Fejring af historiske danse og boglancering på Ledreborg Slot: 'Dansebogen' gør sin entré

Foto: Lejre kommune.
dato

Den efterlængtede lancering af "Dansebogen", andet bind i trebindsværket "Kontradans", gik over scenen den 9. februar 2024 i Ledreborg Slots storslåede familiesal.

En fejring af historiske danse fra Lejre- og Roskildeegnen blev fejret ved lanceringen, hvor der blev danset løs. Lanceringen markerer udgivelsen af det andet bind i serien "Kontradans", skrevet af rigsspillemand Poul Bjerager Christiansen.

Serien, der består af tre bind, kaster lys over forskellige aspekter af historiske danse. Det forrige bind fokuserede på musikken, mens dette nye bind går dybere ind i dansene selv fra Lejre- og Roskilde-området. Det kommende tredje bind forventes at afløse mysteriet om historien bag disse danse.

Forfatteren Bjerager Christiansen var ikke blot præsent for at fejre udgivelsen. Han berigede aftenen ved både at tale og udføre musiknumre. Godsejer John Munro, borgmester for Lejre kommune, Tina Mandrup og Nationalparkchef, Anders Bülow, gav også taler under arrangementet og fejrede værkets bidrag til bevarelsen af områdets kulturelle traditioner.

"Dansebogen" blev udgivet på museumsforlaget ROMU, med finansiel støtte fra Roskilde og Lejre Kommuner og Nationalpark Skjoldungernes Land. Munro brugte sin platform under begivenheden til at fremhæve betydningen af at bevare kulturelle traditioner og folkedragter.

Bogen er nu tilgængelig for køb for enhver der ønsker at dykke dybere ned i den rige historie omkring danse i Lejre- og Roskilde-området. Den kan findes i Roskilde Museums butik.


https://www.lejre.dk/nyheder/nyheder/2024/februar/dansebogen-er-lanceret-andet-bind-i-serien-om-kontradans/
Kilde: Lejre Kommune