Dekan for Samfundsvidenskab og Erhverv, Roskilde Universitet

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Er du en visionær leder, der kan stå i spidsen for førsteklasses samfundsvidenskabelig og erhvervsøkonomisk forskning og uddannelse? Og vil du være en del af ledelsen på et universitet, der skaber impact og bæredygtig udvikling af samfundet? Så er du måske vores nye dekan for Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv.

Roskilde Universitet søger en ny dekan for Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE).

Dekanen for ISE skal være med til at indfri instituttets mission om at producere førsteklasses samfundsvidenskabelig og erhvervsøkonomisk forskning og uddannelse, og derigennem skabe samfundsmæssige forandringer i praksis.

Instituttet har omkring 200 medarbejdere og en omsætning på godt 100 mio. kr. i 2023. ISEs vision er at producere forskning på højeste internationale niveau, og det er de senere år lykkedes at placere flere af instituttets forskningsområder i den absolutte top samt at øge hjemtaget af eksterne bevillinger markant. Den stærke forskningsforankring omsættes til samfundsmæssig impact bl.a. via redaktørposter, kommissionsdeltagelse og forskningsprojekter med samarbejdspartnere nationalt og globalt, og i instituttets danske og engelsksprogede uddannelser, der har et veletableret anvendelsesfokus. Se ISE Strategi 2025 her.

Ansvarsområder og opgaver
Som dekan for Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv skal du sætte dig i spidsen for at udvikle instituttets samfundsvidenskabelige og erhvervsøkonomiske forskningsmiljøer, og derved sikre rammerne for markante forskningsresultater og grundlaget for attraktive uddannelser inden for instituttets forsknings- og uddannelsesprofil.

Institutledelsen består ud over dekanen af en prodekan for uddannelse og en sekretariatsleder. Du skal sammen med den øvrige institutledelse sikre implementering af universitetets og instituttets strategier, og derigennem bidrage til udviklingen af instituttets position nationalt og internationalt. Find Strategi RUC Interconnected 2023 her. Vi arbejder aktuelt bl.a. med at styrke forskningsledelsen og den nære ledelse på Roskilde Universitet, og én af dine centrale opgaver som dekan bliver at definere betingelserne for dette på ISE.

Dekanen refererer til rektor og er medlem af universitetsledelsen, som består af rektor, prorektor, universitetsdirektøren og universitetets fire dekaner. Dekanen har et særligt ansvar for at styrke samarbejde og udvikling på tværs af universitetet, ikke mindst i de kommende års arbejde med at sikre RUCs plads i uddannelseslandskabet.

Som dekan repræsenterer du instituttets fagområder eksternt fx på nationale dekanmøder ift. eksterne samarbejdspartnere, forskningsinstitutioner og -fonde og som led i universitetets regionale udviklingsaktiviteter, og herigennem bl.a. være med til at realisere universitetets ambition om et stærkere samarbejde med aktører i Region Sjælland.

Dekanen skal i samarbejde med prodekanen og sekretariatslederen sikre kvalitet og sammenhæng i instituttets opgaver. Dekanen har ansvaret for at udstikke retningslinjer og strukturer for forskningsmiljøerne og forskningsunderstøttelsen på instituttet. Du spiller således en væsentlig rolle i at understøtte instituttets forskningsstyrker samt sikre og tilskynde til et højt publiceringsniveau, internationalisering, tværfagligt samarbejde og ekstern finansiering.

Det er desuden dekanens ansvar at udvikle den lokale ledelse, personalet og instituttet som arbejdsplads. Dekanen leder og er personaleleder for dedikerede og selvledende medarbejdere og sikrer daglig trivsel. Ca. 20% af medarbejderne er internationale, og vi har ofte engelsk som fælles sprog. Du skal som dekan være synlig udadtil og retningssættende indadtil.

Dekanens hovedopgaver vil i forlængelse af ovenstående bestå i:

  • at udvikle instituttets forsknings-, uddannelses- og formidlingsstrategier
  • at sikre gode rammer for instituttets forskningsaktiviteter ud fra universitetets overordnede vision. Herunder at håndtere balancegangen mellem behovet for strategisk udvikling af stærke, samlede forskningsmiljøer på den ene side, og sikring af de videnskabelige medarbejderes arbejdsmiljø, forskningsfrihed og brede faglige kompetencer på den anden
  • at udvikle relationer til omverdenen, herunder forsknings- og uddannelsessamarbejder med relevante partnere i ind- og udland samt fundraising og strategiske partnerskaber i dialog med lokale og centrale understøttelsesenheder
  • at skabe høj kvalitet, fremdrift og sammenhæng i instituttets undervisning og uddannelser, så nye studerende tiltrækkes og fastholdes
  • at sikre en ansvarlig og retvisende budgettering af instituttets ressourcer
  • at udøve synlig og dialogbaseret personaleledelse med fokus på instituttet som en attraktiv arbejdsplads
  • at bidrage til det interne samarbejde på instituttet, samarbejdet mellem de forskellige enheder på Roskilde Universitet og til universitets samlede udvikling, så det tværfaglige samarbejde styrkes

Kvalifikationer og kompetencer
Roskilde Universitet lægger vægt på, at dekanen:
  • er en anerkendt forsker på internationalt niveau inden for et eller flere af instituttets fagområder og med indsigt i universitetssektoren
  • har betydelig erfaring med personaleledelse, strategisk ledelse og relationsskabelse både internt og eksternt
  • har erfaring med at udvikle stærke akademiske miljøer og bedrive forskningsledelse på højt niveau
  • har erfaringer med at lede organisatoriske forandringsprocesser
  • har personlig integritet, gode samarbejds- og kommunikationsevner (dansk/nordisk sprog og engelsk), og formår at skabe engagement og motivation hos medarbejdere og samarbejdspartnere
  • har evne til at skabe et godt arbejdsmiljø, samarbejdsklima og trivsel for både videnskabelige og administrative medarbejdere i en inddragende organisationskultur
  • har lyst til at tænke nyt og bidrage til Roskilde Universitets videre udvikling som et attraktivt, konkurrencedygtigt og internationalt orienteret forsknings- og uddannelsesmiljø
  • er visionær, lyttende og handlekraftig
  • kan indgå i den samlede ledelse på universitetet med et blik for universitetets helhed

Ansættelsesvilkår
Ansættelsen sker som en åremålsansættelse. Du ansættes i henhold til aftale mellem Finansministeriet og AC, protokollat om ansættelse af dekaner og institutledere, hvori det er fastsat, at lønnen tager udgangspunkt i en basisløn, kvalifikationstillæg, åremålstillæg og pensionsbidrag.
Den samlede løn inkl. pension og åremålstillæg udgør ca. 1.100.000 kr.

Ansøgning
Søg stillingen på https://ruc.dk/ledige-stillinger-pa-roskilde-universitet/

Proces
Ansøgningen sendes til Roskilde Universitet via linket i stillingsopslaget. Ansøgningen skal indeholde:
  • Ansøgning med din motivation og vision for instituttet, og hvordan du kan bidrage til instituttets og Roskilde Universitets udvikling i de kommende år (max 2 til 3 sider)
  • CV
  • Publikationsliste
  • Redegørelse for erfaringer med undervisning og uddannelse samt forskningsledelse
  • Kandidat- og ph.d. beviser

Ansøgningsfristen er søndag den 17. september 2023

Materiale modtaget efter fristens udløb vil ikke blive taget i betragtning.

Vi forventer at afholde første samtaler i uge 40 og anden samtaler i uge 41. Kandidaterne skal være indstillet på, at der indgår eventuelt testforløb i forbindelse med rekrutteringen. Proceduren for ansættelsen er tilrettelagt i overensstemmelse med universitetets vedtægter, hvilket bl.a. indebærer, at der er nedsat et rådgivende ansættelsesudvalg, som deltager i ansættelsessamtalerne.

Roskilde Universitet opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Forventet tiltrædelse er den 1. december 2023 eller snarest derefter.

Mere information
Du er velkommen til at kontakte rektor Hanne Leth Andersen på telefon 27 78 28 38 for mere information om stillingen.

Du kan læse mere om vores forskningsresultater, uddannelser, strategiske indsatser og organiseringen af Roskilde Universitet her: Om Roskilde Universitet | Roskilde Universitet

Mere information om Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv kan findes her: Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv | Roskilde Universitet.

Om Roskilde Universitet
Roskilde Universitet er sat i verden for at udfordre de akademiske traditioner og eksperimentere med nye måder at skabe og tilegne sig viden på. Den tværfaglige tilgang dyrkes i universitetets pædagogiske værdigrundlag og forskningsstrategiske ambitioner. Det er Roskilde Universitets vision at være blandt de foretrukne europæiske universiteter inden for tværfaglig videnskabelse og bidrage til forskningsbaseret bæredygtig forandring.

Universitetet er organiseret i fire institutter, der ud over Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv tæller Institut for Mennesker og Teknologi, Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab og Institut for Naturvidenskab og Miljø.

Roskilde Universitet ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge hos os.

Ansøgningsfrist
17-09-2023

Roskilde Universitets fornemmeste opgave er eksperimenterende, nyskabende former for læring, forskning og problemløsning, som flytter samfundet fremad. Vi uddanner kompetente tværfaglige kandidater og skaber videnskabelige resultater af højeste kvalitet gennem åbenhed, involvering og videndeling.
Roskilde Universitet har ca. 6.500 studerende, 900 ansatte og 800 mio. kr. i årlig omsætning.

 

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Lejre Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Tidsbegrænset ansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Roskilde Universitet, Universitetsvej 1, 4000 Roskilde

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 17-09-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Ved skriftlig henvendelse: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationForm/SinglePageApplicationForm.aspx?cid=1310&departmentId=18956&ProjectId=146954&MediaId=4618

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5891827

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet