Ældre kvinder franarret dankort i Hvalsø

Profilbillede
dato

To ældre kvinder fra Hvalsø er blevet ofre for dankortsvindel, hvor en mand udgav sig for at være fra politiet og en bank. Den første hændelse blev anmeldt kl. 12.36 af en 83-årig kvinde, som fortalte, at hun var blevet franarret sit dankort af en mand, der påstod han kom fra politiet for at sikre hendes kort i forbindelse med en svindelsag. Kvinden udleverede kortet og dets kode til en mand, der dukkede op ved hendes hjem. Der blev efterfølgende hævet 8.000 kr fra hendes konto.

Kort tid efter, kl. 12.42, anmeldte en 81-årig kvinde ligeledes fra Hvalsø, at hun var blevet kontaktet af en mand, der udgav sig for at være René Larsen fra Nordea. Han informerede hende om, at hendes dankort var blevet spærret på grund af misbrug. Også hun udleverede sit kort og kode, hvorefter der blev hævet 9.000 kr fra hendes konto.

Politiet har afhørt begge kvinder i deres hjem, og de har givet et meget enslydende signalement af gerningsmanden. Han beskrives som en mand på 30-35 år, ca. 175 cm høj, kraftig/tyk, hvid hudfarve, kronraget, iført sort jakke og sorte bukser. Han talte dansk og kørte i en mindre sort personbil. Sagen er under efterforskning, og politiet opfordrer vidner i Hvalsø by eller omegn til at kontakte dem på telefon 114.

Kilde: Politiets Døgnrapport