Lejre kommune hylder ansættelsen af sin første EUX-uddannede social- og sundhedsassistent

Foto: Lejre Kommune.
dato

Lejre kommune fejrer ansættelse af sin første sundhedsfaglige student på lokalt plejehjem

I en markant begivenhed for Lejre Kommune er 22-årige Katja Keilholt blevet ansat som social- og sundhedsassistent på Ammershøjparken Plejehjem, hvilket gør hende til kommunens første EUX-SSA. Katjas vej mod denne titel har været en kombination af en studentereksamen og en social- og sundhedsassistent uddannelse, som hun har afsluttet over en periode på 4,5 år.

Katja, der er yngre end både hendes kolleger og beboerne på plejehjemmet, finder arbejdet både meningsfyldt og variabelt. Hun værdsætter især de daglige interaktioner med ældre borgere, hvor hun får mulighed for at hjælpe og danne tætte bånd, selvom hun også anerkender de udfordringer, som dødsfald blandt beboerne medfører.

Hendes uddannelse fra ZBC Roskilde, som inkluderede praktikophold på Ammershøjparken Plejehjem, har klædt hende på med evner til at anvende fag som matematik i praktiske scenarier, såsom medicinopmåling. Dette unikke uddannelsesforløb, som kombinerer erhvervsfaglig uddannelse med gymnasiale fag under lønnede forhold, er blevet bifaldet som vejen frem for at forberede de studerende bedst muligt til arbejdsmarkedets behov.

Borgmester Tina Mandrup har personligt budt Katja velkommen tilbage til Ammershøjparken og understreget, hvor afgørende det er at have uddannede fagfolk indenfor velfærdsområder, især på plejehjem, hvor behovet for kvalificeret og omsorgsfuldt personale altid er til stede.

Katjas historie markerer et vigtigt skridt for Lejre Kommune i dens forpligtelse til at styrke sundhedssektoren med veluddannede, unge fagprofessionelle, som bringer friske perspektiver og dedikation til arbejdet med ældre borgere.

https://www.lejre.dk/nyheder/nyheder/2024/april/lejre-kommunes-forste-sundhedsfaglige-student-er-ansat-pa-plejehjem/

Kilde: Lejre Kommune