Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Lejre - mandag den 21. december

Profilbillede
Ninna Jalog

Lejre er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Adelers Alle, Fårevejle
Lilleholm, Greve
Kirkevangen, Gørlev
Darupvej, Roskilde
Frederiksborgvej, Gundsømagle, Roskilde
Brordrupvej, Kamstrup, Roskilde
Vangen, Nykøbing Sj.
Granzovsmindevej, Høng

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Kastanievej, Kalundborg
Søstremosevej, Kalundborg
Stenås, Greve
Skolevænget, Kalundborg
Svanemarken, Herfølge
Margrethehaven, Herfølge
Obovej, Køge
Falstersvej, Køge
Askov Huse, Mørkøv
Flintebjerg, Osted, Lejre
Vandstjernevej, Køge
Gullandsstræde, Roskilde

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Mellemvangen, Rørvig
Heimdalsalle, Nykøbing Sj.

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen


COVID-19 tilsyn i weekenden

Midt- og Vestsjællands politi har foretaget i alt 64 COVID-19 tilsyn i weekenden. Der er blevet lavet flest tilsyn i den østlige del af politikredsen, med 18 tilsyn i Greve Kommune, 13 tilsyn i Køge Kommune, 9 tilsyn i Solrød kommune på steder, som er omfattet af de restriktioner, der er lavet for at begrænse smittespredningen af coronavirus. Tilsynene er lavet ved restauranter/spisesteder, storcentre/butikker, tankstationer, barer, idræt/fitnesscentre og banegårde. Tilsynene gav ikke anledning til, at nogen blev sigtet for at overtræde reglerne.

Fra i dag mandag d. 21. december udvides tilsynene til at omfatte serviceerhvervene, som ifølge restriktionerne skal holdes lukket fra i dag. Politiet vil derfor føre tilsyn med om frisører, massører og øvrige faggrupper, som er omfattet af reglerne, holdes lukket.

To sager om overtrædelse af fyrværkeriloven – Køge

Weekenden igennem har Midt- og Vestsjællands Politi fået flere anmeldelser om fyrværkeri, som blev affyret, selvom det først er lovligt fra den 27. december. Patruljerne har kørt til mange tilsyn i de områder, hvor der blev anmeldt fyrværkeri. Mange steder var fyrværkeriet ophørt, eller det havde flyttet sig til andre steder. I to tilfælde observerede patruljen selv, da fyrværkeriet blev affyret, og politiet sigtede i den forbindelse to mænd. Politiet har ikke fået anmeldelse om, at nogen personer er kommet til skade i forbindelse med afskudt fyrværkeriet.

Fredag kl. 20.50 så en patrulje en mand antænde fyrværkeri på en P-plads ved Gymnasievej i Køge. En 20-årig mand fra Køge blev sigtet for at overtræde fyrværkeriloven ved at affyre lovligt fyrværkeri uden for den lovlige periode. Han kan forvente en bøde i sagen.

Søndag kl.16.51 kørte en patrulje forbi Køge Arrest på Ringvejen i Køge, hvor de så seks mænd, der stod omkring to antændte fyrværkeribatterier. Patruljen standsede og henvendte sig til mændene, som var mellem 26-38 år fra Vestegnen og Lejre kommune. Mens betjentene talte med fem af mændene, blev der antændt et mindre batteri bare to meter fra patruljen. Politiet mistænkte den sjette mand, en 31-årig mand fra Kirke-Hyllinge i Lejre kommune, for at have antændt fyrværkeriet. Han blev sigtet for at overtræde fyrværkeriloven, hvilket han nægtede. Han kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

 

 

Fredag – lørdag

 

Bedrageri med bland selv slik – Over Bølgen, Greve

Kl. 11.55 anmeldte personalet i Bilka Waves, at de havde tilbageholdt en 18-årig ung mand fra Greve, som havde begået bedrageri. Den 18-årige havde fyldt bland selv slik i en pose og sat prismærke på. Herefter fyldte den 18-årige for yderligere 102 kr slik i posen uden at vejen posen igen og sætte ny pris på. Herefter gik den 18-årige til kassen for at betale det væsentlig mindre beløb for slikposen, men blev opdaget af personalet. En patrulje kørte til Waves, hvor den 18-årige blev sigtet for bedrageri, idet han havde forsøgt at snyde personalet til at betale en mindre pris. Han blev afhørt til sagen, som han erkendte, hvorefter han fik lov til at gå. Den 18-årige kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

 

 

Lørdag – søndag:

 


Færdselsuheld / spirituskørsel – Gl. Skovvej, Nyby, Tølløse – Holbæk

Kl. 10.00 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, idet en bilist var kørt ind i et træ. Det viste sig at være et solouheld uden andre trafikanter involveret. Ingen var kommet til skade ved uheldet, der skete, da en 26-årig mand fra Store-Merløse under kørsel ad Gl. Skovvej var kommet ud i rabatten og havde mistet kontrollen over bilen. Det endte med, at han til sidst påkørte et træ. Da den 26-årige skønnedes at være påvirket af spiritus, blev han sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Voldsmand anholdt og sigtet – Ved Kysten, Strøby Egede, Køge – Stevns

Kl. 15.15 modtog politiet en anmeldelse om, at en mand var blevet overfaldet, og at den mistænkte stadig opholdt sig i området ved Kystparken, hvor overfaldet var sket. En patrulje kørte til området og fik kontakt til en 75-årig mand fra Køge, som bekræftede, at han kort forinden var blevet overfaldet med flere slag mod hovedet. Han var dog sluppet uden behandlingskrævende skader, da han blev overfaldet af en mand, der inden overfaldet havde udtalt sig provokerende om offeret. Han havde dog undladt at reagere herpå, da han kort efter bemærkede, at samme mand nu kastede en sten efter ham. Stenen ramte ikke, hvorefter han uden varsel blev overfaldet med slag mod hovedet. Et vidne var kommet offeret til undsætning, så overfaldsmanden var gået lidt væk.
Politiet fik efterfølgende udpeget manden, der viste sig at være en 42-årig mand fra Køge. Han var påvirket af spiritus og skønnedes herudover lettere uligevægtig. Han blev udramatisk anholdt og sigtet vold mod den 75-årige. Efter afhøring til sagen og et kortere ophold i detentionen til afrusning blev den 42-årige løsladt, men med politiets hjælp bragt til et sygehus til fornøden behandling på grund af den uligevægtige sindstilstand. Den 42-årige vil senere blive indkaldt til et retsmøde, når straffesagen mod ham skal afgøres.

Ulovlig afbrænding medførte sigtelse – Malervej, Borup – Køge

Kl. 16.24 kørte en patrulje ud til Borup, hvor nogen havde antændt et bål. Det viste sig at være et større bål, hvor diverse affald i form af hegn og paller blev brændt af med meterhøje flammer til følge. Brandvæsnet, der også var til stede, oplyste, at der var tale om ulovlig afbrænding, så politiet sigtede efterfølgende en 32-årig mand fra Borup herfor. Han kan nu forvente at modtage en bøde for den ulovlige afbrænding.

Røveri mod supermarked – Klosterparkvej, Kalundborg

Kl. 21.08 fik politiet en anmeldelse om, at der netop var blevet begået et røveri mod supermarkedet, og at to maskerede røvere var flygtet derfra til fods med udbyttet. Flere patruljer blev sendt til området for både at lede efter de flygtede røvere og for at lave tekniske undersøgelser efter røveriet. Det blev klarlagt, at to maskerede røvere overraskede en medarbejder, der i forbindelse med arbejdet gik ud ad en bagdør. De to røvere truede med en pistol medarbejderen til at lukke dem ind i et baglokale, hvorefter røverne forlangte omsætningen udleveret. Med det kontante udbyttede flygtede de efterfølgende til fods væk fra supermarkedet, hvorefter personalet slog alarm.

 

Ingen led fysisk overlast under røveriet, hvor politiet nu efterlyser:

A: Mand, ca. 185 cm høj, Iført: Sort dunjakke, sorte adidas-bukser med 3 striber og sorte sko; 

B: Mand, Iført: Mørk trøje, sorte bukser og sorte sko. De talte dansk og truede med en pistol under røveriet.

 

Efter et par timers undersøgelser i supermarkedet og eftersøgning af røverne i området afsluttede politiet arbejdet på og ved gerningsstedet, men uden at finde røverne. Politiet afventer nu resultatet af de eventuelle tekniske spor, som blev sikret fra supermarkedet efter røveriet.

Politiet i Kalundborg hører gerne fra personer, der i området har bemærket de to røvere enten før eller på flugten efter røveriet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Ågerupvej, Store Valby, Roskilde

Kl. 23.25 fik politiet en anmeldelse om, at en bil var forulykket, idet den var kørt ind i et hegn. På uheldsstedet traf politiet en spirituspåvirket, 18-årig mand fra Roskilde, som blev sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Der var ikke andre trafikanter impliceret i uheldet, der skete, da den 18-årige mand kørte i en personbil ad Ågerupvej mod vest.

 

Ved et vejbump påkørte han nogle træpæle med reflekser og mistede i den forbindelse kontrollen over bilen, som standsede ved påkørsel af et hegn. Ved nærmere undersøgelse af den 18-åriges personlige forhold viste det sig, at han ikke havde erhvervet sig noget kørekort, og ejeren af bilen – en 18-årig mand fra Roskilde – havde ikke givet føreren lov til at køre i bilen. Sigtelserne mod den 18-årige anholdte kom således også til at omfatte kørsel uden førerret og uberettiget brug af personbilen. Efter udtagelse af blodprøven løslod politiet den 18-årige, der kan forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret. Politiet tilkaldte et bugseringsselskab til at fjerne både bilen, vragdele og de udstrømmende væsker fra bilen.

To unge ødelagde postkasse – Bredgade, Roskilde

Kl. 23.30 kørte en patrulje ad Bredgade i anledning af en tyverialarm, der var gået i gang i en forretning. Undervejs bemærkede patruljen to unge, der løb på tværs af vejen og væk fra området ved forretningen med tyverialarmen. De to unge drenge blev derfor tilbageholdt som mistænkte for at have noget med tyverialarmen at gøre, men det havde de ikke, da tyverialarmen var gået i gang uden tegn på indbrud. Politiet afsøgte derfor området, hvor de to unge var kommet fra, og fik øje på to ødelagte postkasser i en passage ved en ejendom, efter at et vidne havde henvendt sig til politiet omkring de to unge færden efter højt bragt i passagen ved postkasserne.

Politiet kunne med baggrund i de ødelagte postkasser mistænke de to unge på 14 og 15 år fra Roskilde. De blev derfor frihedsberøvet som mistænkte for at have sprængt postkasserne i stykker med fyrværkeri. Efter tilkaldelse af deres respektive forældre afhørte politiet dem til sagen, hvor den 15-årige blev sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om hærværk. Den 14-årige er under den kriminelle lavalder på 15 år og kunne derfor ikke sigtes for noget, men blev også afhørt til sagen. Begge blev efter afhøring løsladt og overgivet til forældrene, som blev orienteret om, at både de og drengene kunne forvente at høre nærmere fra politiet, når erstatningskravet er blevet opgjort.


Søndag – mandag

 

Butikstyv sigtet – Roskilde

Kl. 13.19 anmeldte personalet fra herretøjsforretningen, Rud & Vester, at de netop havde taget en butikstyv på fersk gerning. En patrulje blev sendt til stedet, hvor de traf den tilbageholdte mand, en 36-årig mand fra Ikast, som havde taget tre trøjer til en samlet værdi af 900 kr., hvorefter han forlod butikken uden at betale. Den 36-årige var desuden i besiddelse af en jakke, en trøje, tre ure og et par sko med prismærker fra Føtex. Politiet kontaktede Føtex i Stationscentret i Roskilde, som bekræftede, at varerne, der havde en samlet værdi på 1674 kr, var stjålet fra deres butik. Den 36-årige blev sigtet for butikstyverierne og varerne leveret tilbage til forretningerne, som derfor ikke havde et erstatningskrav. Efter afhøringen fik den 36-årige lov til at gå, men kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Spiritusbilist viste falsk kørekort – Køge Bugt Motorvejen, Jersie, Solrød Strand

Kl. 02.25 kørte en patrulje ad Køge Bugt Motorvejen mod syd ved Cordozavej i Jersie - Solrød, da de bemærkede en personbil, som sænkede hastigheden markant, idet føreren fik øje på politibilen. Patruljen sænkede også hastigheden, da de ønskede at kontrollere bilen. Først da politi hold ind i nødsporet passerede den bagfrakommende bil, og patruljen fik standset bilen, som blev ført af en udenlandsk mand, som fremviste et kroatisk kørekort og identitetskort tilhørende en 48-årig mand født i Zagreb. Føreren var påvirket af spiritus, så han blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse. Herefter blev han taget med til politistationen, da han skulle afhøres med tolk.

Politiet undersøgte mandens kørekort og id-kort nærmere, hvor de blev klart, at der var tale om forfalskede kort. I manden ejendele fandt politiet danske kreditkort udstedt til en 48-årig mand med adresse i Ringsted, som havde et andet navn end den anholdte havde oplyst. Betjentene foreholdt manden dette, hvorefter han på dansk bekræftede, at hans rette identitet var den på kreditkortene. Politiet fik herefter fastslået den 48-åriges identitet med sikkerhed. Den 48-årige mand havde ingen gyldig førerret, så foruden en sigtelse for dokumentfalsk og for at give urigtige oplysninger til politiet om sin identitet, så blev han også sigtet for kørsel uden førerret.

 

Den 48-årige blev herefter hensat i detentionen til afrusning. Mandag formiddag blev han genafhørt til sagen i ædru tilstand, hvorefter politiets udlændingeafdeling så nærmere på sagen. Der blev ikke fundet grundlag for at fremstille den 48-årige i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling, så han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 48-årige høre mere fra politiet i sine sager.


Denne artikel er skrevet af Ninna Jalog og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Flere artikler