandvæsnet fik slukket ilden med skum, men varebilen var udbrændt ved førerkabinen og havde skade på front og lastrum. En personbil som holdt tæt ved varebilen fik skader på bagenden som følge af varmeudviklingen. Politiet underrettede bilernes ejere om branden og skaderne. Det var ikke muligt at fastslå brandårsagen, men politiet anser branden for mistænkelig og undersøger sagen nærmere.

Vidner, som har bemærket da den hvide Iveco kassebil brød i brand fredag aften, eller som har set personer eller køretøjer omkring varebilen før eller efter den brændte, bedes kontakte politiet på tlf. 114.


Lørdag 2. juledag - søndagPostkasse sprængt i stykker – Louisevej, Roskilde

Kl. 00.10 anmeldte en husejer, at hans postkasse var blevet sprængt i stykker, formentlig af en raket, som lå blandt vragresterne fra postkassen. Husejeren så to personer, som stod og kiggede kort efter braget. De beskrives som: iført sorte dynejakker og maskering. Den ene med sorte bukser og den anden med hvide bukser. De forlod efterfølgende stedet i sydlig retning.

Ingen personer meldes at være kommet til skade ved episoden, som politiet efterforsker som en hærværkssag. Vidner som har bemærket de to maskerede personer omkring Louisevej ved midnatstid, og som kan komme med oplysninger i sagen, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Bortgået fuld mand fundet i mark af politihund – Stevns

Kl.00.54 kontaktede en bekymret mor politiet, idet hun savnede sin 25-årige søn, som var gået i spirituspåvirket tilstand. Kvinden havde hentet sønnen fra julefrokost, og da de kom hjem, ville han ikke med indenfor. Da kvinden 15 min senere kom ud til bilen var sønnen væk, og de pårørende havde ledt efter den 25-årige i halvanden time uden at finde ham. En eftersøgning efter den bortgåede mand blev iværksat, hvor flere patruljer blev sat ind for at finde manden.

En hundepatrulje kørte til den landejendom, hvor manden var forsvundet. Her fik politihunden fært ud over en mark, så patruljen fulgte sporet og fandt den 25-årige sovende på marken ca. 300 meter fra landejendommen. Temperaturen var omkring frysepunktet og det kunne have fået fatale følger for den 25-årige, hvis han ikke var blevet fundet i tide. Han blev fulgt tilbage til gården, hvor hans pårørende tog sig godt af ham.


Søndag - mandag


Spirituskørsel – Parkvej, Køge

Kl. 07.20 blev en 29-årig mand fra Køge standset af politiet på Parkvej i Køge. Manden blev bedt om at foretage en udåndingsprøve, som viste en alkoholpromille over det tilladte, hvorfor han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel. Den 29-årige fik udtaget en blodprøve, som politiet nu afventer svar på, og herefter vil den sigtede høre mere fra politiet.

Kørsel uden førerret og beslaglæggelse af køretøj – Bognæsvej, Roskilde, Lejre

Kl. 09.30 standsede politiet en personbil på Bognæsvej, der blev ført af en 67-årig mand fra Roskilde. Manden havde ikke gyldig førerret, hvorfor han blev sigtet for sin kørsel, og da det samtidig var 4. gang, han blev standset i bil uden at have førerret, beslaglagde politiet bilen med henblik på konfiskation. Retten skal nu tage stilling til, om bilen skal konfiskeres, så den sigtede vil høre nærmere om sagen senere.

Spirituskørsel uden generhvervet kørekort – Skovvejen, Jyderup – Holbæk

Kl. 11.58 kørte en personbil ført af en 82-årig mand fra Holbæk galt på Skovvejen. Manden påkørte en kantsten og punkterede, og politiet bad manden foretage en udåndingsprøve, der viste over det tilladte. Han blev derfor sigtet for spirituskørsel samt kørsel uden gyldig førerret, og han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve. Mandens hustru, en 62-årig kvinde fra Holbæk, blev sigtet for at overlade sit køretøj til en person uden gyldig førerret. Begge vil høre nærmere om sagen, når den skal afgøres.

Bedrageri – Stenhusvej, Holbæk

Kl. 16.28 henvendte en mand sig ved vareudleveringen i en El-giganten i Holbæk, hvor han, på grund af en misforståelse hos personalet, fik udleveret to fjernsyn til en værdi over 9.000 kr. Selvom han ikke var den retmæssige køber af varerne, tog han imod de to tv og kørte fra stedet. Senere kom dog den retmæssige køber til butikken for at afhente de betalte tv. Først her blev personalet opmærksom på den første mands bedrageri ved i ond tro at køre væk med varerne, selvom han ikke havde betalt for dem. Politiet foretog afhøringer og teknisk efterforskning på stedet, som førte frem til en 39-årig mand fra Gentofte, der opholdt sig i et sommerhus i Odsherred. Manden blev kortvarigt anholdt og sommerhuset ransaget. Her fandt politiet det ene tv, mens det andet tv blev fundet hos et familiemedlem. Manden blev sigtet og afhørt til sagen, hvorefter han blev løsladt. Forretningen fik de to tv tilbage og den 39-årige og vil høre mere i sagen, når den skal afgøres.

 

To mænd fremstilles i grundlovsforhør for grov vold – Gørlev- Kalundborg

En 31-årige mand og en 32-årig mand fra Gørlev bliver i dag kl. 13.30 fremstilles i grundlovsforhør i en sag om grov vold mod en bekendt, en 35-årig mand fra Gørlev. De to er mistænkt for i to tilfælde at have overfaldet den 35-årige i hans hjem. Overfaldene fandt sted d. 26. og 27 december 2020, hvor manden blev slået og sparket gentagne gange. Han blev herunder slået med en kæde, fik et skab over sig og røg ned af en trappe under overfaldet, hvor han fik alvorlige skader, som dog ikke var livstruende. Han blev under overfaldet truet med et skydevåben. De to begæres varetægtsfængslet i sagen, hvor anklageren beder retten om dørlukning af hensyn til den videre efterforskning. Politiet kan derfor ikke oplyse mere i sagen på nuværende tidspunkt. 

Grundlovsforhør i sag om vold og vidnetrusler – Holbækvej, Roskilde

En 47-årige mand fra Roskilde fremstilles i dag kl. 11.00 i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling i en sag om vold og vidnertrusler. Den 47-årige er sigtet for at have truet en 56-årige kvinde fra Roskilde, som tidligere havde vidnet i en retssag mod den 47-årige. Den 47-årige er mistænkt for, at have antastet kvinden, truet hende og slået ud efter hende foran Lidl supermarkedet på Holbækvej søndag d. 27. december kl. 20.55. Den 47-årige fremstilles desuden som sigtet for vold i gentagelsestilfælde begået mod en mand, der som følge af hans etniske oprindelse, blev overfaldet med knytnæveslag i ansigtet foran supermarkedet Kvickly Hyrdehøj d. 27. oktober 2020. Anklageren begærer dørlukning i sagen, hvorfor politiet ikke kan oplyse yderligere.

 

Kørsel uden førerret – Køge Bugt Motorvejen – Greve

Kl. 21.09 standsede færdselspolitiet en personbil, der kørte nordgående på Køge Bugt Motorvejen ud for Greve Nordafkørslen. Føreren, en 45-årig mand fra Ballerup, blev sigtet for at køre bil, selvom han havde et kørselsforbud. Desuden blev en 21-årig mand fra Ballerup sigtet for at overlade sit køretøj til en person, uden at sikre sig, at vedkomne havde gyldig førerret. Begge vil høre nærmere om sigtelserne.

Overtrædelse af Miljøloven – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 22.40 kørte politiet på Holbækmotorvejen østgående ved afkørsel 9, da en forankørende personbil smed både cigaretskod og servietter ud af vinduet i førersiden. Politiet standsede bilen, der blev ført af en 41-årig mand fra Rødovre. Han blev sigtet for at smide affald i naturen – en overtrædelse af Miljølovgivningen, og han vil blive præsenteret for en bøde.

Lov om euforiserende stoffer – Hundige Stationsvej, Greve

Kl.23.50 så politiet en 29-årig mand fra Århus, der sammen med en anden person var i færd med at mixe til en joint. Politiet sigtede begge de to mænd og visiterede dem for euforiserende stoffer. Den 29-årige var i besiddelse af omkring 1 gram hash, mens den anden person ikke var i besiddelse af noget af interesse for politiet. Den 29-årige vil høre nærmere om sagen, når den skal afgøres.

Spirituskørsel – Udflyttervej, Stubberup, Fårevejle st. – Odsherred

Kl. 01.20 blev en personbil ført af en 48-årig lokal mand standset. Manden pustede alkometeret til en promille over det tilladte, hvorfor han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel. Efter en blodprøveudtagning blev han løsladt, men han vil høre nærmere, når blodprøven er analyseret.
Denne artikel er skrevet af Ninna Jalog og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Flere artikler