Jakkerøveri på toget: Norsk passager udsat for afpresning mellem Lejre og Roskilde

Profilbillede

En 23-årig mand fra Norge slog alarm kl. 21.18 fra Roskilde togstation, efter han var blevet berøvet sin jakke og forsøgt afpresset for penge.

Politiet mødte den 23-årige på togstationen, hvor han var tydeligt påvirket af hændelsen, der fandt sted i toget fra Holbæk mod København.

Vidner i toget informerede politiet om, at de mistænkte var stået af toget på Lejre station. En patrulje blev straks sendt dertil, mens den 23-årige blev afhørt.

Under togrejsen var han blevet kontaktet af to mænd, der indledte en samtale med ham og pludselig krævede penge via elektronisk overførsel. Da dette ikke lykkedes, krævede de hans jakke, som de tog med sig, da de forlod toget på Lejre station. Den 23-årige fortsatte til Roskilde station, hvor han slog alarm.

På Lejre station fik politiet kl. 21.30 kontakt til to stærkt berusede mænd, der var i besiddelse af den 23-åriges jakke.

Mændene blev øjeblikkeligt anholdt som mistænkte i sagen og identificeret som en 34-årig mand fra Midtjylland og en 40-årig mand fra Roskilde.

Mændene blev ført til politistationen i Roskilde, hvor de efter en lægeundersøgelse blev placeret i detentionen til afrusning. Tirsdag morgen vil politiet afhøre dem i sagen, som behandles som et røverisk overfald mod den 23-årige. Han har i mellemtiden fået sin jakke tilbage.

Kilde: Politiets Døgnrapport