Busudflugt til seks kirker i Lejre med fokus på kirkekunst

dato

Tag med på en spændende busudflugt søndag den 15. september 2024, hvor vi besøger seks kirker i Lejre-området. Her vil vi opleve både lokal kirkekunst og unikke værker fra Afrika, udstillet som en del af AFRIKA I LEJRE. Turen starter ved Osted Kirke og inkluderer en fællesgudstjeneste, sandwiches, kaffe og kage undervejs.

Kirkekunst og afrikanske værker
Er du interesseret i kirkebygninger og kirkekunst? Så er denne busudflugt noget for dig. Kunstforeningen arrangerer i samarbejde med kirkerne i Lejre provsti og Osted valgmenighed en tur til seks kirker i Lejre-området. Under AFRIKA I LEJRE vil kirkerne supplere deres egen kunst med værker fra Afrika. Undervejs vil vi høre fortællinger om kirkekunst fra både lokale og afrikanske perspektiver.

Program og aktiviteter
Busudflugten starter og slutter ved Osted Kirke. Programmet indledes med en fællesgudstjeneste for alle Lejre provstis kirker og Osted Valgmenighed. Efter gudstjenesten serveres der sandwiches, og vi får en introduktion til afrikansk kunst, som vil blive tolket i resume.

Klokken 12 hopper vi på en af de to busser, der kører hver sin vej rundt til kirkerne i Osted, Hvalsø, Kirke Sonnerup, Gevninge, Kirke Hyllinge og Sæby. I hver kirke vil en af de udstillende afrikanske kunstnere fortælle om de afrikanske værker, mens en af kirkens medarbejdere vil fortælle om netop denne kirkes kunst. Turen slutter omkring klokken 18.

Praktisk information
Dato: Søndag den 15. september 2024
Tid: Kl. 12:00
Sted: Osted Kirke, Byvejen 28A, Osted, 4320 Lejre
Entré: 100 kr (inkluderer sandwich, buskørsel samt kaffe og kage)
Arrangør: Alle

Tilmelding er nødvendig og kan ske til Kaare R. Skou via mail til kask@newmail.dk, kaareskou@gmail.com eller telefonnummer 29 26 04 14. Deltagerbetalingen på 100 kr. skal indbetales til Reg.: 4317 Konto 4783 44 5352 eller overføres via MobilePay til 29 26 04 14. Tilmeldingen er først gyldig ved modtagelse af betalingen. Der er 60 pladser, som besættes efter først-til-mølle princippet.

Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut