Lejre Kommune byder velkommen til nye danske statsborgere ved Grundlovsceremoni

dato

Lejre Kommune har en vigtig begivenhed på kalenderen. Nemlig Grundlovsceremonien, der kommer til at finde sted den 11. april 2024 kl. 17 i Rådssalen på Rådhuset i Allerslev, Lejrevej 15, 4320 Lejre.

Ved denne ceremoni vil borgmester Tina Mandrup officielt byde velkommen til de nye statsborgere med et indledende tale og personlig velkomst i form af et håndtryk. Ceremonien er en markant milepæl for de borgere, som har arbejdet mod at opnå dansk statsborgerskab og nu kan kalde sig danske statsborgere.

Det er en vigtig forudsætning, at de kommende danske statsborgere medbringer ID-kort med billede til ceremonien. Forinden skal samme borgere have indsendt en tro og love erklæring om eventuelle strafbare forhold til ministeriet. Dette er en nødvendig del af processen for officielt at blive dansk statsborger.

Ønsker man at deltage i ceremonien, kan man tilmelde sig ved at sende en e-mail til loje@lejre.dk. Det vil også være muligt at angive antallet af pårørende, der ønsker at deltage i fejringen og støtte den nye statsborger på denne store dag. Tilmeldingsfristen til denne grundlovsceremoni er 25. marts 2024.

Denne ceremoni er en festlig anerkendelse af det arbejde og engagement, som de nye borgere har lagt i processen med at blive danske statsborgere. Det er et unikt øjeblik, hvor vi som samfund kan fejre de nye stemmer, der nu kan bidrage til vores demokrati.


https://www.lejre.dk/nyheder/nyheder/2024/februar/invitation-til-grundlovsceremoni/
Kilde: Lejre Kommune