Fra ufaglært til professionel: Hvalsø Plejehjems unikke tilgang til medarbejderudvikling

Foto: Lejre Kommune.
dato

Kristian Nørregaard er nyuddannet Social- og Sundhedshjælper fra Hvalsø Plejehjem, et unikt eksempel på professionel opkvalificering med hånden i hånden med plejehjemmet.

Kristian Nørregaard har i mere end to år arbejdet ufaglært på Hvalsø Plejehjem, før han begav sig ud i uddannelsen til Social- og Sundhedshjælper. Med en uddannelsesvarighed på 17 uger, har han nu gennemført sin faglige opkvalificering og vendt tilbage til sit arbejdssted, endnu mere kompetent og selvsikker i sit arbejde. Ikke kun har Kristian nu et formelt fagbevis i ryggen, men hans uddannelse har også beriget ham med faglig viden og konkrete begreber, som har medvirket til at styrke hans selvtillid i udførelsen af sine arbejdsopgaver.

Ved hans hjemkomst, blev Kristian fejret af sine kollegaer på Hvalsø Plejehjem med en festlig brunch og en dekoreret studentervogn. Plejehjemmet har fra start været støttende overfor Kristians ønske om at blive faglært. Ulige mange andre institutioner, har Hvalsø Plejehjem en unik tilgang til at arbejde målrettet for, at deres ufaglærte personale kan uddanne og kvalificere sig til faststillingerne. De samarbejder tæt og støtter de ufaglærte ansatte gennem deres uddannelse, for at anerkende og fremme deres faglige udvikling.

Plejehjemmets leder, Annette Krøner Hansen, fremhæver, at branchen i høj grad har brug for dygtige hænder, kloge hoveder og varme hjerter. Disse egenskaber styrkes ved uddannelsen af ufaglærte personalet. Med Kristian som et lysende eksempel, viser Hvalsø Plejehjem hvordan man gennem opkvalificering af ufaglært personale, kan skabe et stærkere, mere kompetent og selvsikkert fagpersonale til gavn for både medarbejdere og plejehjemmets beboere.


https://www.lejre.dk/nyheder/nyheder/2024/februar/det-giver-glaede-at-kunne-hjaelpe/
Kilde: Lejre Kommune