Forskning i lungemedicinsk sygepleje - det bliver ikke bedre!

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Kandidat med sygeplejefaglig baggrund søges til ph.d.-projektet ’Effekten af sygeplejeinitierede motiverende samtaler på inaktivitet hos patienter med svær KOL’

Vi søger en sygeplejerske med en kandidatuddannelse som cand.scient.san., cand.cur. eller anden relevant kandidatuddannelse til et ph.d.-forløb i et samarbejde mellem Professionshøjskolen Absalon, Center for Sygepleje (CSY) og Sjællands Universitetshospital (SUH), Medicinsk afdeling, Roskilde.

Kort om projektet
Patienter med svær KOL er kendetegnet ved at få åndenød ved mindste aktivitet, hvorfor patienterne ofte får en meget inaktiv livsstil. Uanset sværhedsgraden af KOL har forskning entydigt vist, at patienter med KOL har gavn af fysisk aktivitet, og at fysisk aktivitet kan lindre både fysiske og psykiske symptomer, øge livskvaliteten samt styrke evnen til at håndtere hverdagsliv med en kronisk livstruende sygdom. Desværre viser forskningen også, at netop patienter med svær KOL har en meget lav deltagelsesgrad i fysiske aktiviteter eller hurtigt ”dropper” ud af f.eks. kommunale eller regionale genoptræningstilbud. Patienter med KOL er en af de patientgrupper, der fylder allermest i alle sektorer af sundhedsvæsenet, og det er samtidig en population, der lever med en høj symptombyrde og dårlig livskvalitet. Tiltag, der kan medvirke til at forebygge at symptombyrden forværres og funktionsniveauet og egenomsorgsevnen falder, vil derfor være relevante for både patienten, pårørende og sundhedsvæsenet.

Hypotesen i dette projekt er, at ved at motivere patienterne til at reducere inaktivitet i deres hverdagsliv, vil de automatisk blive mere fysisk aktive og derfor opnå de positive effekter, der er ved øget fysisk aktivitet. Indsatsen, som skal få patienterne til at reducere deres stillesiddende adfærd, er tre motiverende samtaler udført af kliniske sygeplejersker ansat i lungemedicinsk afsnit. De kliniske sygeplejersker kompetenceudvikles til at gennemføre samtalerne som en del af projektet, og samtalerne bygger på en personcentreret tilgang og skal hjælpe patienten til at iværksætte individuelle meningsfyldte aktiviteter i deres hverdagsliv. Det primære formål er at undersøge, om tre motiverende samtaler leveret af sygeplejersker, kan reducere stillesiddende adfærd hos patienter med svær KOL og fastholde en eventuel effekt over tid. Projektet bygger på et mix af kvantitative og kvalitative metoder, og er designet som et treårigt ph.d.-projekt i perioden 2023-2026.

Der foreligger en færdig projektbeskrivelse, som der er opnået økonomisk støtte til at gennemføre, og du vil derfor have begrænset indflydelse på forskningsdesign og metoder.

Projektet har opnået 2 års finansiering, og det forventes at du aktivt søger ekstern finansiering til det 3. års løn og drift.

Projektet gennemføres som et ligeværdigt samarbejdsprojekt mellem Sjællands Universitetshospital og Professionshøjskolen Absalon, og det forventes derfor, at du er i stand til at håndtere at have flere forskellige tilhørsforhold og arbejdspladser. Vi forventer, at du bidrager aktivt ind i de respektive afdelinger/centres sygeplejefaglige forskningsmiljøer.

Din profil
Det er en fordel hvis du har kendskab til kronisk syge patienter og/eller lungemedicin. Vi lægger derudover vægt på, at du har erfaring med forsknings- og udviklingsarbejde, herunder gerne erfaring med effektstudier (RCT) og Mixed Method. Det er en forudsætning, at du har gode samarbejdsevner og kan arbejde selvstændigt og navigere i en ofte kompleks og travl hverdag. Det forventes, at du har gode formidlingsevner og behersker engelsk i både skrift og tale. Du vil på begge matrikler blive en del af et spirende sygeplejefagligt forskningsmiljø, og vi forventer, at du i høj grad bidrager til at udvikle dette miljø ved synligt og aktivt at gå ind i de opgaver og drøftelser, som miljøerne har.

Arbejdssted
Din daglige arbejdsplads er i Roskilde på enten Professionshøjskolen Absalon, Center for Sygepleje eller Medicinsk afdeling, SUH. Du bliver en del af begge organisationers miljøer, og din daglige placering aftales med dine vejledere ud fra overvejelser om, hvad der på det aktuelle tidspunkt giver mest mening for dig og projektets fremdrift.

Professionshøjskolen Absalon er en af Danmarks seks professionshøjskoler, og dækker geografisk Region Sjælland. Absalon uddanner fremtidens lærere, pædagoger, sygeplejersker, ingeniører, socialrådgivere, jordemødre og mange flere. Absalon har 9000 studerende og 800 medarbejdere. Du bliver tilknyttet Center for Sygepleje, som har Campus i: Næstved, Holbæk, Nykøbing, Roskilde og Slagelse. Du vil dog primært være tilknyttet Campus Roskilde.

Medicinsk afdeling , SUH Roskilde, består af 57 sengepladser fordelt på tre sengeafsnit på hhv. SUH Roskilde og Næstved sygehus, flere ambulatorier i tilknytning til specialerne, samt to dialyseafsnit på henholdsvis SUH, Roskilde og Nykøbing Falster Sygehus. Medicinsk afdeling har regionsfunktion inden for lungemedicin, infektionsmedicin og nefrologi. Det betyder, at afdelingen modtager patienter fra hele regionen med sjældne og komplicerede forløb inden for de tre specialer. Afdelingen varetager herudover diagnostik og behandling af akutte og kroniske lidelser på hovedfunktionsniveau inden for alle tre specialer.

Projektet gennemføres primært i Lungemedicinsk ambulatorium i Roskilde, hvor du skal samarbejde med de kliniske sygeplejersker og ledelsen om projektets intervention.

Universitets tilknytning og vejledere
Efter en godkendelsesproces på Syddansk Universitet (SDU) af dels projektet og dels dig, kan du indskrives som ph.d.-studerende ved universitetet med tilknytning til Institut for Regional Sundhedsforskning, og du får et vejlederteam tilknyttet med én hoved- og tre medvejledere. Vejlederteamet er etableret og består af følgende:

Hovedvejleder:
Lektor i klinisk sygepleje, Gitte Bunkenborg, Kardiologisk afdeling og Institut for Regional Sundhedsforskning, Syddansk Universitet

Bi-vejledere:
Docent Dorthe Bove, Professionshøjskolen Absalon. Postdoc sygeplejerske Jesper Frederiksen, Medicinsk afdeling, Roskilde.
Adjunkt Mai-Britt Hägi-Pedersen, Professionshøjskolen Absalon.

Du vil organisatorisk referere til chefsygeplejerske Stella Sandfeld på Medicinsk afdeling, Roskilde, SUH og forskningsleder Jesper Andresen i Center for Sygepleje, Professionshøjskolen Absalon.

Din ansættelse sker i et samarbejde mellem Professionshøjskolen Absalon, CSY og Medicinsk Afdeling, SUH, og du ansættes 50 % på henholdsvis Professionshøjskolen, Absalon, CSY og medicinsk afdeling, SUH. Ansættelsen sker i henhold til gældende overenskomster. Samarbejdet mellem parterne omkring din ansættelse vil være reguleret via en samarbejdsaftale, der sammen med din ansættelseskontrakt fastlægger rammerne for dit ph.d.-forløb.

Vil du vide mere om stillingen?
Har du lyst til at høre mere om stillingen eller læse projektbeskrivelsen er du velkommen til at kontakte en af følgende:
Docent Dorthe Gaby Bové, Professionshøjskolen Absalon, Center for Sygepleje dogb@pha.dk
Lektor i klinisk sygepleje Gitte Bunkenborg, Kardiologisk afdeling, SUH, gibu@regionsjaelland.dk
Postdoc sygeplejerske Jesper Frederiksen, Medicinsk afdeling, SUH, jesfr@regionsjaelland.dk.

Der kan via mail træffes aftale om at blive ringet op.

Sådan ansøger du
Stillingen er en fuldtidsstilling med opstart d. 1. oktober 2023.

  • Motiveret ansøgning, cv og dokumentation for gennemførte relevante uddannelser sendes via "Søg stillingen"
  • Ansøgningsfrist: d. 2. august 2023
  • Vi forventer at afholde samtaler i ugerne 33 og 34 2023.
  • Der vil blive indhentet op til tre referencer inden eventuel ansættelse.

Om Absalon
Professionshøjskolen Absalon er Region Sjællands største uddannelsesinstitution, hvor vi med vores 13 uddannelser uddanner samfundets professionelle til både erhvervslivet og den offentlige sektor. Vi er fordelt på i alt syv campus.

Vores ambition er at bidrage til øget velfærd og vækst i Region Sjælland gennem fremragende uddannelser og rollen som regional udviklingspartner. Vores studerende og samarbejdspartnere er det ubestridte centrum for vores arbejde, lige som vi lægger vægt på at være en rigtig god, fællesskabsbaseret og udviklende arbejdsplads.

Vi er 800 medarbejdere, vi har 9.000 studerende på vores grunduddannelser og vi efter- og videreuddanner 3.500 kursister hvert år.


INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Lejre Kommune

-Virksomheden tilbyder:

-Arbejdsgiver:

Professionshøjskolen Absalon, Campus Roskilde, Trekroner Forskerpark, 4000 Roskilde

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 12-06-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Ved skriftlig henvendelse: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationForm/SinglePageApplicationForm.aspx?cid=5001&departmentId=9379&ProjectId=168615&MediaId=5

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5833429

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet